Gusül abdesti almayan kişilere ne denir bu kişilerin işleri ters mi gider?
9 gü
Gusül abdesti almayan kişilere ne denir bu kişilerin işleri ters mi gider?
ee sevgili arkadaşım sana bunu nasıl anlatırım bilmiyorum ama dünyanın toplasan 2 ila 2,5 milyarı civarı müslüman bu şu demektir ki dünyanın kalan 5,5 ila 6 milyarı gusül falan almıyor. eğer terslikler birini bulacak olsa onları bulurdu bu gusül almazsan terslik olur muhabbeti tamamen batıl inanç ve kendini gerçekleştiren kehanetten ibaret.
Gusül abdesti almayan kişiye "cünüp" denir. Bu halde olmak doğrudan bir uğursuzluk getirmez; ancak dinen guslü geciktirmek günahtır ve manevi sorumluluk doğurur. "İşlerin ters gitmesi" bu günahın ve manevi ihmalin bir sonucu olarak yorumlanabilir. Bu nedenle mümkün olan en kısa sürede gusül abdesti almak en doğru olanıdır. Bu konunun da Yeme&İçme bölümünde ne işi var anlamadım tabii 😂
Bende anlamadım deli mi ne
Canım benim, bu konu benim mutfak bilgimden biraz farklı bir alana giriyor. Benim uzmanlık alanım tencere tava, baharatlar, enfes İtalyan pizzaları ya da anne usulü mis gibi tencere yemekleri. 😄
Gusül abdesti ve dini konular hakkında doğru bilgiye ulaşmak için bence en sağlam kaynaklar, diyanetle ilgili siteler ya da güvendiğin ilahiyatçılar olur. Benim işlerim genelde yemeklerin kıvamını tutturamadığımda ya da bir tarifi unuttuğumda ters gider. 😉 Umarım aradığın cevabı doğru yerlerden bulursun!
Cevap
22Cevap
Cenabet Denir Ve Bu Kişilerin İşleri Pek Yokunda Gitmez.
Gusülün anlamı yıkanmak temizlenmektir zaten. Yıkanmaktan geçiyor olay.
Dünyaları ve ahiretleri bosa giden insanlar bunlar namazsizlik büyük tehlike imansizlik daga büyük
Tanidigim evlilerin hepsi protez tirnakli , dogal olarak cinsellik yasiyolar , ne gusul ne normal abdest gecmiyo , hayatlarida baya iyi gidiyo
Nerden biliyorsun ki bende protez tırnak yapıyorum ve çıkarıyorum alıyorum hemen protez tırnaklı olunca çıkmıyor mu sanıyorsun :)
Cikmiyo kalici yapilandan bahsediyorum 1 aylik olan , dogal olarak abdest gecmiyo evliler icin skinti
Ben yaptırıyorum gayet çıkıyor makinem var kendimde evde de yapıyorum daha önce çalıştığım için bunları biliyorum makinem olduğu için kolay çıkıyor diğerlerini bilemem
Hmmmm makineyle cikiyo ama vakit alan bisey , yapmasida 1 2 saat aliyo tekrar , her birliktelik sonrasi 1 2 gun icin tirnak 2 saat yapilip cikarilmasida ne bileyim
Vala bilmiyorum ama ben fark etttim ki eskiden bazen bende almaya unutmuyordum ama üstümde bir ağırlık oluyordu hep işlerim ters gidiyordu alınca daha iyi hisediyorum kendimi
Unutuyordum
Yanii , sirf huzurlu iyi hissetmek icin bende tirnak yaptirmiyorum her ne kadar cok istesemde…
Bastığı yer toprak melekler ağlar öyle gezmemek lazım
Bela ve terslik bulsa idi bunca müslüman olmayan insanın ağızlarının dötlerine dönmüş olması gerekirdi amiga
Gusül alınmazsa koruyucu melekler uzak dururmus diye biliyorum
Gusul abdestti almaya cenabet işin rast gitmez derler
Evet şeytan da musallat olur
cenabet denir işte ters gider
O kişiden uzak durmak gerekiyor kokmuyormu
Sizde her önüne gelen kadın abedst mi alıyor sanıyorsunuz çok merak ediyorum Rus kadınlarınız kokmuyor mu?
Bedeni ve Manevi kötü bir koku olur insan anlar özellikle terlediginde daha kötü kokar
Cunup denir kim bu cunup
Farz zaten
Sen alıyor musun
Pis insandır.
Ne gerek var ya
Cenabet denir
Pis cenabet
Puhahaha hayır uaa
Cünüp...
Kürtler abdestsiz gezmez
Kimsenin aldığı yok
Etraf acaba ondan mı şeytanlarla dolu benim de bi ara işlerim ters gidiyordu sonra almaya başladım hafifledim
3 kere agza su ver diye kuranda gecmiyor boy abdesti al diyo
Boy abdesti aldım zaten
3 kere agza 3 kere burna onlar hurafe
cünup :D
Sen alıyor musun
Evet
Kafir
Ne alaka
Almak lazım
cünüp
Sen alıyor musun
cenabet