AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
194Cevap
Yani hayvanların üzerinde denemeyeceklerse kimin üzerinde deneyecekler bende hiç istemem hayvanların canının yanmasını ama insanlığa yararlı şeyler bulunuyor o deneylerde mecbur kalınıyor bir nevi yani insanların üstünde denemektense hayvanları tercih ederim.
askerlerin üzerinde
Bak bir fikir verdin aslında pkk lı o* çocuklarının üzerinde denenebilir ya da senin üzerinde vede senin zihniyetindeki insanların üzerinde fare kadar beyniniz yok it sürüleri
elbette ki yapılmalı birde şöyle düşün bütün hastalıklar sadece insanlarda yok ki? hayvanlar içinde yapılıyor bu deneyler? Aynı zamanda ingiltere ziraat olarak çok gelişmiş bir ülke bu deneylerle geliştiler. Şu an onlarda ki veterinerlik ile bizdeki karşılaştırılamaz durumda işte sırf bu yüzden yapılmalı
hayvanlar yerine ordudaki rütbesiz askerler üzerinde de yapılabilir böyle masum hayvanlara dokunulmamış olur
rutbesiz askerleri hayvanlardan daha degersiz goruyorsan pnu bilemem fakat kullanilan hyvanlarin dnasi bize yakin oldugu icin yapiyoruz bu deneyleri
Sorunun Mantığını sorulma amacı Anlaşılmamış...
Hayır yapılmamalı, hiç bir hayvan üzerinde yapılmamalı...
İsterse Fare olsun oda bir canlı kesinlikle yapılmamalı...
Yapılmazsa insanlara da bir şey yapılamaz zaten...
Benim diyeceğim tek şey her şeyin bir adabı var en fazla fare kullanılmalı mesela, kesinlikle vahşet bir uygulama olduğunu düşünüyorum...
İşte kadın şefkati erkek kadın farkını göstermiş soru
maalesef yapılmalı. kullandığımız ilaçlar hayvanlar üzerinde test edilmeden bizim kullanımımıza sunulsa o ilacın yan etkilerini tedavi edip etmediğini nereden bilebiliriz ki? bir hastalığın tedavisi için bile yüzlerce fare kullanılıyor. Fareler yerine insanların kullanıldığını düşünsene. toplu katliam resmen.
Yapılmamali demek gelişim teknoloji dursun demek. Yapılmalı demek vicdanını hiçe sayıp gördükleri işkenceyi kabullenmek. Gönül ister ki hic bir hayvan insanlarin refahı icin kullanılmasın. Ya da denegi olduğu deney süresindece uyusturulsun uyutulsun. Gerçi biz bu iskenceleri kabullendigimiz müddetçe uyusturulan tek sey hislerimiz oluyor. her zaman yaptigimizi yapip görüpte gormemezlikten gelmek en olasi çözüm yolu.
Bir ilaç geliştirirsin, ama ilacın yan etkisi, sağladığından dahamı çok bilinmez..
neden o ilacı kendi üstünde deneyip, deneme yanılma olarak gerçekleştirmek yerine hayvanlara eziyet edersin ki?
"Bilime inananların hepsi kendi bilimine inanan kendi doğrularını aktaran bencil insanlardır ve asla değişmeyecektir!"
Yapılmalı. Bir insan öleceğine bir hayvan ölmesi daha iyidir.
Hayvanlar üzerinde deneylerde genelde fare kullanılır. Sebebi ise insan metabolizmasına en yakın hayvanlardan biridir. Hem de sevilmeyen , görüldüğünde uzaklaştırılan öldürülen pis bir hayvandır.
Öncesinde bir insana uygulayıp insan hayatına son vermek yerine deney olarak fareleri kullanmaları daha iyi. İnsan hayatının diğer canlılardan değerli olduğunu söylemiyorum. Zaten bu Dünya'nın sonunu getirenlerde insanlar.. Fakat eğer hayvanlar üzerinde deneyler yapılmazsa başarıya da ulaşmaz.
Bakiniz bu aci verici...
Lakin tip ve farmakolojiyle ilgili yapilan calismalara hepten yapilmasin diyemiyorum malesef, zira ilac kullaniyorum fakat kozmetikde canlilar üzerinde denenmemiş ibaresi olan ürünler kullaniyorum 5 senedir, en azindan bazi konularda duyarlilik ve fayda sağlaması açısından!
Duyarlılığınızdan dolayı kutluyorum sizi...
