Eşim beş aylık hamile ve halen günde 8 tane sigara içiyor. Hamile kalmadan önce 1 paket içiyordu bırakacağım diye söz vermişti şimdi bu durumda bile ancak azalttı ama bırakmayı düşünmüyor biliyorum ki doğumdan sonrada içecek. Bu zaten benim için baştan beri sorundu ama hamilikte içmesine sinir oluyorum işine gelmiyorsa boşa beni demesi çıldırtıyor beni.
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah korusun ama çocuğunuz da kalıcı hasar bırakabilir öğrenme bozukkuğu ve bir . çok hastalığın nedeni çok klişe olacak ama acilen sigarayı bırakmalı sizde eşinize destek olmalısınız
07 Yorumla
Soran+1 yılHiç laf söz dinlemiyor. bir anne doğacak çocuğuna bunu nasıl yapabilir. Hemde ilk çocuğu. Zaten kendi annesi falanda kızmıyor bişey demiyor onlarıda anlamış değilim. Keşke evlenirken verdiği bırakma sözünü tuttuktan sonra hamile kalsaydı ona inanıp güvenmeseydim diye kendime kızıyorum.
Cevap sahibi+1 yılO çocuk sadece onun değil. sizde olsanız o da olsa kendi çocuğunuz da olsa keyfi kimse bir bebeğin geleceğini riske atamaz isteseniz engel olursunuz ilerde çocuğa bişey olsa en çok yıpranacak sizsinz
Soran+1 yılNe yapayım hep tartışıyoruz sonrada gidip ağlıyor o zaman boşa beni kendim bakarım çocuğuma diyor. Nasıl mantıksız bir inattır anlamıyorum. Onun anneside kardeşi gelinleride hamileyken içmiş çocuklarda bişey yokmuş söylediği laflar bunlar.
Cevap sahibi+1 yılOnların gelinlerinde olmadığı sizin bebeğinizde olmayacağı anlamına gelmez dikkatli olun böyle şeyler olasılıktr zaten eşinizin huyuna gidin onu ödüllendirin başka şeylerle ilgisini çekn
Soran+1 yılNasıl yani sigarayı bırakırsan şunumu yaparım alırım diyeyim. Onuda yaptım işe yaramadı. Anneside 67 yaşında 3 defa anjio olmuş. Kalp tansiyon astım var halen günde 1 paket içiyor buda onun yanında ikisi aynı evde yaşamış. Anneside kızmıyor yaşın 36 ilk çocuğunu çok istiyorsun niye böyle yapıyorsun demiyor. Zaten down sendromu şüphesiyle amniyosentez yaptılar 4 haftadır sonucu bekliyoruz haftaya bellu olur dediler. Buna rağmen korkmuyor halen içiyor şu lanet olası şeyi.
Cevap sahibi+1 yıl35 yaşından. Sonra yaşanan gebelikler zaten riskli gebelik grubunda eşinize hayret ettim gerçekten umarım bırakır
Soran+1 yılNasıl bir umarsamazlıktır anlamıyorum her seferinde tartışıyoruz bu yüzden sonrada sen zaten çocuğu istemiyorsun diyor bende kafam atıyor evet suç bende senin lafına inandım güvendim 14 ay önce ilk tanışmamızda soz vermiştin bırakcam diye hatta sen çok istiyorsun yaşım geçiyor diyorsun diye korunmadık ilk ay hamile kaldın keşke sana inanmasaydım bıraktıktan sonra çocuk yapsaydık deyince yine ben suçlu oluyorum ya.
En İyi Cevaplar
bebeğin solunum yollarında problem olabilir ama herkeste olucak diye bişey yok tabi riske atmak doğru mu tartışılır
03 Yorumla
Soran+1 yılLaf anlamıyor ki
+1 yılAbi şunu yengeye bir göster istersen bana da arkadaş attı sigarayı biraksam mi diyorum acaba
encrypted-tbn2.gstatic.com/images01 Yorumla
Soran+1 yılBırak kardeşim sende bu mereti
Hamilelikte sigara içmek ne demek? Bu, asla kabul edilemez.
