11 gü

Cilt konusunda tıbbi pomat kremler ile cilt bakım kremleri arasında nasıl bir fark vardır?

Bugün bunun için ürünlerin satıldığı bir bakım marketinin raflarında herhangi bir cilt bakım kremi görüyorsunuz.

Mucizevi krem! Doğayı aldık, damıttık, onu krem serum yaptık
Tek kullanımda 10 yaş gençleşeceksiniz. Cildiniz güneş gibi parlayacak, estetik cerrah gibi cildinizi gerecek, hiç olmadığı kadar genç ve güzel görüneceksiniz!

Reklamları dinlediniz! Şimdi gelelim gerçeklere.

Koca puntolarla etikette yazan ile içerik etiketinde yazan gerçekten aynı şeyi mi tarif ediyor? Akneden yaraya, cilt çatlaklarından yaşa bağlı cilt lekelerine, güneş lekelerine kadar

Bunlar niye krem olarak satılıyor da doktorlar tarafından reçete edilen ilaçlar gibi reçete edilmiyor? Bu kadar mucizevi kremler ile daha mütevazı görünen pomat kremler arasındaki fark nedir?

Bir krem kavanozunu alıyorsunuz elinize, etiketini okuyorsunuz. Zannedersin 10 kilo gerçek keçi sütünü damıtmışlar da küçücük kavanozun içine hapsetmişler

Yahu gerçekten böyle mi? Bir başka krem kavanozunu alıyorsunuz

"Cildiniz için ihtiyaç duyduğunuz tüm vitamin ve mineral deposu... Fazlası var, eksiği yok." Hadi canım!

Bir başka krem kavanozu

Ciltteki çatlakları anında onarır, çatlakları giderir, geride iz bile bırakmaz." Bak bu gerçekten iyiymiş! Bundan alayım bir tane.

Ondan bir tane, bundan bir tane. Evde ben bunların hepsini büyük bir konserve kavanozunda karıştırırım, hepsi bir arada olan kendi ultra mucizevi kremimi yaparım

"Ay kız bak, vallahi geçenlerde bir cilt sıkılaştırıcı krem gördüm aldım. Dur dedim bunu 90 yaşındaki anneannemde deneyeyim. Kızım, gördüklerime inanamazsın! Anında anneannemin cildi bildiğin yağlı kâğıt gibi oldu."

Ayy deme! Yaa... Ulan dur bir de şu leke giderici kremi süreyim dedim. Anında anneannemin bütün beneklerini temizledi. 90 yaşındaki kadın döndü mü 18'lik kıza!

Hadi be! Eee sonra ne oldu?

Yaa tutturdu ananem şimdi beni everin, yoksa kocaya kaçarım diyor. Bunu duyan Babam çıldırdı, ne yaptınız anam diye. Aldık mı başımıza belayı!

Hadi diyelim ki ben çok abarttım. Yahu bu güzellik ve cilt bakım kremlerinin reklamları benim anlattıklarımdan daha az abartılı mı?

Öncelikle, bu kadar mucizevi özellikleri olan güzellik ve cilt bakım kremleri madem gerçekten böyleler, reklam edilmeye ihtiyaçları olabilir mi?

Siz nerede gördünüz, nerede duydunuz tıbbi bir pomadın; "Sürün, anında egzamanız geçsin!" diye reklam edildiğini?

Bir tıbbi krem; yıllarca laboratuvarlarda geliştirilen, satışından önce çeşitli testlerden geçen, uzman kişiler tarafından hazırlanan çalışmalarla desteklenen bir üründür. Gayet mütevazı bir kutuda satılır.

Peki adı "güzellik bakım kremi" olan ürünlerin reklamları ve etiketleri gerçekten içeriklerini tarif ettiği gibi mi? İçerik kısmında bir de "eser miktarda" diye bir ifade yazıyor.

Ne demek eser miktarda? Bir miligram mı? On miligram mı?
Yahu gösterdikleri kadar mı, çektikleri kadar mı, yoksa koklattıkları kadar mı?

"Vitamin ve mineral deposu" yaz yanına "eser miktarda barındırır" da de! İyi de eser miktarını çıkarırsak bu güzellik kreminden geriye ne kalıyor?
Bir de yazmışlar "Yüzyıllardır klinik çalışmalar sonucu elde edildi."

Hangi klinik? Yazıyor ya orada bir kliniğin adı

Evet gördüm de, gerçekten bu uluslararası araştırma geliştirme yetkisi almış, resmi kurumlar tarafından denetlenen bir klinik mi?

Yoksa adı "Klinik", "Taşımacılık", "Turizm", "Ot Bot Alım Satım Ltd. Şti." gibi ticari bir etiket mi? Ya sen neyi bu kadar sorguluyorsun? Sanki sürdün de faydadan çok zarar gördün!

Yazım "Tıbbi pomat kremler ile adı güzellik bakım ürünleri olan farklar nelerdir?" başlığı ile devam ediyor!

Cilt konusunda tıbbi pomat kremler ile cilt bakım kremleri arasında nasıl bir fark vardır?