Duygusal bir video izlemiştim
bencede hayati gerekli ilaçlar için yapılmalı ama kozmetik sektörü için hiçbir canlıya zarar verilmemeli
yapilmamali hayvanlarinda cani var günah.. bence deneyi tecavüzcüler üzerinde, cocuk p*rnosu yapanlar üzerinde, p*rno ceviren fahiseler üzerinde, pavyonda kicini basini sallayan pacavralar üzerinde ve genelevde calisan o... r... lar üzerinde denemeleri lazim.. en azindan hayvanlar insan kaliyo bu serefsizlerin yaninda
Seninde insanlığın bu kadarmış.
Yapılmamalı demiştim. Anket sonucu beni hayal kırıklığına uğrattı.. %56 evet demiş.
ne bekliyordun insanlar üzerinde mi yapılacak tı deneyler ya da deneyler yapılmadan insanlara mı satılacaktı ilaçlar
Cevabıma muhalefet olanlardan iliğim kurudu..
Erkekler ile kadınların oylarına bak sen bir de :)
@-Elvis Gördüm. Buraya ağır bir yorum yazardım hele ki yorumları okuduktan sonra fakat siz değerli mod'larımıza iş çıkarmayayım.. gideyim ben:)
Erkek-kadın vicdan farkı yine ortada işte.
Vicdonsuzlar :)
sonuçta insanlık için yapılmalı hayvanlarda yapılmazsa nasıl üretilecek bu ilaçlar insanda denenmesi daha mı mantıklı
Hayvanlara beslediğim sempatiyi insanlara beslemiyorum maalesef.
İlaç kullanmayın o zaman hanımefendi, makyaj malzemelerine hiç el atmayın bile.
Tamam.
Bir yorum ancak bu kadar guzel olabilir helal
Hayvanlarda yapılmazsa nasıl sonuç alacaklar ilaç olmayıncada doktora gidersin yok oram agrıyo yok buram agrıyo neden çare bulamıyorsunuz dersin
Ya saçma sapan konuşma hadi insanlarda can var hayvanlarda yok mu can birazmantıklı ol @Phoenix44
Güzel kardeşim insanlar üzerinde yapılacağına hayvanlar üzerinde yapılsın
Bir ilacın, bir ürünün tek geçerliliğinin hayvan deneyi olduğunu sanan bilgisizler eksilemiş, bir de savunmuş.
İnsanlar Dünyanın kendilerine ait olduklarını ve sadece kendilerinin yaşama hakkı olmalarının sanmasından kaynaklanıyor bir kaç görüş okuduktan sonra cidden sarsıldım unutma oda canlı senin gibi onunda ihtiyaçları var.
Ne yani deneyler insanların üstünde mi yapılsın? Bu anormal geliyor da böceklerin üstünde yapılan deney mi normal geliyor.
İnsanları anlayamıyorum
Bırakın bunları zaten insanlar hasta eden şey doğalarından uzaklaşmasıdır.
Denekler insan olamayacagına göre en yakın benzerliklerden hayvanlar kullanılacak. Hiç denenmemiş kontrol edilmemiş bir ilacın sonucunu bilmeden kimse üzerinde kullanılmasını isteyeceğini düşünmüyorum veya ortaya çıkan bir hastalıktan keşfedilen ilacın test edilememsi yüzünden milyarlarca insanın hayatı söz konusuyken hayvanları kullanmak kötünün iyisi söz konusunda. Tabikide saçma sapan deneylerde hayvanlara eziyet edilmesi çok saçma buna karşıyım mesela.
https://m. youtube. com/watch? v=8_XDD_4Z_To
Yanlışlıkla evete bastım. Kesinlikle karşıyım. Ağır suçlular veya gönüllü olanlar üzerinden yapılsın. Benim vicdanım el vermiyo. Ayrıca "insan"lar sadece tıp için değil güzellik içinde (kosmetik, deri, kürk...) hayvanların canına kıyıyor. Bazı insanlar burdakiler dahil kendilerinden başka kimsenin canı yokmuş gibi yorum yapmış. Tüküriim sizin insanlığınıza.
