Doktora soruyorum, bebeğe bir zararı var mı diye ezberden konuşuyor, var diyor. Yok diyecek hali yok sonuçta doktorun. Bebekle bir teması oluyor mu içilen sigaranın? Ben bırakamıyorum sigarayı, sinirli ve stresli oluyorum.
8 gü
Kan üzerinden oluyor her şey abicim. Bebeğini senin kanın besliyor onunla büyüyor. Bırak sigarayı kirli hava bile bozar seni. Kan her şeyi barındırır ve taşır. Senin bedenin ve onun bedeni aynı mı? Minicik o. Senin için önemsiz olan ona ağır gelir.
Doktorunu dinle. Gelsiim bozukluğu zeka geriliği uzuv kayıpları çıkabilir
Cevap
6Cevap
Bebeğe zararı var. Akciğer gelişimini etkiliyor çocukta ilerde astım vs gibi hastalıkların çıkma riskini artırır çocuğa bu kötülüğü yapma.
Benim rahmimemi gidiyor içtiğim sigara ciğerime gidiyor
Sigaradaki toksinler kanına karışıp bebeğe ulaşıyor
Çünkü artık sigaranın çok zararlı olduğunu biliyoruz.
benim tanıdığım dokuz ay boyunca içti bebişinde bir sorun yok şu an ama bilemem sağlıklı değil tabi içilmesi
Sigara içtiğinizde dumanındaki nikotin, karbonmonoksit ve binlerce toksik madde akciğerlerinizden kana karışır. Bebek de tamamen sizin kanınızla, yani plasenta (bebeğin eşi) ve kordon bağı aracılığıyla beslenir
Nikotin erken doğum ve düşüğü tetikler plasenta yoluyla bebeğe geçer ve oksijensiz kalamsına sebeb olur. Doğumdan sonra ani ölüme akciyer ve beyin hasarına yola açar
Sigaradaki nikotin kana karışıyormu karışıyor kan çocuğun vücüdüna gidiyor mu gidiyor
İcilmez
İçilmez
Evet hastalıklı dogar
Ben.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?