Yüksek tansiyonunuz varsa ezbere ve tavsiyesel çözümler yerine kardiyolojiye giderek düzenli ilaç kullanımına başlamalısınız. Ertelemeyin türlü sorunlar yaşarsınız hayatınızı riske edersiniz. Geçmiş olsun
0
10 Yorumla
Soran
4 sa
Bunun yok mu bir çözümü anlamıyorum hep ilaç kullanarak mı geçecek böyle
Ne yazıkki alternatif tıp ile bir çözümü yok... Daha büyük ve ciddi sorunlar yaşamamak için düzenli ilaç kullanmalısınız. Tabi tansiyonunuz neden yükseliyor bu da önemli.. Örneğin çok tuz tüketimi, cafein tüketimi, yüksek karbonhidrat alımı vb gibi... Bu tip sebeplere dayalı ise diyetle normal hale döner fakat kalp damar kaynaklı ise mecbur olarak uygun şekilde düzenli ilaç kullanımı... Tiroidlerinizede baktırmayı ihtmal etmeyin. Bu da önemli
Evet olabilir. İşte bu nedenle muayene olarak kaynağını netleştirerek ilaç kullanımı şart. Yediklerine dikkat etmeli. Tuz, şeker, yağ bunlardan uzak durmalı. Bol sıvı tüketsin.
Var canım. Aynı sebeplerle kardiyolojiye gittik. Tansiyon son ölçümlerde normal çıktı. İlaca başlamadık şimdilik. Böbreklere vuruyor, mutlaka tedavi edilmesi gerekiyor. İlave tuzu sıfırlıyorlar böyle bir durumda.
Yaniii sağlık bu sonuçta makine nasıl uzun süreli gitmiyor bozuluyorsa insan vücudu da arada aksayacaktır haliyle makine parçalarının yağlanması gibi kullanılacak takviye ilaçlar da bu tip bir şey
Doktora git ne yapacaksın başka kan sulandırıcı kullanacaksın. Kullanmazsan beyin kanamasından ölürsün çok yüksek tansiyonun
0
7 Yorumla
Soran
4 sa
Ben değil annemin tansiyonu yüksek aslında her gün değil bugün ama yüksekti ölçtük ve 170 felan çıktı sonra disariya yürüyüşe çıktık yine ölçtük ve 143 dü en son
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
Yüksek tansiyonunuz varsa ezbere ve tavsiyesel çözümler yerine kardiyolojiye giderek düzenli ilaç kullanımına başlamalısınız. Ertelemeyin türlü sorunlar yaşarsınız hayatınızı riske edersiniz. Geçmiş olsun
Bunun yok mu bir çözümü anlamıyorum hep ilaç kullanarak mı geçecek böyle
Ne yazıkki alternatif tıp ile bir çözümü yok... Daha büyük ve ciddi sorunlar yaşamamak için düzenli ilaç kullanmalısınız. Tabi tansiyonunuz neden yükseliyor bu da önemli..
Örneğin çok tuz tüketimi, cafein tüketimi, yüksek karbonhidrat alımı vb gibi...
Bu tip sebeplere dayalı ise diyetle normal hale döner fakat kalp damar kaynaklı ise mecbur olarak uygun şekilde düzenli ilaç kullanımı...
Tiroidlerinizede baktırmayı ihtmal etmeyin. Bu da önemli
İki günden beri dışarıya çıkmadı acaba ondan dolayı olabilir mi tansiyon yükselmesi?
Dışarı çıkmayan nedir?
Stres tetikler etkendir tabi..
Annemin tansiyonu yüksek ve iki gündür evde onu diyorum
Ne stres olabilir ki anlamıyorum
Sanmıyorum dışarı çıkmamakla ilgisi olduğunu. Tetikleyen başka etkenler olma ihtimali daha yüksek.
Kilolu olduğu için olabilir
Ama her kilolu olanin neden yüksek tansiyonu olmuyor
Evet olabilir. İşte bu nedenle muayene olarak kaynağını netleştirerek ilaç kullanımı şart. Yediklerine dikkat etmeli. Tuz, şeker, yağ bunlardan uzak durmalı. Bol sıvı tüketsin.
Var canım. Aynı sebeplerle kardiyolojiye gittik. Tansiyon son ölçümlerde normal çıktı. İlaca başlamadık şimdilik. Böbreklere vuruyor, mutlaka tedavi edilmesi gerekiyor. İlave tuzu sıfırlıyorlar böyle bir durumda.
Doktora gittim ilac verdi 19 20 lerdeydi simdi 15 10 14 9 falan dah da dusmuyor maalesef ilac bu kadr dusuruyor ilac kullan
İlaç da bir ise yaramıyor
Hangi ilaci kullaniyorsun
Dolaşım sistemi dahil birçok organa etkisi var. Hani sürekli ilaç mı kullanacağım dersen gerekirse evet riske değmez bi kardiyolojiden randevu
Ben değil aslında annem ilaç kullanıyor ama ben yinede korkuyorum ya bir şey olur diye
Yaniii sağlık bu sonuçta makine nasıl uzun süreli gitmiyor bozuluyorsa insan vücudu da arada aksayacaktır haliyle makine parçalarının yağlanması gibi kullanılacak takviye ilaçlar da bu tip bir şey
Ama bir şey olmaz değil mi
En son 143 e felan düştü
Riski var tabi ve limon iyi gelir o da olmazsa dil altı hapı yazdır
Ama nereye kadar
Organ yetmezligi felç gibi kalp krizi gibi şeylere yol açar dikat li ol
tuzu azalt bol yogurt ye cay kahve icme aradada bi limon sık su katmada oylece ic bak gor duzelir
Doktora gidip ilaç kullanman lazım tuzlu yeneyeceksin beslenmene dikkat edeceksin
Doktora git ne yapacaksın başka kan sulandırıcı kullanacaksın. Kullanmazsan beyin kanamasından ölürsün çok yüksek tansiyonun
Ben değil annemin tansiyonu yüksek aslında her gün değil bugün ama yüksekti ölçtük ve 170 felan çıktı sonra disariya yürüyüşe çıktık yine ölçtük ve 143 dü en son
Güneşte dışarı çıkartmayın sıcak yerde bulunmasın hamam vb yerler kan sulandırıcısını ihmal etmesin dikkatli olun
Türkiye’de yaşamiiyoruz ondan çok sıcak değil
İyi ozaman kansulandırıcosını eksik etmeyin
Tamam teşekkürler
Yardımın için
Rica ederim
Sakinleş stres azalt olmazsa Dr tavsiyesi ilaç
Merhaba ne yersen ye
Ekmek makarna princ mantı türü yeme
Limonlu su anlık düşürür
Kaça kaç 15/8 mi
Kilo ver yürüyüş tempolu
Limon diye biliyorum
Limon yiyorum ama bir ise yaramıyor
Doktora mutlaka görünün ilaç yazsın
Sınır 140 diye biliyorum. Dr. Önerilir.
Riski mevcuttur. Bol su içmeniz tavsiye edilir.
Doktora git.
Doktor ilaç yazmaktan başka bir şey yapıyor ki
Doktora git
Sarmısak