İyi akşamlar🌺 İlacımı içtiğim halde yükseldi gözlerimin önü vs kararıyor sıcaklık bastı bir anda ellerim ayaklarım buz gibi ama sıcaklık var.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Sağlık konusunda 413 cevap paylaştı.
1 yılBaşını soğuk su ile yıka ya da buz torbası koy limonlu su iyi gelir yaglı mayalı tuzlu yeme stres mi yaptın iyice kötü olursan durma acilde dil hapıyla kontrol altına alınıyor hiç vakit kaybetmeden git geçmiş olsun üzüldüm balım🙏🥲
15 Yorumla- 1 yıl
Balım sarımsak dahada düşürür soğuk şok uygula hemen baş ve boyun bölgene stres yapar bilirim
- 1 yıl
Sarımsak yapar işte onu balım limonlu su ya da bir aspirin emicen ki kan sulansın genetik mi senin bende aynı se seneler dir var kaşikardi hipertansiyon hep dikkatli olunca hap bile azalıyor sakin kal papatya çay iç limonlu
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(45 üstü)1 yılTansiyon yükseldiğinde başınızı soğuk suyla yıkamak
Yoğurt yemek ya da ayran içmek
Limonlu su yudumlamak
Sarımsak tüketmek
Kuşburnu çayı ve kekik suyu kaynatıp içmek
Muz ve turunçgillerden portakal, greyfurt yemek
Kudret narı, kereviz suyu ve susam yağı tüketmek
Yeşil yapraklı sebzeler yemek
Tuz tüketimini azaltmak
Tam tahıllı gıdalarla tansiyonu düşürmeye çalışın
Potasyum açısından zengin gıdalarla beslenin
İşlenmiş gıdalardan uzak durun
Sigara ve alkolü bırakın
Düzenli bir şekilde egzersiz yapın
Uyku düzeninize dikkat edin
Stresten uzak durmaya çalışın
Kafein tüketimini sınırlandırın
Düzenli tansiyon takibi yapın
Bunlar düşürüyormuş11 Yorumla
Tansiyon Nasıl Düşer? Başı soğuk suyla yıkamak, uzanıp dinlenmek, ayran içmek, sarımsak yemek ve doğal bitki çayları içmenin yanı sıra muz, yoğurt, avokado, portakal, yeşil yapraklı sebzeler, somon, baklagiller gibi besinler yüksek tansiyona iyi gelen gıdalar arasında yer alır..
00 Yorumla
Sağlık konusunda 1,8b cevap paylaştı. Gecmis olsun arkadaşım. Sarımsaklı ayran iç, tuz tansiyonu yukseltir, yemekler tuzsuz olsun, çevrende tansiyon ilacı kullananlardan yarim doz belki iyi gelebilir. Rahat ol kafandaki sorunları unut yoksa Rahat ol.
11 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
33Cevap
Sağlık konusunda 830 cevap paylaştı. Bu yaşta tansiyon mu yükselir? Böbreklere baktır sorun yoksa psikiyatriye görün
16 Yorumla- 1 yıl
Tansiyon. iki turlu. Yuksek. Olur. Dogustan olan yuksek. Tansiyon. Vede. Dogustan. Olmayan. Sizin. Sebep. Oldugunuz. Tansiyonlar. ilk. Sebep. Kafeindir. Gunde. Kac. Bardak. Kahve ve. Cay. iciyorsun?
- 1 yıl
@KemalKotan02 çok tuketmiyorum günlük kahve içmem çay da kahvaltıdan ucerim
- Sağlık konusunda 39,9b cevap paylaştı.
u 1 yılçok geçmiş olsun ablam eğer sürekli oluyorsa bence mutlaka bir doktora görün ne olur ne olmaz. genellikle ayran yoğurt bunlar iyi geliyor diye biliyorum. bir de dinlenmen gerek çok yorma kendini 🌺🌺🌺
12 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim canım ♥️ olur
- 1 yıl
Rica ederim ablam <3
1 yılBazilari. Durup dururken. Tansiyon mu olur. Bobreklerine. Baktir. V. S. demis. Durup dururken. hic bir rahatsizliniz. Yokken. de. ". Tansiyon. Olur.". 1- Irsi. Sulalede. Tansiyon sorunu varsa. Sizdede. Dogarken. Tansiyon sorunu. vardir.. Benim gibi.! Bende dogustan olani var athenol adli. Tansiyon ilacini yillardir kullaniyorum. Yan Etkisi. Yok. Harika bir ilac senin. tansiyon ilacinin. Adi ne?
11 YorumlaÖnce nedenini tespit etmek gerek.
Kilo mu var?
Stres mi var?
Hareketsizlik mi?
Beslenme sorunumu?
Magnezyum ve potasyum dengesi mi bozuk?(Tansiyon ile ilişkisi yüksek)
Temel sebebi bulmadan kesinlikle çözüm bulamazsın.
İlaç içmek bastırır kök nedeni bulmak mühim.
Eğer hep varsa bildiğim fonksiyonel tıp doktoru önerebilirim.10 Yorumla
1 yılGeçmiş olsun. Biraz ekmekle sarımsağı yavaşça yemeyi deneyin. Antep sarımsağı bilhassa güçlü etkili, tansiyonu yarım saate düşürecek emin olabilirsiniz 🌺🌸🌺🌸
11 Yorumla- Sağlık konusunda 546 cevap paylaştı.
u 1 yılGeçmiş olsun diğerlerini yazmışlar ben yazmadıklarını gönderiyorum :)
https://www.youtube.com/embed/8zgv9BH3xCE11 Yorumla Sağlık konusunda 374 cevap paylaştı. Orti çiğ sarımsak doğal antibiyotik tansiyonu hemen düşürür. Benim de bir dönem tansiyonum çok yükselmişti Zor da olsa çiğ sarımsak yedim tansiyonu hemen düşürdü
12 Yorumla
1 yılGeçmiş olsun bacım bilmiyorum ne iyi gelir ama sen bir acile git görün Allah korusun başka bir şey olabilir
21 Yorumla- Sağlık konusunda 449 cevap paylaştı.
1 yılYüksekse acile git, gençlerde yüksek tansiyon sıkıntılı biliyorsun. Su içmeye çalış çok zorlamadan
27 Yorumla- 1 yıl
Her yaşta sıkıntılı tabi ki ancak genç yaştaki hipertansiyon hastalarında uzun vadede kalıcı hasar oluşması daha yüksek ihtimal. Yaşlılarda daha çok ani hasarlara sebep oluyor. Bunu ciddiye al lütfen
- 1 yıl
Taşikardi mi var? Çok geçmiş olsun
- 1 yıl
Genlerimiz bizi mahvetti zaten :)) çok geçmiş olsun babysi
Limon diye biliyorum ama başıma gelmedi ya emin değilim işe yarayıp yaramadığını sen ihtiyarlamışsın ya çok dikkat et aman
17 Yorumla
1 yılStresmi yaptın tuzu azalt eil altı vermişse doktorun yarım al nn bir limonu bardağa sık ılık su koy ic iyi gelir
11 YorumlaNe zaman yükseldi? şu an tansiyonun kaç? ne kadar süredir yüksek? ne ilaç kullandım?
213 Yorumla- 1 yıl
Geçmiş olsun acil bir durum oldu sana hemen cevap yazamadım şu an için endişe edilecek bir yükseklik değil tansiyon ilacını kullandığın halde düşmemesi seni endişelendirmiş olabilir. Tansiyon kronik Böbrek hastası gibi olmama durumların da %90 Esansiyel dir. İrsi yani genetik yatkınlık oldukça yaygın bir durumdur lakin Aile de bu ve buna benzer şeker hastalıkları da var mı?
Cano geçmiş olsun hocama katılıyorum.. rabbim korusun şifa diliyorum dikkat et lütfen kendine🙏❣️
11 YorumlaSağlık konusunda 2,6b cevap paylaştı. Yoğurt veya ayran iyi gelir diye biliyorum abla geçmiş olsun ❤️🌺
12 Yorumla
1 yılSoda içmenizi tavsiye ederim. Rabbim şifalar versin
14 Yorumla- 1 yıl
Amin. Rica ederim. Ümid ederim , daha iyisinizdir. 🌷❤️🌷
- 1 yıl
Çok şükür daha iyi olmanıza sevindim. Allah iyilik afiyet versin.
- Sağlık konusunda 464 cevap paylaştı.
1 yılLimonlu su çok iyi gelir , çok geçmiş olsun canım rabbim acil şifalar versin inşallah 🙏
12 Yorumla- 1 yıl
🥰👍🥰
1 yılGeçmiş olsun bol su ve tuz tüketmelisin ama ilacını aldıysan bekle biraz
16 Yorumla- 1 yıl
O zaman bünyen alışmış artık bu ilaç yetersiz kalıyor. Benim annem de öyle baş ağrısında hap işe yaramıyor iğne yaptırıyor
- 1 yıl
O yüzden doktora görün belki ilacın dozunu arttırır ama ilaç kullanmayı aslında tavsiye etmiyorum. Alternatif tıp denilen bitkisel çözümler daha iyi bence
- 1 yıl
Doktora görün dediğim gibi dozunu arttırır belki ama zorda kalınca kullan alternatif tıp öncelikli olsun
Sağlık konusunda 304 cevap paylaştı. Sarımsak ve limonlu su düşürüyor anlıkta olsa
11 Yorumla
1 yılHemen limon ye. En iyi tansiyon düşürücü limon. Bir taneli bunu kes ye
115 Yorumla- 1 yıl
Ya bırak sarımsağı direk limon ye beni dinle.