Madem insanlığın gelecegi için. Bilimin gelişmesi icin yapılması lazımsa ozaman o kendini insan sayan tecavüzcüler , tacizzciler, katiller ne gune duruyo zavallı hayvanlardan ne istiyolar onların üstünde yapsinlar besleyip koruyana kadar bir işe yararlar bari
Helal be
Tabiki yapilmali çünkü insanlara şifa olucak türden olanlar insanlar üzerinde yapilamiyacagina göre mecbur hayvanlar oluyo kimisi denek oluyo maymunu uzaya yolladilar bir şekilde bir şeyler öğrenilmesi gerek bence yapılmalı herkesin kendi fikri genelde
Elbette yapılmalı. Olaya duygusal bakmak : aç kaldığınız da ve ölmeye yaklaştığınız bir hayvanı yememek gibi bir aptallık derecesindedir. Yaşamsal değerleri arttırmaya, insan hayatını iyileştirmeye yönelik her türlü deney desteklenmelidir.
O halde kanser hep öldürür,
Virüs hep kazanır,
Insan hep kaybeder.
Sevgiler...
Kur anda gayet acikca belirtilmiştir.. Hayvanlar ; insanlar için yaratilmistir, bazilarinin etinden sütünden yararlanmak için, bazilarinin gücünden, bazilarini da fayda saglama amacıyla yaratilmistir.. İnsanlar için yani..
Bu düşüncenden herkesi kullandığını açıkca ortada kuranı falan katma böyle bişey yok.
Okumani tavsiye ediorm.. Bilim adina yapilacaktir..
@ak-47
Hic belgesel de izlenilmiyor sanirim ;)
O zaman tüm panzehirlerin yapim asamalarina da karsisinizdir siz !
+1 sana kız
ne yaptın bugün de yürüdün mü?
Her daim yürüyorum :D @böcükasker
Lütfen saygili olun @ak-47
Hadi engelle cici kız senden general olmaz piyade olur.
tebrikler wala ya ben bir iki ay koşuyorum sonra bırakıyorum bir türlü rutine bindiremedim...
O kadar kişi bilim için evet demiş neden benim görüşüme saygi duymayip asagilayici yorumlar yazıyorsunuz?
@ak-47
Kuran diyorsun çok güzel de Kutsal kitabımız Kur'an da hayvanlara eziyet edin işkenceye maruz bırakın mı diyor? Onlar bize Allahın emanetidir
Ne anlamak istiyorsan onu anla..
Şunu söylüyorum sadece bunu da anlayamazsan şüphe duyarim aklindan.. Yapisik ikizlerin birbirinden ayrilmasi öylece insanlar üzerinden denenmedi.. eğer hayvanlar olmasaydı sonuçlar ölümcül olabilirdi.. Hoscakalin @elfida_hi
İnsanlar üzerinden mi yapılacaktı diyenler var? İnsanlarkla hayvanlar aynı mı ya bır mantık kurun ayrıca yapılmamalı o da bir can taşıyor Onun yerınde olabılırdınız bencilce davranmayın!
Daha fazlasini okumaya yuregim kaldirmadi.. Hayir yani ben daha kendi kedimi hafifce itmeye kiyamazken bu insandan bozmalar, sirf bir grup insan iyilesecek, iyi gorunecek, iyi kokacak diye hayvanlara iskence ediyor. Ne kadar degersizmis hayvan hayati!
kesinlikle
Bana kalırsa ölmek üzere olan insanlar üzerinde deneyler yapılmasını tercih ederdim. Deneyler olumlu sonuçlar verirse yaşarlar değil mi? Yeter ki çözüm üretilsin. Ama yok insanlar hep en kolayına kaçarlar. Yine de kararsızım.. Mantığım olabilir dese de, yüreğim hala asla diyor. Vicdanım elvermiyor. Onların gözlerine bir kez bakan böyle bir şey zaten yapamaz. Birazcık bencillik olduğunu düşünüyorum. Biz insanlara yarar için, hayvanlar katlediliyor. Hayat çok garip..
ölmek üzere olan hasta annen olsa, başkalarını tedavi etmek için onun üzerinde deney yapılmasını ister miydin?
Eğer kendisi kabul ederse evet.
Şimdi hayvan severler kıza bilir ama hayvanlar üstünde yapılması şart. Çünkü deneklerin deneylerde olumlu sonuç verebilmesi için hızlı üreteceği verimli döl elde edilmeli ve maliyeti ucuz olmalı. Bu nedenlerden ötürü deneylerin hayvanlar üstünde yapılması çok doğru. Ayrıca bunca deney hayvanlar üstünde yapılmamış olsaydı şu an ki ilaçların bir çoğu olmazdı.
