Babam 40 yılı aşkın süredir sigara kullanıyor tansiyon hastası ve şeker hastası olduğunu öğrendik yakın zamanda ve sürekli öleceğini söylüyor tepkisiz kalmaya çalışıyorum kötü hissetmemek için ama cidden çok üzülüyorum
12 gü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Annem 20 yıldır sigara içmişti bırakalı da 12 sene falan oluyor. Ve hala ciğerleriyle ilgili sorun yaşıyor kadın. Babamın sigarası yok benim de yok annemden daha sağlıklıyız. O yüzden bu sigara illeti hemen değil ama zamanla insanı bitiriyor. Sigarayı bir şekilde kesmesi lazım babanın. Ha ciğerlerine yapacak bir şey yok ceremesini zamanla çekecek ama ilerlemesini durdurabilir. Bunun sonu oksijen makinesi olur çünkü artık ciğerler dolduğu için oksijen alamayacak. Annem bile bazen zor aliyor oksijeni 12 yıl bırakmasına rağmen. Acilen bıraksın sigarayı.
Soyluyoruz iki paket iciyomus gunde 10 adete dusurdu ama cok uzuluyorum yani sürekli ölücrm ben dedigi icin normalde ciddiye almam ama gerceklik payi da var gibi geliyot
Bir insan öleceğini bile bile neden hala ölüme gider ki bu sigara cidden çok bağımlılık eden bir şey ki adam artık ölümü de göz önüne almış. Başa gelmeyince anlamaz. Nefes alamadığı zamanlar olduğu zaman keşke içmeseydim diyecek. Haftada 1 dal azaltsın bu nikotin sonuçta. Günde 10 dal içiyorsa her hafta 1 dal düşürsün 10 haftada sigarayı bırakır.
Cidden çok kötü bir sey annen iyi ki birskmis kalici hasar vermis olsa da %90a kadar onarabiliyomus vücut sanirim ama babam ümidi kesti akciğerlrrinden gunde iki paket bile iciyodu zaten kotu durumda cigerlerim diyip birakmiyordu yolun sonu yakin falsn diyor yaşı çok küçükken başlamış ondan daha da zor bırakmak onun için. Ama fayda faydadir insallah Allah sifa verir ailelerimize
Akciğerde hücreler öldüğü zaman vücudun yenilemesi yıllar alıyor bide genç sporcu değilse tabi çok daha uzun süre. Annem 12 yılda toparlandı ama hala tabi bazen nefesi daralıyor. O yüzden bıraksa en azından ilerlemez.
Birakacagina inaniyorum ben cunku tansiyon seker her sey berbat durumdaydi kilolu olmasina ragmen benimle ayni seyleri yiyor artik resmen kilo veriyor yani kurtarmaya calısıyor kendisini insallah kurtarıcak
Eğer düzenli bir şekilde dikkat ederse sağlığına ömrü de uzar düzelir.
Kilolu mu
Evet
Allah misin kral ne yapabilirsin sence
Ya yapamam da uzuluyom sürekli olcem diyo
bu süreci hızlandırıp ilaçlarına siyanür kat
Cok yapici bir cozum tebrik ederim
sorunun detayını şimdi okudumda kısa bir zamanda ölecek kadar birşeyi yokmuş ki yaşar bu adam daha
Cok sagol motivasyon icin