- 1 yıl
Rica ederim 5 dakikada düşürecek
- 1 yıl
Olabilir yediğin bir şey de tuz olabilir veya stresten falan olabilir bilemiyorsun ki. Ben de günlük sabahları tansiyon hapı içiyorum bir doktora görün istersen ilaç yetmiyorsa ilacın dozunu arttırmaları lazım olabilir bu çok önemli. Çünkü tansiyon sonrasında başka sebeplere neden oluyor özellikle kalp krizi ve beyin kanaması.
- 1 yıl
Ben de 5 miligram kullanıyordum az geliyormuş meğerse. Ondan sonra işte beyin kanaması geçirdim hasta oldum şimdi 10 miligram kullanıyorum
- 1 yıl
Seninki de bayağı yüksekmiş ya.
- 1 yıl
Çok fazla
- 1 yıl
Tansiyon kalıcı artık. Kullanacağız ilacı hep.
Gizli Üye(30-35)1 yılBaşını yüksekte tutup uzan ve yudum yudum su iç bol su tüket bugün
14 Yorumla
Cevap sahibi1 yılSuyu ihmal etme
Cevap sahibi1 yılTakipteyim sonucu bekliyorum
1 yılİlaç etki etmiyorsa böyle durumlar için kardiyoloji uzmanından dil altı alman daha doğru
10 YorumlaBen valideden bılıyorum yukselınce limonlu su içer genelde
10 YorumlaSu bardağında ayran içine çay kaşığı ucunda az bişi tuz kat karıştır iç iyi gelir bende işe yarıyor geçmiş olsun
11 YorumlaGeçmiş olsun acile git can❤️
21 Yorumla
1 yılÇok geçmiş olsun.
11 Yorumla
1 yılGeçmiş olsunn nazar mı değdi
11 YorumlaSağlık konusunda 303 cevap paylaştı. Geçmiş olsun tuzlu ayran düşürür tansiyonu
16 Yorumla
1 yılLimon iç ve yürü uzun yürüyüş iyi gelir
19 Yorumla- 1 yıl
Geçmiş olsun canım daha önce görseydim keşke aklında olsun Bir daha öyle olduğunda Biri senin koluna girsin ve yürüyün
- 1 yıl
olmaz insallah bir daha dediğim gibi hemen limonu iç ve yürütsünler seni daha iyimisin şimdi
- 1 yıl
yesil çay varsa yapsınlar oda düşürür
- 1 yıl
canım ya olsam yapardım sana 😀
- 1 yıl
ne demek güzellik 😚💕
1 yılGeçmiş olsun şimdilerde nasılsın
14 Yorumla- 1 yıl
Hep iyi ol kraliçem 🥹❤️
- 1 yıl
Rica ederim evet hep birlikte 💞
1 yılSarımsaklı ayran
15 Yorumla- 1 yıl
Çok geçmiş olsun
- 1 yıl
Allah şifa versin
- 1 yıl
❤️🌸
1 yılGeçmiş olsun daha iyi misin
14 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim iyi şükür biraz daha
- 1 yıl
Rabbim şifa versin bidaha yaşamazsın inşAllah
- 1 yıl
Amin 🤲♥️ çok teşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim
- Sağlık konusunda 643 cevap paylaştı.
1 yılLimon, sarımsak, yoğurt
20 Yorumla
1 yılBal çok etkili bir yöntem
10 Yorumla- Sağlık konusunda 473 cevap paylaştı.
1 yılLimon suyu ya da dil altı hapı iyi gelir.
10 Yorumla Surekli sebebi belli değilse bi arastirmam gerekir
11 Yorumla
1 yılDilinin altina limon koy
10 Yorumla
u 1 yılTuzlu ayran iyi gelir
10 Yorumla
1 yılHastaneye git baktır kendine
10 Yorumla- Sağlık konusunda 565 cevap paylaştı.
1 yılLimonlu yoğurt iyi gelir
10 Yorumla Limon suyu ve sarımsak
10 YorumlaLimonlu su denedinmi ya da tuz
14 Yorumla- Sağlık konusunda 689 cevap paylaştı.
1 yılSarımsak
11 Yorumla Sarmısak değil miydi
19 YorumlaDoktora görünmen gerekiyor zaman kaybetmeden
10 Yorumla
1 yılSarımsak ve limon suyu
10 YorumlaLimonlu su iç
10 Yorumla
1 yılBi uzmana görünmek daha sağlıklı bir karar.
10 Yorumla
1 yılayran
10 Yorumla
1 yılTelkin
10 Yorumla
1 yılSarımsak iç abla
11 Yorumla
1 yıldil altı al
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılLimonlu su iç 😇
10 Yorumla- Sağlık konusunda 404 cevap paylaştı.
1 yılŞeker
10 Yorumla Limonlu su iyi gelir
10 Yorumla
Devamını Gör(39)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri