9 gü

Psikolojik tedavi, ilk başta nereden başlanarak ilerlenmeli?

Ben yaşanması konusunda sorun yaşayan ve atlanması konusunda birden fazla defa psikoloji faslına geçmeyen bir insanım. Beyin ameliyatı geçirdim fakat ciddi problem sebepli 2 defa beyin ameliyatı, 1 defa temizlik safhası geçirildi, kontrol süreci halen devam ediyor fakat ben aynı zamanda sorun da yaşıyorum insanlarla diyalog konusunda. Sorunun ana sebebi, insanların beni sürekli kandırma girişimi sebepli. Ben bu durumun farkında oluyorum fakat akabinde düzeltmek daha ciddi problem. Aklıma, daha farklı çözüm opsiyonları da var, bunların arasında kendime zarar verme durumu fakat iki tane melek sahibiyim. Kızım ve oğlumla da yaşıyoruz fakat ben ameliyat olduğum için çok fazla ilgilenemiyorum, annem ve halaları bakım konusunda ellerinden geleni yapıyorlar. Ben farklı kente, ana beyin temizliğinin lazerle yapılması konusuna geçtim. Benim bunu, buraya yazma sebebim, belki mantıklı birisi beni psikolojik tedavi konusunda ikna eder de ben o fasılda başlarım sebepli. Ben atlanılabilecek bir süreçte miyim, ona da emin değilim. Fakat kendimin psikoloji konusunda veya psikiyatri de olabilir destek ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Bu arada, 36 yaşındayım ben fakat yazmak istedim. Kimsenin bana saçma sapan güzergahta ilerlememesi dileğiyle sorduğum soruya yanıt rica ediyorum.

Psikolojik tedavi, ilk başta nereden başlanarak ilerlenmeli?