Eşinin yaşı kaç bilmiyorum fakat, bilinci kesinlikle oturmamış.15 Yorumla
Soran+1 yıl36 yaşında hemde çok hevesli ilk çocuğu olacak nasip olursa. Zaten risk dolayısıyla amniyosentez yapıldı sonuç iyi çıkar inşallah
Soran+1 yılMart başı doğum nasip olursa. Testin sonucu kötü çıkmazsa
Soran+1 yılSonuç iyi çıksada bu sigara yüzünden zaten kötü bişey olacak diye hissediyorum hep
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
11Cevap
+1 yılSinir strees var eşinin kıymetini billiyorsun biraz daha muhabbet edermen tatlı dille onu sevdiğini daha vazla hissetirerek söyle ki vicdanıy konuşsun zor sigara bağımlısı ise daha hasas ol bırakır
08 Yorumla
Soran+1 yılİsteyen çocuğu için bırakır kardeşim. Hemde ilk çocuğu yaşıda 36. Bende günde 1 buçuk paket içerken bir anda bıraktım. 15 sene içmişliğim var. İşine gelmezse boşa beni kendim çocuğu büyütürüm ne demek daha 6 aylık evliyiz.
- +1 yıl
6 aylık evlisiin o kadnın ne çektiği ya da illeti bırakamasının bir sebebi vardr illa önce bir onu anla sabr et babası ol en yaknı olki kıymet vereni oldnu billsn brakmıyor sa da azaltmış yani umut var bnde brakmyrm
Soran+1 yılSeninle onun durumu aynımı? Zaten önceden de hep kızıyordum ama hamilelikte bu durumu kabul edemem. Hemde kendisi istiyordu bian önce çocuk sahibi olmayı. Ilk defa anneliği tatmayı.
İsteyen bırakır hiç birşey mazeret olamaz. Bende günde 1 buçuk paket (9 saatte 1 paket) içerken anında attım bitti gitti- +1 yıl
Baskı altında kadınların hevesi kaça bilir. Bunu istemen gayet iyi ama fazla baskıyapmadan sigara içme isteği gelmiştir mümkünse farklı bir yönteme başvur bir uzamdan akılal derm
Soran+1 yılRamazan bayramından beri biliyor hamile olduğunu o kadar zamanda halen bırakmadı bunun anlaşılır bir tarafı yok. Kendi istemedikten sonra psikologta doktorda fayda etmez. Nette hep hamilelikte sigara zararlarını okuyorum ama bir faydası yok. 3 aydır günde 1 tane bile azaltmadı ki
- +1 yıl
Ne diyim abi oda hatasını biliyor belki bir sıkıntısı vardır bırakmak istemiyorsa senin eşin inşallah bırakır.
Soran+1 yılbir sıkıntısı yok. İnsan sevinçten uçar ilk bebeğim olacak diye. 18 yaşında toy değilki. Zaten down sendrom riski var haftaya sonuç çıkacak
- +1 yıl
sen haklısın abi ama biliyorsun. bir kadına laf anlatmak ve söz geçiirmek ancak o isterse olur.
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen sigara içmiyorsun sanırım?
İçiyor olsaydın ha deyince bırakılmayacağını bilirdin fakat bu konu için o zaman boşa beni demesini çok yanlış buldum.
Elbette çocuğa zararları oldukça yüksek bunu doktorla da konuşmalısınız.02 Yorumla
Soran+1 yılBen günde 1 buçuk paket içerken bir anda bıraktım hiç öyle azaltma falan yapmadan. Hemde evde 10 karton sigaram varken. Yani isteyince anında bırakabilir insan
Soran+1 yıl8 buçuk sene oldu bırakalı ve 15 sene içmişliğim var. Sanırım sen kendinde içtiğin için böyle düşünüyorsun
Normalde sigaraya zaten karsiyim bide hamile olan kisi hic hos değil yazik minicik yavru zehirleniyo ya
01 Yorumla
Soran+1 yılDiğer yorumlarda yazdığım anlattığım gibi laf söz dinlemiyor.
- Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBence anneliğini bir sorgulasın. Yazık günah o bebeğe.
13 Yorumla
Soran+1 yılAkşam yine tartıştık netten hamilelikte ve emzirirken zararlarını okudum netten, ters ters konuşunca kafam attı senden iyi bir anne olmaz çocuğunu düşünmüyorsun bide illaki hemen istiyordun keşke sana inanmayıp bırakasıya korunsaydım dedim, ben suçlu oldum ağlayarak gitti odaya yattı yatağa. 10 dk sonra yine mutfağa sigara içmeye geldi.
Allah biliyor ya eğer testten down sendromu çıkarsa kürtaj olmam diyor ama ben istemiyorum aldırtacağım sonrada o illeti bırakmadan bir daha cocuk yapmıcam- +1 yıl
Aldirtmayin bence. Ama sigarayı biraktirma hattından falan destek isteyin eşinizle beraber.
Soran+1 yılDown sendromlu çıkarsa bakamayız o yavrucağa. Böyle sorumsuz bir anneyle hiç olmaz zaten
+1 yılSorumsuz , kendi çocuğunun sağlığını hiçe sayan sana ne yapmaz allah sabir versinde düzelsin
11 Yorumla
Soran+1 yıldaha 6 ay oldu evleneli zaten hemen hamile kaldı. 14 ay önce ilk tanışmamızda söz vermişti bırakcam diye, ben 8 buçuk sene önce bıraktım ve tiksiniyorum sigaradan. Yaşım 36 çocuk için geçiyor dediği için hata yaptım ve önce sözünü tutmasını bekleyip öyle çocuk yapacaktık. Bunu söyleyince de ancak gidip ağlıyor yine ben suçlu oluyorum. Annesi ablası gelinleri de hamilelikte içiyormuş çocuklara bişey olmamış söylediğine bakarmısın. Annesi 67 yaşında 3 defa anjio olmuş kalp tansiyon astım hastası ve halen günde 1 paket sigara içiyor ve kızınada bişey demiyor bana destek çıkmıyor kafayı yicem ya. Her seferinde bu konu yüzünden tartışmaktan bıktım usandım. Zaten yüzde 2 risk çıktı diye amniyosentez yapıldı 1 ay önce, haftaya sonuç belli olacak bu durumda bile bırakmıyor ya
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenirken severekmi mi evlendin
Ilerde iyi bir eş olurmu diye düşünmedin
Aklı olsa sen demeden bırakırdıçocyğu için. Boşa bencede bir ömür böyle biri ile geçermi06 Yorumla
Soran+1 yıldaha 6 ay oldu evleneli zaten hemen hamile kaldı. 14 ay önce ilk tanışmamızda söz vermişti bırakcam diye, ben 8 buçuk sene önce bıraktım ve tiksiniyorum sigaradan. Yaşım 36 çocuk için geçiyor dediği için hata yaptım ve önce sözünü tutmasını bekleyip öyle çocuk yapacaktık. Bunu söyleyince de ancak gidip ağlıyor yine ben suçlu oluyorum. Annesi ablası gelinleri de hamilelikte içiyormuş çocuklara bişey olmamış söylediğine bakarmısın. Annesi 67 yaşında 3 defa anjio olmuş kalp tansiyon astım hastası ve halen günde 1 paket sigara içiyor ve kızınada bişey demiyor bana destek çıkmıyor kafayı yicem ya. Her seferinde bu konu yüzünden tartışmaktan bıktım usandım
Soran+1 yılZaten yüzde 2 risk çıktı diye amniyosentez yapıldı 1 ay önce, haftaya sonuç belli olacak bu durumda bile bırakmıyor ya
Cevap sahibi+1 yılBide bu devirde hamile olan annenler birsürü kitap okur ne iyi gelir çocuğuda hamilelikte diye. çok Cahil bir kadın demekki. yaşı küçük sanırım. Sen rest çekmeyi dene bir .
Soran+1 yıl36 yaşında kendisi. Hep bu konu yüzünden tartışıyoruz. Yeni evliyiz ikimizinde 2. Evliliği şimdi cicim ayları olacağı yerde bu mesele yüzünden tadı yok ilişkinin
Cevap sahibi+1 yılEski eşinden ah mı aldın
Soran+1 yılSanmam. Onun bana yaptıklarına karşılık o benden ah almıştır ancak
Erken doğum olabilir. Anne çocuğundan bir süre mecburi ayrı kalır ve ilk sütünü veremeyecegi için çocuğun gelişimnde bazi sornlat olabilir.
05 Yorumla
Soran+1 yılSöz dinlemiyor
Soran+1 yılDoç. Doktor bayana gitmiştik oda böyle çok sakıncalı değilmiş gibi konuştu zaten
Soran+1 yılBende onun sözleriyle korkar bırakır sanmıştım ama kadın çokta tehlikesiz normal bişeymiş gibi konuşunca tabi ordanda destek almış oldu sanki yaptığı çok iyi
Esin kafayı yemiş herhalde boşa beni nedir
Madem çocuğunu düşünmüyor içiyor ne diye hamile kalıyor ki Allah yardımcın olsun işin zor.06 Yorumla
Soran+1 yıldaha 6 ay oldu evleneli zaten hemen hamile kaldı. 14 ay önce ilk tanışmamızda söz vermişti bırakcam diye, ben 8 buçuk sene önce bıraktım ve tiksiniyorum sigaradan. Yaşım 36 çocuk için geçiyor dediği için hata yaptım ve önce sözünü tutmasını bekleyip öyle çocuk yapacaktık. Bunu söyleyince de ancak gidip ağlıyor yine ben suçlu oluyorum. Annesi ablası gelinleri de hamilelikte içiyormuş çocuklara bişey olmamış söylediğine bakarmısın. Annesi 67 yaşında 3 defa anjio olmuş kalp tansiyon astım hastası ve halen günde 1 paket sigara içiyor ve kızınada bişey demiyor bana destek çıkmıyor kafayı yicem ya. Her seferinde bu konu yüzünden tartışmaktan bıktım usandım. Zaten yüzde 2 risk çıktı diye amniyosentez yapıldı 1 ay önce, haftaya sonuç belli olacak bu durumda bile bırakmıyor ya
Soran+1 yılSorma ya bir laf dinletemiyorum ne olcak sonumuz bilmiyorum.
Soran+1 yılKader. Faceden buldum 😁
Soran+1 yılBişey değil kafam atacak göndereceğim annesinin evine anlayacak o zaman nasıl ciddi olduğumu. Gerçi canına minnet annesiyle yine 1er paket içerler. Zaten bu o an içmese bile yanındakiler hiç bu hamile buna zararlı diye düşünmüyor fosur fosur içiyor buda yanlarından gitmiyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılAbi yanında içiyorsa göz yumma al o sigarayı kır lütfen uyarsana konuş bii çocuğa bisey olabilir saglığı açısından 8 tane çok fazla ama ya 😭
03 Yorumla
Soran+1 yılHiç birşey fayda etmiyor maalesef ancak araya soğukluk kırgınlık giriyor. 6 aylık evlilikte huzur mutluluk olması lazım halbuki. Hemde sevinçle çok istediği ilk bebeğinin heyecanı olması gerekirken uğraştığımız şeylere bakarmısın.
Cevap sahibi+1 yılBana mantıksız geldi ama olsun arada böyle şeylerde olur son derece haklısın inşAllah sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir bebeğiniz
Soran+1 yılİnşallah amin, çok teşekkür ederim güzel dileklerin için.
öyle insanlar şanslı oluyor bebeklerine bişey olmuyor
03 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah. Ona çok kızıyorum ama tabiiki bebeğimiz sağlıklı olsun diye dua ediyorum
- +1 yıl
Eşinizin üstüne gidip boşuna strese sokup üzmeyin. İçmek istiyorsa içsin. Siz engel olmaya çalıştıkça daha kötü sonuçlar olabilir. Ben de 2 kez hamilelik yaşadım, ikisinde de içtim. Bazı günler 1 paketi bile bitirdiğim oluyodu. Ama bebeklerim gayet sağlıklılar. Size tavsiyem eşinize baskı yapmayın. Bırakabilirse bırakır, bırakamazsa içmeye devam eder. Benim eşim sigara içmeme hiçbir zaman karışmadı. Bazen sigaram bittiğinde bana sigaramı da alıyordu. Siz de rahat olun ve her şeyi oluruna bırakın.
Soran+1 yıl@Selinbaby inşallah sağlıklı olur bebeğimiz. Zaten yaşı 37 olacak sonuçlar riskli diye test yapıldı şükür down sendromu riski yokmuş. Şeker testide iyi çıktı. Halen 8 sigara içiyor. 3 ay kaldı doğuma ama bebeğin başı aşağıda imiş erken doğum olmasın diye temenni ediyoruz.
bilmiyorum ben olsam bu durumda kuralcı olurdum, içemez dediysem içtirmezdim. boşama kelimesine de aldırmazdım.
