Diş konusunda arka dişimde çürük vardı, kendi kendine parçalandı. Doktora gittim, oraya implant gerekli dedi. İdare edebildiğin kadar idare et dedi. Şimdi arkaya bakan sağlam diş sallanıyor, ne yapmalıyım
1 gü
Diş konusunda arka dişimde çürük vardı, kendi kendine parçalandı. Doktora gittim, oraya implant gerekli dedi. İdare edebildiğin kadar idare et dedi. Şimdi arkaya bakan sağlam diş sallanıyor, ne yapmalıyım
Çek implant yap ben iki tane yaptiridm çok memnunum iyi ki kurtuldum o dişlerden yok dolgu yok kanal tedavi bilmem ne. Ugrasmana gerek kalmicak
Çok mu açıyor nasıl bişey
Yok ya ufak bir kesik ardından bir delik oraya vida yani implant takıyorlar bir hafta duruyor sonra üstüne zirkonyum takıyorlar yani dişi sonra kullan rahatlikla
Şöyle benim arkada çürüğüm vardı korktum işte kanal dolgu dediler gitmedim kendi kendine parçalandı en sonunda gittim bana implant gerekli dedi idare edebildiğin kadar idare et sonra mecbur dedi dünden beri boşluğa bakan sağlam diş sallanıyor korkuyorum
Panik atağım var ve düşük tansiyonum
Yanına birini al beraber gidin biraz rahatlatır varsa ilacın kullan. İşlem korkutucu ama acısız. Ve gecikirsem diğer dişlerini de kaybedersin ve dayan diyoda o dış birden agrirsa hiçbir şey ağrısını dindirmez bence geç kalma
Hiç ağrı yok aslında sadece böyle bakınca boşluk var o boşlukta çürük var diğer dişim sallanıyor ona korkuyorum çünkü sonuçta hadi bi tane arka bişey olmaz ama diğerleri yazık
Benimkide başta öyleydi dedim kırıldı ama hiç ağrı yokken niye gıdım dişçiye sonra hayatımın an acılı günleri başladı
Dişçilerde korkutuyor devlette mi özelde mi yaptınız
Ben özel hastanede çalıyordum kendi çalıştığım yerde yaptirdim.
Ne zaman yaptınız bide ne kadardı acaba
Benimki 2 sene oldu ama benim fiyatlarım personel indirimi vardi. Sadece malzemenin parasını aldılar benden ne hizmet bedeli ne doktor ücreti. İki tane implant iki zirkonyum 6000₺ ye yaptırdım. Ama implant İsveç malı zirkonyum alman maliydi en kalitelisini istedim yoksa sıkıntı asla yerli malı alma. Dis tozundan yapıyorlar. Kırılıyor. Kim ne kadar overse ovsun alma. Mali satmaya çalışıyorlar.
Bana devlette hiç böyle detay demediler sadece 15 bin implant dediler
Muhtemelen yerli marka diş tozundan yapılma pek iyi değil. ya da sen markalarını öğrenip bana söyler misin söylim sana
Sorarım söylerler mi
Yani garipserler ama söylerler. Çünkü devlette öyle marka seçme diye bişey yok
Peki sanki yerli malı yapsalar sıkıntılı mı olur
Halam ucuz diye yaptırdı tüm ağzına her ay biri kırılıyor gidip yeniden yapıyor
Ben bir kere yaptım kendi dislerimden farksız ve güçlü yanlışlıkla zeytin çekirdeğini ısırdım onu bile kırdı
Teşekkür ederim bakacağım söyleyeceğim ama işte iyisini bulmak zor
Ya dişçiye gittim geldim ama saçmaladı sana bişey soracağım sence haksız mıyım sallanıyor diye gittim bana hafif kararan Dişime çürüdü diyor çekmek lazım diyor öyle sipsiyah değilken niye çekeyim
Selam, tabiki söylim. Şimdi ufak bir siyahlıkta dolgu olur, içten sinire geldiyse kanal tedavi olur. Ama öyle çekime gerek yok diş kurtarılır. Ama eğer röntgen de ciddi enfeksiyon kemik kaybı veya kök çatlağı varsa ki ağrısı çok olur onun işte o zaman çekilebilir. Ne dedi sana röntgen de
Hiçbir şekilde ağrım yok çok Şükür sadece Sallanıyor arada enfeksiyon var dedi ama şişlik vs hiçbir şey yok
Ağrı yoksa ve çürük ilerlemiyorsa çekmeye gerekte yok gibi sadece bir antibiyotik kullanımı yeter 1 hafta augmentin kullansan temizler orayı. Ama işte görmeden de teşhis koyamayiz. Senin dediklerine göre cevap veriyorum.
Antibiyotik ağrı yok ya kullanmazsam olmaz mı
Ama iltihap var bu ilerde bir ağrının baskicagini gösteriyor
Ne kadar zaman sonra birden hemen mi olur
İşte o belli olmaz
Ona ağrı yok dedim o zaman ağrı olursa kullan dedi
Öyle yap bakalım, ama agricak o kesin
Ama şişlik hiçbir şey yok yani genel olarak çürük var diye mi ağrıyacak diyorsun
Cevap
1Cevap
idare ettiğin kadar etmişsin işte implant yaptıracaksın
Ama çok korkuyorum çok ağrıyor vs diyorlar panik atağım var düşün tansiyon var dikkat ederler mi
Ya zaten korktum o yüzden bu hale geldi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar