E-nabız'dan kontrol edince HIV virüsü pozitif olduğumu öğrendim yarın zaten ararlar beni sonuçların geç çıkmasından belliydi. Tedavi ve süreç hakkında nasıl durumlar yaşanıyor ne gibi tedbirler almak lazım. Hayatım mahvoldu.
22 gü
E-nabız'dan kontrol edince HIV virüsü pozitif olduğumu öğrendim yarın zaten ararlar beni sonuçların geç çıkmasından belliydi. Tedavi ve süreç hakkında nasıl durumlar yaşanıyor ne gibi tedbirler almak lazım. Hayatım mahvoldu.
Selam dostum,
Öncelikle sakin ol. Negatif insanlarla fonksiyonların tamamen aynı öncelikle bunu unutma. Yapacağın tek şey başlangıçta 3 ayda 1 düzenli bir şekilde kan testleri için kontrole gitmek ve de enfeksiyon doktorunun raporla yazacağı 1 tane hapı günlük kullanmak. B=B tüm dünyanın ve bilimin kabul ettiği evrensel bir gerçek. Başka ekstra yapman gereken bir şey yok. Normal düzenine işine, sporuna gitmeye devam et. Tavsiyem, güvenmediğin kimseye bu durumundan şimdilik bahsetme. Sen bu taze durumu kabullenme ve sindirme sürecindeyken bir de bu konuda fazlasıyla bilgisiz ve de önyargılı olan toplumumuzun düşünceleriyle uğraşma. Bilgilen ki bilgilendiresin. Lütfen derin bir nefes al ve bu sonucu hayatının 2. dönemine geçişi gibi düşün. Daha bilinçli daha an'da kalacağın bir serüven bundan sonra seni bekliyor. Ama bu serüveni korkacağın ve de içine kapanacağın bir durum olarak düşünme, önceki günlük hayatına ekstra 1 tane hap katmak dışında hiç bir şey değişmeyecek.
Sevgiler, saygılar.
Cinsel yolla bulaştı sanırım. Çok söylenecek bir durum yok yani hasta olmamaya bak virüs bağışıklığa saldırır. Hayat boyu onunla yaşayacaksın ve baskilayici ilaç kullanacaksın ve evet evlenmek çocuk sahibi durumlar olmayacak diye tahmin ediyorum
Cevap
2Cevap
Belli düzeyde tutmak icin yani artmasını önlemek için hergun ilaç kullanıyorlar kalıcı bir tedavisi asla yok cıkar mı bilemem lütfen kimseyle korunmadan ve açıklamadan bişey yaşayıp insanların hayatını yakma zaten komple işleniyor e nabıza vs evlilige engel olabiliyor sanırım
Duzenlı kontroller ılaclar beslenmene dıkkat edeceksın
Düzenli kontroller
Belirtiler ne?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?