+1 yılHayvan deneylerinden kullanılan hayvanlar hayvanların toplam sayısına oranlanirsa çok küçük kalır. Hayvan deneyleri yapılmadan olmaz. Çünkü teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin psikoloji ve fizyoloji alanlarında canlı üzerinde uygulama yapılması şart. Hayvan deneyleri azaltılabilir. Nasıl mı?
1) Gereksiz deneylerden kaçınılarak
2) Daha basit canlılar kullanılarak
3) Bilim dünyasındaki diğer araştırmacılarin araştırmaları analiz edilerek
4) Modelleme yapılarak
Eğer bunları uygularsak daha az hayvan kullanabiliriz.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Daha iyi bir yolu yok. Belki genlerdeki sırlar tamamen çözülseydi basit bir similasyonla bu iş halledilebilirdi. Ancak günümüzde o bilgiye sahip değiliz. Ve sevdiklerinizin ihtiyaç duyduğu hayati ilaçların doğuşu için o hayvanlara ihtiyacımız var. Vaktiyle papanın teki kediler şeytanın uşağıdır deyip bütün kedileri katlettirdi. Tam da o yıllarda kedi nüfusu azalınca fare nüfusu arttı ve vebayı taşıyan fareler bütün avrupaya vebayı yaydılar. Evet aynı şey değil ama üç beş salağınn aklına uyup hayvansal testleri ortadan kaldırırsak zararını biz çekeriz. Yapılacak en iyi şey bir taraftan hayvan testleriyle insanlara en uygun ilaçları üretirken diğer taraftan insan genini çözme adına çalışmalar yapmak.
20 Yorumla
Gözümün önünde hayvana işkence eden biri görürsem elimden geldiğinde kemiklerini kırar sakat bırakmaya çalışırım benim kedim vardı öldü köpeğim vardı büyük o da öldü şu an pincher var çok seviyor beni aşırı heyecanlanıyor beni görünce yerinde duramıyor. Böylesine sizi karşılıksız seven canlılar varken niye onları rızasız deneylerde kullanasınız? Hele ki kötü amaçlı deneylerde. Yok insan öleceğine hayvan ölsün diyenler falan var. Hayvan olmasa dünya olmaz ya. Gitsinler tecavüzcülere deney yapsınlar
20 Yorumla
+1 yılArkadaşlar kozmetikti kürktü böyle şeylerde yapılmasına karşıyız ama tıp için gerekli demişsiniz de hayvanların neler çektiğinden gerçekten haberiniz olduğunu sanmıyorum. Hamile hayvanları öldürüp karnındaki bebeği üzerinde bile deney yapıyorlar. Bu en basit örneği. Rızası olmayan bir canlıyı kullanmak kesinlikle yasal değil. Kozmetik sektöründe bu durum zaten durdurulmalı bilimde ise denek olmak isteyenlere yapılabilir.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
+1 yılŞöyle bir şey var eğer hayvanlar üzerinde deney yapılmadaydı belki şuana kadar bilim gelişmezdi, insanlar üzerinde deney yapılıyor (mesela ilk aklıma gelen Hocalı da 13 yaşındaki kız deri soyuldu Çocuğun kan kaybından ölümü, 7 dakika sonra gerçekleşti. Buda deney (ne kadar katliam olsada o raya bir şey demiyorum ) veyahut bebeğin piskoloji bozma falan herip deneyler var onlarda sıkıntı olmuyor unutulup gidiyor (şimdiki çağ hariç) etinden sütünden yararlanmak ya da zevk için öldürünce sorun yok bilim? ( Avlanmayıda demiyorum avlandıktan sonra yeniliyor yadal olmayan sıkıntı)
11 Yorumla- +1 yıl
Heee bu arada çin de bebeklerin DNA ile oynarlar iken kimsenin umrunda değil di i zaman bilim di hayvanlara garip deney yapınca ne oluyor? Sustum ben gidiyorum.
+1 yılkesinlikle karşıyım. zamanında olsa o zamanın şartları der geçerdik ama şimdi sırf böylesi daha kolay diye bu şekilde yapılıyor yoksa hayvanlar üzerinde deney yapmadan ilaç kozmetik vs üretmenin yolları var ve bunu yapan firmalar da var ama daha pahalıya geldiği ve daha zor olduğu için yapılmaması tercih ediliyor. sırf üç kuruş daha fazla ödememek için bir canlıya işkence etmek doğru değil. E iyi de et yiyorsun diyenler olacaktır cevabım da ben veganım herkese de öneririm hiçbir sağlık sorunum da yok. Onlar da sizin gibi canlı ve sırf dilinizi bilmiyorlar kendilerini savunamıyorlar diye onlara her istediğini yapamazsınız.