Bence yapılmalı. Yani düşününce zalimlik gibi görülüyo bu bir gerçek ancak o kadar güzel Örnekler vermişsinizki cokta bişey söylemeye gerek yok. O kadar hastalık bu deneyler sayesinde engellenebiliyo şu an .. Bence bunun yerine afrikadaki insanlara yemek Karşılığında verilen yan etkileri belli olmayan ilaçları tartışmalıyız
Şimdi evet yapılmalı desem, hayvan haklarını savunan insanlar canii der.
Hayır yapılmalı desem, bir sefer hastalıkların çözümü nasıl bulunacak.
Hayır yapılmamalı diyen insanlar, lütfen hasta olduğunuzda çözümü kendiniz bulun hayvanlar ölmesin istiyorsanız, ilaç içmeyin, tedavi görmeyin ki savunduğuz düşünce mantıklı olsun.
Bence yapılmalı, çünkü başka çaremiz yok.
Olsa onunda çözümünü bulurlardı.
tabi tabi yapılsın yapılsın supersiniz ya sizinki can ama onlarınkı degıl dimi o hayvanlara ne kadar ezıyet edıldıgıyle ilgili bir ffikriniz var mı ve sorması ayıp bu kadar hastalıgı cıkaran kım hıc dusundunuzmuu ilaç tuccarları kasalarını daha fazla doldursun diye bol bol hayvan ve insan denekler kullansın dımı valla supersınız...
görüşümede yorum yapmayın sizde kalsın
Deneyler insanların üstünde yapılmalı.
Tecavüzcülerin , kadın cinayetlerine bulaşanların ve diğer ciddi ağır suç işleyen kişilerin üstünde
Ben idama bu yüzden karşı olduğumu söylemiştim. Bu şerefsizler en azından bir işe yarardı.
Ağzına sağlık.
İnanamıyorum ya insanların bu kadar gaddar olmalarına. Kanım dondu yorumları okurken gayet normal bir şeymiş gibi. İyi ki insanligimi kaybetmedim. İyi ki hayvan diyip geçmiyorum. Özellikle oy veren kişileri görünce çok şaşırdım
Aynennnn harikaa bir yorum helal olsun valla sozleriniz cok guzel onca korkunc yorumlra rmen.
Bulacağın bir ilaç milyonlarca insanın ve hayvanın hayatını kurtarabilir.
Hayvan hakları açısından elbette yanlıştır. Fakat, veremden, kara vebadan, gripten milyonların ölmesinden daha iyi bir durumdur.
Şöyle bir durum daha var ki, birçok suçluya idam cezası uygulanıyor. Bu bir israf. Yani senelerce yetişmiş o bedeni israf ediyorsun. Bence bunlara uygulanabilir.
Ağlayan ölen bebekler, acıdan kıvranan insanları düşününce deneyler yapılmalı. Ancak artık bu eskisi gibi olmamalı. Daha profesyonel ve dünya saglik örgütünün bilgisi dahilinde olmalı. Ki zaten artık böyle.
İstemeyerek de olsa benim de dogru gordugum tek sebep bu
hayvanların kesinlikle bir yaratılma amacı var, o da tamamen bizim için yine, çevrenize şöyle bir bakın, her şey bizim için yaratılmış, düşünebilen kavrayabilen bir insan olmasa anlamsız her şey, ayrıca bir hayvan yaşadığının farında değilmiş, yani öldüğünü de anlamayacaktır
Çok saçma insanlarla hayvanlar çok farklı, bikere biz düsünebiliyoruz ama onlar düsünemiyor oyüzden boşu bosuna hayvanları harcamak çok saçma dünyada o kadar işe yaramaz insan varken!.
Helal aynen.
o kadar içtiğin ilaç verilen serum ve diğer tıbbı yararlı zehirlerin faydası ve zararlarını tespit etmek amacıyla insan üzerinde denenmesi yerine hayvan üzerinde denenmesini daha faydalı buluyorum. Sonuçta hepimizin sağlığını ilgilendiren deneylerin sonuçları için bu hayvanlar kullanılmak zorunda.
