Merhaba ben 20 yaşındayım sürekli her gün alkol sigara tüketiyorum... İki gündür sabahları daha yoğun ya dizlerim ya da ayaklarım aşırı ağrıyor. Canım yanıyor. Doktora gideceğim zaten. Crp sınırın yükseğinde. Çok yüksek değil.
19 gü
Merhaba ben 20 yaşındayım sürekli her gün alkol sigara tüketiyorum... İki gündür sabahları daha yoğun ya dizlerim ya da ayaklarım aşırı ağrıyor. Canım yanıyor. Doktora gideceğim zaten. Crp sınırın yükseğinde. Çok yüksek değil.
Enfeksiyon yüksek. Diz ve ayak eklemlerinde enfeksiyon olabilir. Ayrıca alkol tüketimi vücutta bağışıklığı düşürüyor yani beyaz alyuvarları mahvediyor. İçme şu zıkkımı la 20 yaşında kızsın derdin ne
20 yaşında alkol ve sigara kullanan birinde ayak ve diz ağrısı ile CRP yüksekliği; vücutta aktif bir iltihaplanma (inflamasyon), enfeksiyon veya romatizmal/otoimmün bir hastalığın habercisi olabilir. Sigara ve alkol kullanımı, genel inflamasyonu artırarak bu süreci daha da şiddetlendirebilir. En olası durumlar şunlardır:İltihaplı Romatizma (Örn: Ankilozan Spondilit): 20'li yaşlarda sıklıkla diz ve ayak bileği gibi büyük eklemlerde ağrı ve beraberinde yüksek CRP ile kendini gösterebilir.
Cevap
6Cevap
içmemesi gerektiği anlamına gelir.
Tek neden bu değildir başka sebepleride vardır
Doktordan yardım Alman buraya sormandan daha iyidir
Enfeksiyon vardır karaciğerlerinde böbreklerinde kötüdür ama bunların sebebi muhtemelen enfeksiyon yaş kaç
Sağlıkçıyım gel bakalım istersen
Alkol sigara içmiyorum crp bendede yüksek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?