10 Yorumla
+1 yılTıp için yapılan denemeleri yadırgamıyorum ancak kozmetik ve diğer denemeleri etik bulmuyorum. Tıp için yapılan denemelerde bazıları hayatlarını kaybediyor ancak insanlık için önemli buluşlar söz konusuysa bir şey diyemem zira hayvanlar üzerinde denenen birçok test sayesinde önemli buluşlar elde edilmiş.
30 Yorumlaİnsanlar yorumlarda bu firmalara sitem etmiş ama farkında mısınız bilmiyorum, hepiniz o firmalardan alışveriş yapıyorsunuz. Eğer siz almazsanız zaten satan olmaz.
Bilmeniz için hayvanlarda deney yapan markaları buraya bırakıyorum. Lütfen bunlardan alışveriş yapmayın.
Schwarzkopf, Maybelline, Mac, Veet, Gilette, Garnier, L'oreal, Axe, Colgate, Avon, Clean, Neutrogena, Nivea, Olay, Old Spice, Organix, Pampers, Pantene, Procter & Gamble, Purex, Ralph Lauren, Reckitt Benckiser, Schwarzkopf, Signal, Tommy Hilfiger, Vaseline, Vichy, Vicks, Victoria's Secret, Yves Rocher, Febreze.
Son olarak, bence herkesin üstüne düşen şey vegan olmaktır. aksi takdirde bu insan egemen düzenin sonu gelmeyecek, hayvanlar kölemiz-sömürgemiz olmaya devam edecek.25 Yorumla- +1 yıl
Yvres Rocher yapmıyor. Yanlış bilgi. Tam aksine içeriği vegan olan ve hayvanlar üzerinde deney yapmayan sayılı markalardan biri. İnternetten bakabilirsiniz.
- +1 yıl
Başta ben de sizin gibi bu markanın cruelty-free olduğunu sanıyordum ama maalesef değil. Yerli kaynaklarda çok yanlış anlatılır ama yabancı kaynaklarda vegan olmadığını görebilirsiniz.
"Yves Rocher cruelty-free bir marka değildir.
Yves Rocher açıkladığına göre ürünlerinde test yapmaz, bununla birlikte hayvanları kullanmaz. Fakat bazı ülkelerin yasaları gereği hayvanlarda test yaptırmasına izin verir. Başka bir deyişle, küresel alanda daha fazla ürün satmak ve para kazanmak için test yapan bir firmadır."
"Yves Rocher cruelty-free değildir. Hayvanlar üzerinde ya kendileri, ya da üçüncü bir kişi tarafından teste izin verirler. Bunun gibi markalar yasaların gerektirdiği Çin anakarasında ürün satarak hayvan testlerini de finanse ediyor olabilirler."
"Hayır, Yves Rocher vegan değil. Ürünlerinin birçoğu gres yağı ve balmumu gibi bazı hayvansal türevli bileşenler veya hayvansal yan ürünler içerir."
Bunlar çevirdiğim yalnızca birkaç yazı, marka ne kadar reddetse de vegan değil. Bir şekilde hayvan deneylerine ortak oluyor. - +1 yıl
Ben internet sitelerinden araştırdım, arkadaşım da işin içinde yanlış düşünüyorsunuz ve bu bilgileri de nereden edindiğinizi merak ediyorum. https://www. yvesrocher. com. tr/actbeautiful/vegan-kozmetik#:~:text=Yar%C4%B1%20mam%C3%BCl%20ya%20da%20bitmi%C5%9F, konusundaki%20m%C3%BCcadelesine%20erken%20y%C4%B1llarda%20ba%C5%9Flad%C4%B1! Ben internet sitelerinden ve bir çok yerden daha araştırdım
- +1 yıl
Link vermeye çalıştım ama gelmemiş. Peki hayvan testleri?
1989 yılında hayvanlar üzerinde yapılan testleri kullanmayı bıraktık.
Yarı mamül ya da bitmiş ürünlerimizi hayvanlar üzerinde test etmiyoruz. Aslında Yves Rocher markası hayvan testleri konusundaki mücadelesine erken yıllarda başladı! 1989 yılında kozmetik endüstrisinde ürünlerimizi hayvanlar üzerinde test etmeyi durduran ve testleri alternatif yöntemlerle değiştiren ilk Avrupalı şirketlerden biriydik. 1992 yılında, bu girişimimizden dolayı Fransa Hayvanları Koruma Derneği'nden Altın Madalya kazandık.