Ne uzerinde yapicaklar. Tamam o zaman bilim adamlari en sevilmeyen hayvanlari toplasin onlar uzerinde yapsin bu nedir yaa. En cok ureyebilen hayvanlar uzerinde yapiliyo ki nesiller tukenmesin. Hem bu sekildeki deneylerle daha sevimli hayvanlarda ortaya cikabilir hayvan severler :))
deney yapilacaksa gonullu insanlar kullanilsin, hem daha net sonuclar alirlar hayvanlara gore, tamam deney yapiosunuz bilim adina yararli seyler cikiyor belki ama baska yol bulunmali
Kesinlikle
ordudaki rütbesiz erler üzerinde yapılabilir
Rütbesiz erler iyi fikir
İcimiz aciyor her birinden haber aldigimizda ancak diger turlu bizler icin yeni cozumler yeni tedavi yontemleri nasil bulunabilir? Yeni ilaclar onca kimyasal? Bunlara karsi olmayin demiyorum ama mantikla duygusalligin arasindaki o kucuk cizgiyi de gormezden gelmeyelim
eğer doğadaki canlılar arası mücadeleye bakarsanız bizim geleceğimiz hakkında bilgi edinmemiz ve bunu hayvan deneklerle gerçekliyo olmamız vicdanınızı acıtabilir lakin türler kendileri için mücadele ederler
kesinlikle yapılmalı yoksa isanlar daha çok ölür fakat!!! o kullanıkları hayvanı doğaya salmayacaklar sonuçta onun bir özellğini felan değiştirmek istdiler. ve deneyde kullanıkları hayvaları üretip yerine koymalılar.
arkadaşım adam bişey bulmuş çalışıp çalışmadığını nasıl test etcek direk insanamı versin tabikide ilk önce hayvan üzerinde test etmesi gerek fakat bu hayvanların çok fazla olan bir tür veya ölmeye yakın olan hayvanlardan seçilmesi daha iyi olur
dünyada yaşayan en tehlikeli türe sorulmuş sorunun yanıtı iki ucu boklu deynek niteliğindedir. yapılsın desen bir türlü yapılmasın desen başka bir türlü...
fakat kozmetik ürünler için yapılan deneylere sonuna kadar karşıyım.
İnsanlarda denenecel değil ya ne sonucla karsılasılacagı belli değil bu yuzden hayvanlarla deney yapılması bana gore normal ictigimiz ilaclarda bile hayvansal urunler var mesela fare den bile ilac yapılıyo
Aynen
denek insan olmaktansa onların feda edilmesi daha iyi petshop işletmiş biri olarak bu işin ticaretine baksamda bu gereli bence ha izinsiz insan üzerinde farklı deneyler yapan özel kuruluşlar yok mu var tabi ama yapıcak bişey yok
Her zaman icin, cok celiskide kaldifim konulardan birisidir bu. Hayvanlari kendi amaclarimiz icin kullanmak bencilligin hat safasi.. Ama soyle bir gercek de var ki, hayvanlar kullanilmasa o ilaclarin hic biri de bulunamazdi..
Askerleriin üstünde yapılmalı?
eksik olmuş soru. O yüzden şık seçmedim.
Yapılmalı lakin işkence olarak sayılanlar değil.
israillilerin ingilizlerin hayvan deneyleriyle müslümanların yapacağı bir olmaz. biri cani diğeri merhametli.
askerler üzerinde yapılabilir hayvanlar masum
Sen asker ol senin üzerinde yapalım
En şerefli mahluk olan insan içindir zaten: hayvanlar
Evet yapılmalı
Senin gibi benciler denek olmali !
@atesbocegiknuffel35
Sen hayvan kesip yiyorsun ama değil mi?
Sağlığın için neden deney yapılmasın
Hayvan özutlerınden yapılan kozmetık urunlerı kullananlar da kendılerı sonra bır yapay hayvanseverlık lerı yok mu :)
Benim hayatimi gorsen bu yazdgnin ne kdr komik oldgnu gorurdu ;) n
@atesbocegiknuffel35
benimki senden beter :(
şu deney hayvanları kullanımına karşı imza saçmalığı hakkında bir kaç şey yazacaktım ama hali hazırdaki tartışmaları ve savunucularının cahil söylemlerini gördükçe üşenip vazgeçtim... ayrıca bu konuya değindiğin için de teşekkürler...
Duygusal gözle bakarsak yanlış gelebilir ancak başka ne üzerinde yapılabilir? Teknolojinin, bilimin gelişmesi gerek. Vejeteryanım ama hayvanlar üzerinde deneylere karşı değilim. Alternatifi yok. Olmayacak.
askerler üzerinde yapılsın denek hayvanı olarak kullanılmaya uygunlar
Kesinlikle yapılmamalı. Anket sonucu da hüsran. İnsan veya hayvan ne fark eder?
