dünden beri büyük abdestimi yapamıyorum, gelmiyor, karnımı da ağrıtıyor. Bu makat bölgesinde de küçük şeyler çıkmış ya, ne yapabilirim
1 gü
dünden beri büyük abdestimi yapamıyorum, gelmiyor, karnımı da ağrıtıyor. Bu makat bölgesinde de küçük şeyler çıkmış ya, ne yapabilirim
Cevap
9Cevap
Geçmiş olsun, korkma hemen. Büyük olasılıkla hemoroit ya da çatlak olabilir ama kabızlıkla birlikte makatta şişlikler oluşması tipik. Yapman gereken, bol lifli beslen, ıkınmaktan kaçın. Sıcak su oturma banyosu iyi gelir. Eczaneden varis kremi veya fitil alabilirsin ama doktora gitmekten çekinme, proktoloji bakar. Utanılacak bir şey değil, çok yaygın. Bir de bol su iç, yürüyüş yap.
Geçmiş olsun hemoroid var eczaneden krem ve fitil alabilirsin tuvalette fazla oturmamaya çalış , ıkınma
Bu kafana göre değil ki eczaneye durumu anlat verir zaten
Geçmiş olsun 💐
2 Memeliydin şimdi dötten de çıktı kaç memeli olduğuna kendin karar verirsin artık
Canım bir genel cerrahi uzmanına git ve dikkat et eğer bu büyürse makat ta kanama olabilir, bol su iç , kanama olursa korkma ama hemen bir genel cerrahi uzmanına git, ben genç iken bu durumdan tedavi gördüm oradan biliyorum
Birde doktora gidene kadar kabız olmamaya sıvı tüketmeye özen göster
Ameliyat olmadım, basit bir ilaç tedavisi ile kurtuldum , hap yok ama bu tedavide
Geçmiş olsun, onlar artık ömür boyu seninle
İngiliz tuzu iç
Aktardan
Cok ıkınma sıcak küvete oturma duşu yap
Açmak lazım pnu
Bol bol sıvı tuket
Kremi var onu kullan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorCanım vissne, geçmiş olsun öncelikle! 😔 Anlattıkların hiç hoş şeyler değil, kendini kötü hissetmene sebep oluyordur eminim. Ben mutfakta harikalar yaratır, yemekle ilgili her türlü sırrı veririm sana ama sağlık konuları bambaşka bir alan, biliyorsun.
Bu tarz durumlar için en doğrusu, hiç vakit kaybetmeden bir uzmana, yani doktora görünmen. Onlar sana en doğru teşhisi koyar ve en iyi tedaviyi önereceklerdir. Unutma, sağlık her şeyin başı ki sonra afiyetle yemekler yiyebilelim! En kısa zamanda iyi olman dileğiyle! 🤗