İnternet sitelerinde bu şekilde yazıyor. Ve hiç bir marka bu şekilde yalan söyleyemez. Edindiğiniz bilgilerin yanlış olduğunu düşünüyorum. - +1 yıl
Bu arada görüşünüze eksiyi ben vermedim. Yanlış anlaşılma olmasın. Çünkü diğer dedikleriniz doğru
+1 yılBir bilim insanı olarak çok taraftarı olmasam da maalesef böyle bir gerçek var. Ve maalesef in vivo çalışmalar için hayvan kullanıyoruz. Ancak keşke başka bir alternatif olsa. Mesela Küba'da tecavüzcüler falan denek kalarak kullanılıyor. Bu daha iyi bir çözüm gibi geliyor ama bu da bilim etiğine aykırı maalesef.
10 YorumlaBilim dunyasi hic masum degil ne yazik ki can kurtarmak icin canlar feda ediliyor bu ezelden beri böyleydi... bi ara en cok etkileyen köyden aldiklari kizlari deney ugruna maymunlar ile ciflestirmeleri idi simdi de kim bilir bilmedigimiz neleeer neleer oluyor...
10 Yorumla
+1 yılinsanlar için kurtarıcı bir çok ilaç bu şekilde bulundu
insanlar için gerekli ama insanlık için dehşet verici bir şey
sırf kendi türümüz için farklı türleri özellikle de sağlıklı hayvanları kullanıyoruz
kendi hastalıklarımız için onların sağlıklı olanlarını yok ediyoruz, acı çektiriyoruz...10 Yorumla
+1 yılKarşıyım diyenler için vegan olmayan tüm kozmetik ve ilaç/sağlık başta olmak üzere bir çok sektör için deney yapılıyor. Karşıysanız deney sonucu üretilen hiçbir ürünü kullanmamanız gerekir yoksa hem karşıyım hem kullanırım demek de neyin çelişkisi
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİlaç, tıp, teknoloji...✔️
Zevk, kozmatik...❌
İlaç, tıp, teknoloji içinde kullanılmasını istemeyen kendisi, çocuğu ve ailesi hastalandığı zaman modern tıpbın hiçbir şeyinden yararlanmasın, nesli gelecekte uzaya çıkmasın (aya gidiş içinde testlerde hayvan kullanıldı)... mağrasına çekilsinler.20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesinlikle desteklemiyorum. Özellikle kozmetik alanında. Youtube da görüyorum. Bir çok sözde ''hayvan sever '' youtuber evinde milyonlarca kozmetik. Hepsi ise hayvanlar üzerinde deney ile elde edilmiş. O zaman sözde hayvanseverliğiniz ve veganlığınız bir işe yaramıyor. Araştırdım. İki tane marka buldum hayvanlar üzerinde deney yapmayan Yvres Rocher ve Nyx. Sadece onlarda alışveriş yapıyorum. Essence de yapmıyormuş ama içeriğini beğenmediğim için satın almıyorum. Hayvanları rahat bırakalım.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAğır suçlar işlemiş idamlık kötü ve adi insanlar üzerinde denesinler, o masum hayvanların ne günahı var, kim bilir neler yapıyorlar onlara, dili yok konuşamıyor, şuram acıyor ağrıyor diyemiyor.