Onlarda bir canlı. Biz kendimiz için istemiyorsak eğer, onlara yapma hakkımızda yok. Biraz daha insani düşünürsek daha mantıklı cevaplar gelecektir.
Bir örneği paylaşmak istiyorum yanıklar için krem üretiliyor gizli çekim yapılmış görüntüleri izledim hayvanı yakıp tabi bu derecelere göre yanıklar yaktıktan sonra kremi sürüp iyileştirme süresi var fakat bu deneyler insanlar için.
en az acı verecek şekilde yapılmalı. hayvanlar insanların hizmetine sunulmuştur. bir insanın hayatını kurtarmak için bir fareyi gözden çıkarabiliriz. ama bu olay işkenceye gitmeyecek şekilde olmalı.
Yapılmalı timur abi. O kadar hayvan seviyorsak önce besi çiftliklerine el atsınlar yani. Milyonlarca hayvan öldürülmek için büyütülüyor.
Bu hayvancıklar en azından bilim uğruna gidiyor.
Köylerde eşek beslemek de yasaklansın bu mantıkla, çünkü tecavüze maruz kalıyor hayvancağızlar.
@drejevic
Doğru diyorsun, eşek, tavuk koyun vs vs. Onu bırak damacana bile yasaklanmalı
askerler üzerinde denensin hayvanlara kıyılmasın
Cevabim istemeden de olsa yapılmalı.
En yakininizin gözünüzün önünde erimemesi için çözümlerin deneysel kobaylar ( hayvanlarla ) bulunmasi tek yöntem.
İngilterede Hak hukuka ÇOK riayet edilir
hatta O KADAR Kİ çok daha değerli olduklarındanmı kobay OLARAK HAYVANLARI KULLANMIYORlar
insanları para karşılığında kobay olarak kullanıyorlar..
Ordada ılk hayvanlar uzerınde sonra ınsanlar uzerınde yapılıyor
Gercekten anlayamiyorum yapilmali diyenleri. Deneyler sayesinde saglika ve bilimde gelinen noktalari tabi ki görmezden gelemem ama teknoloji gayet gelisti. Deneyleri duzenleyen firmalar daha cok ödeyerek teknolojik aletler kullanmamak icin hayvanlari kullaniyorlar. Oysaki ayni ortamlarin olusturulabilecegi teknolojiye sahibiz Dünya olarak. Tabii arastirmaktam cok verilenlere yetinen toplumlar oldugu surece bu yorumlari da cok görmemek lazim !
Teknolojiyi biyolojik olarak kullanabilseydik zaten deney yapma gibi bir derdimiz olmazdı.
aha buradaymış radyoda ki arkadaş demek sendin... Arkadaşım bu siteyi hiç bilmiyorsun sen sanırım? Buranın sonuçlarını ciddi bir şeymiş gibi radyoda paylaşmak çok ironik bence...
Hayvanlarda yapılması da pek iç açıcıı bir durum değil sonuçta onlarda canlı ama insanlar üzerinde de denenmiyeceği için mecburiyet yönünden hayvanlar tercih ediliyor.
suriyede endonezyada 3. dünya ülkelerinde insanların çoğu hop diye birden ortadan kaybolur kimse anlamaz savaşta öldü denilir bu insanlar sizce nereye gidiyor bir tek hayvanlarda mı deney yapılıyor sanıyorsunuz
Ben yapilmali diye dusunuyorum bu tür deneyleri baska sekilde ise yarayp yaramadiginu bilemezler cunki.. Olumcul hastalarda istegi dogrultusundada deney yapilabilir zaten kaybetcegi bisey yok
Bizde laboratuvar da deney yaptık ama kurbağayı kesmeden önce bayıltmıştık. Acı çektirici yöntemler kullanılmasa daha iyi olur. Onlarda birer canlı. Zaten dünya üzerinde bulunan en vahşi tür insanoğlu
mutlaka canlı bir varlık üzerinde deney yapılmalıdır. bunun insan olmasından çok hayvan olmasını tercih ederim. ama mümkün olduğu kadar az acı verilsin fakat acı vermek zorunluysa verilsin. yorumumu kötüleyenler olacaktır fakat bilim'de ilerlemenin en hızlı yolu bu...
Hayvan sever değilim. Ama ekolojik dengenin bozulmasına karşıyım. Canlıya acı veren her türlü zalimlik kabul edilemez. Vahşi kapitalizmin emperyalist güçlerin esiri olmuşuz :) Duygusallığa yer yok.