01 Yorumla
Soran+1 yılLaf dinlemiyor ki. Para vermedim sigara almadım böyle yola gelir dedim. Bilekliğini satmak sigara almak için çıkıyordu evden...
Gizli Üye(36-45)+1 yılZıkkım içsin ne diyim, çocuğunu da mı düşünmüyor :(
00 Yorumlaoktora bir göstermelisin eşini
04 Yorumla
Soran+1 yılÖzel hastanede doçent doktor bir bayana gittik bu konuyu anlattım oda sanki çok önemli değil zararlı değilmiş gibi konuştu bana destek çıkmadı
Soran+1 yılKadın doktoru bu bahsettiğim bayan. Medicalpark hastanesinde doçent doktor.
Sağlık konusunda 2b cevap paylaştı. İçmese daha iyi ama içmesi de fazla riskli değil.
00 Yorumla
+1 yılbebeye zararlı sakıncalı
06 Yorumla- +1 yıl
bıraksın çocuk gelişimi açısından tehlikeli
- +1 yıl
Hamilelikte sigara kullanımının bebeğe etkileri nelerdir & Anne ve Çocuk & Bebek Sağlığı & Hamilelik
https://www.youtube.com/watch?v=y8yQKyU488A - +1 yıl
Hamilelikte sigara kullanmanın bebeğe zararları
https://www.youtube.com/watch?v=WLjXgL06aec - +1 yıl
bebeyi zehirliyor tehlikeli
Soran+1 yılbir laf söz anlasa. Bıktım tartışmaktan bunları anlatmaktan
- +1 yıl
evet abi hakısın
Gizli Üye(36-45)+1 yılEsin kac yasinda ve ne zamandir iciyor sigara
01 Yorumla
Soran+1 yıl36 yaşında kendisi ve sanırım 20 küsür senedir içiyor biz evlenesiye 6 ay öncesine kadar hatta bence daha zararlı olan kaçak sigarayı içiyordu günde 1 paket
+1 yılBebeğe zarar ya insan çocuğunu düşünür
05 Yorumla
- +1 yıl
Sen engel olacaksın o zaman 😐
Soran+1 yılBişey deyince gidip ağlıyor. Ben kötü oluyorum. Para vermedim diye sigara almak için bilekliğini satmaya kalktı. Illaki çocuk Allah göstermesin sakatmı olması lazım kafasının dank etmesi için. Zaten 4 haftadır amniyosentez sonucunu bekliyoruz down sendromlu olma riski var. Ama halen akıllanmıyor
- +1 yıl
İnşallah sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir
Soran+1 yılGelsede zaten bırakmayınca anne sütünden geçecek. Daha demin okudum onada tüm zararlarına hem hamilelikte hemde emzirirken
+1 yılÇok yanlış derhal vazgecmeli
05 Yorumla
Soran+1 yıllaf söz dinlemiyor
- +1 yıl
Ne yapacaksın peki
Soran+1 yılDoğumdan sonrada içer bu. Ailesinden öyle görmüş Allah göstermesin illaki çocuk sakat olmasımı lazım kafası dank etmesi için. Onun tarafından sadece bikaç kişi bırak diyor o kadar. Halbuki 8 kardeşi var bide annesi
- +1 yıl
İşin zor, doktor ikna etsin bari
Soran+1 yılDoçent doktora gittik medicalpark hastanesinde oda sanki önemli değilmiş çokta zararı yokmuş gibi konuştu bana destek çıkmadı
- Sağlık konusunda 490 cevap paylaştı.
+1 yılçocuğa yazık
01 Yorumla
Soran+1 yılDiğer yorumlarda yazdığım anlattığım gibi laf söz dinlemiyor.
Düşüncesiz
00 Yorumla
+1 yılcinayet vahşşet
00 Yorumla
+1 yılÇok kötü
00 Yorumla
+1 yılBence içmesin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCak iki tane agzina
01 Yorumla
Soran+1 yılÇocukta bir sakatlık hastalık çıkarsa ağzına edecem zaten
Devamını Gör(9)