15 dakika. Çıksam aşırı şekilde kaşınıyor sadece kollarım ve kırmızı döküntü oluşuyor.
8 gü
15 dakika. Çıksam aşırı şekilde kaşınıyor sadece kollarım ve kırmızı döküntü oluşuyor.
Güneşe çıkınca kolda kaşıntı olması birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir. En yaygın sebep, cildin güneş ışığına karşı hassasiyet göstermesidir. Buna “güneş alerjisi” ya da tıbbi adıyla polimorf ışık erüpsiyonu denir. Bu durumda güneşe çıkınca özellikle kol, boyun ve göğüs gibi açık bölgelerde kaşıntı, kızarıklık ve küçük döküntüler oluşabilir. Bir diğer neden, cildin kuru olmasıdır. Güneş ve sıcak hava cildin nemini azaltır, bu da kaşıntı hissini artırabilir. Ayrıca terleme de bazı kişilerde ciltte tahrişe ve kaşıntıya yol açabilir. Bazı durumlarda kullanılan güneş kremleri, parfümler veya sabunlar da güneşle birlikte ciltte reaksiyon yapabilir. Bu da “temas dermatiti” gibi bir tablo oluşturabilir. Eğer kaşıntı sık tekrarlıyor, kızarıklık ve kabarıklık eşlik ediyorsa bir dermatoloğa görünmek en doğru adım olur. Basit durumlarda ise güneşe kademeli alışmak, nemlendirici kullanmak ve uygun güneş koruyucu tercih etmek genelde şikâyeti azaltır.
Cevap
12Cevap
alerji olabilir.
Alerjin olabilir güneşe bir doktora git istersen
Ben zaten güneşim dermişimmm sksks tamam
Sndksnfjsndjdjf ay
Polimorfik olabilir, alerji tedavisi gerekiyor.
O nedir be
🫤 Yüzümde de olmaz mıydı aynı durum abi
Kollarımda var döküntü oluşuyor dediğim gibi yazın çok rahatsız oluyorum ya..🫠🫤 Sıkıntı yaratır mı bu
Zaten ilkbahar ve Yaz aylarında belirginleşiyor bu. Cilt alışana kadar da devam ediyor. Cilt yaz ayına adapte olduğunda kayboluyor. Ama tedavi olmadığın sürece bu döngüyü her ilkbahar - yaz aylarının başlangıcında sürekli yaşarsın. Onun haricinde cildinde kalıcı bir hasar bırakmaz.
Hasari felan yemişim abi verdiği rahatsızlık yeter en iyisi gideyim
Aynen ilaç verecekler, onu kullanacaksın. Bir de cildini UV kontrolüne sokarlar duruma göre. Yani bu tamamen yok olan bir alerji değil, sadece kontrol altına almaya yönelik tedavileri var. Bu alerjiyi yok etmek mümkün değil kısacası. Ama bu sorunlar şimdi %100 yaşıyorsan, tedaviden sonra %10 - 20 kadar yaşayacaksın.
En iyisi gideyim çünkü yazın gram tahammül edemiyorum. En ufak güneş aldığım an kollarım felaket kaşınıyor kırmızı kırmızı benekler oluşuyor çok kötüü kaşınıyor yani kaşımaktan yırtacak duruma geliyorum xkgkf
Giderim teşekkürler
Güneş alerjisi. Aynı ben. Nivea Güneş kremini tavsiye ederim.
Güneş alerjisi olabilir.
Alerjiniz var. Çok geçmiş olsun.
Büyük ihtimalle kuru bir cildin var abla
Alerji
Bende öyle düşünmeye başladım ama yüzümde de olmaz mıydı yüzüm hassas değil
Alerjin var
Alerjiniz olabilir
Alerji
Alerjin var
Alerjin var küçük kaşar.
Ne terbiyesiz insanlarsınız ya ahlak yoksunu defol.
egzama mı
Krem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?