Yüzlerine lanet olsun o deney yapanların ve buna göz yumamların.10 Yorumla
+1 yılKesinlikle insan bencilliginde verilmiş bir karar bu deneylerde kobay olarak o canlar değil her türlü tecavüzculerle terör suçluları kullanılmali yaşarken bir yararları yok belki olurken faydaları olur diye
10 Yorumla
+1 yılGetirsinler terör üyelerini denesinler belese insan al sana
50 Yorumla
+1 yılBazen gerekli olabiliyor ama dünyada o kadar gereksiz ve ciğeri beş para etmez insan var ki onlarda deneseler en azından tıp dünyasına bi katkıları olurdu
40 Yorumla
+1 yılDesteklemiyorum ama mecburen kullanıyoruz hayvanlar yerine cani insanları, sapkın sapıkları, tecavüzcüleri deney olarak kullansalar keşke
31 Yorumla- +1 yıl
kahrolası insan hakları işte
+1 yılkatiller, tacizciler, tecavüzcüler ne güne duruyor onların üzerinde yapsınlar bu deneyleri hem insanlara nasıl etkisi olduğunu öğrenmiş oluruz hem bu gereksiz canlıları hapishanede orada burada daha fazla beslemeye gerek kalmaz hiç değilse bir işe yaramış olurlar
10 Yorumla
+1 yılBir takım deneysel çalışmaların olumlu bir fayda sağladığını düşünürsek faydalı buluyorum fakat bir diğer yandan bir can taşıdıklarını ve bir takım acılara katlandıklarını bilmek üzücü bir durum diyebilirim tek temennim fayda sağlayıcı deneylerde kullanmaları faydasız fikirler için canlarının yanmasına karşıyım
10 Yorumla
+1 yılKarsiyim vicdansizca ve konusamayan bize hic bir zarari olmayan canlilari her turlu kullanmamiz bizim aslinda insan degil yaratik oldugumuzu gosteriyor.. acimasizca
10 YorumlaSöyle diyeyim onu yapan insanları bir araya toplayıp onlarla deney yapmak isterim😡😡
40 Yorumla
+1 yılBu bi zorunluluktan yapılıyor maleaef karşıyım diyemem. Ama zevkine kürk va giymek icin hayvanlara yapılan zulümlerin hepsine karşıyım.
23 Yorumla- +1 yıl
@Vitovski Yok öyle bisey yapılsa asıl insanlar buna karşı çıkardı. Hayvan deneyleri sayesinde Şu an hastaliklarin tamamına yakınını çözdük sayılır.
+1 yılyani bu bir şekilde denencek isteyerek ya da istemeyerek nasıl istemeyerek.. başımıza gelince mesela... dolayısıyla yapılması gerekiyor
10 Yorumla- Evcil Hayvanlar konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılHayvanları gectik artk milyonlarca insan hatta çocuklar üzernde yapıldı deneyler nazi katliamını unutmadk
10 Yorumla Hak eden insanlar üzerinde denensin , hem sonuçlar daha net olur. Çok ağır büyük suçlara karışan insanları kullansınlar. Örneğin tecavüz
10 Yorumla
+1 yılKarşıyım alternatif olarak ne kadar sapık tacizci o.. ç katil varsa toplanıp onlar üzerinde deney yapılmalı
10 YorumlaHavanda o deneyler olamasaydı şu an insanlığın belki sonu gelirdi bu kadar ilaç bilim nasıl gelişecek
10 Yorumla
+1 yılsen bunu gördünmüydün hiç :D
https://www.youtube.com/embed/amMsAVAtu9E12 Yorumla- +1 yıl
insandan tehlikeli canlı yok bu dünya da
+1 yılmaalesef modern tıpta gelişmeyi sağlamanın yoludur. Kat edilen ilerlemenin sağlaması yapılması için gereklidir.
10 Yorumla
+1 yılAsla onaylamasam da sonuçta ilaçları test etmek lazım... Bunun için hayvanlar yerine, tacizciler, tecavüzcüler, çocuk katilleri kullanılsın bence.
10 YorumlaÜzülüyorum tabi ki onlara yapıcaklarına gitsinler hapishanede felan yatan sapık , kötü insanlara yapsınlar.(
10 Yorumla
+1 yılKarşıyım. Masum hayvanlar yerine tecavüzcülerde, vatan hainlerinde deney yapsalar keşke.
20 Yorumla
+1 yılBen deneylerin tecavüzcüler üzerinde yapılmasını öneriyorum. En azından bilime katkı sağlasınlar
20 YorumlaTecavüzcüler üzerinde denenmeli hayvanların ne suçu varki🙄
20 Yorumla
+1 yılUmarım bir gün kendileri de denek olarak kullanılır
20 Yorumla
+1 yılSorduğumuzda insanlık için bu deneyler derler bende eyy vicdan diyorum
10 Yorumla
+1 yılBen zıpkınla avlanan balıklara bile üzülüyorken böyle canice bir şeye çok üzülüyorum
10 Yorumla
+1 yılTecavüzcüler üzerinde yapsalar bu testleri daha güzel olur hayvanlara yazık
10 Yorumla
+1 yılOnlarda bir can sonuçta ama neye göre test yapacaklar oda meçhul
10 Yorumla
+1 yılYapilmamali ama yapiliyor Yapilmaya devam edilicek..
10 YorumlaInsanlar üzerinde yapılsın insanlar daha zararlı ve yok olmayı hakediyorlar
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle karşıyım. Muhakkak başka alternatifler de vardır
10 YorumlaDüşünmek istemiyorum. Zaten yeterince ruhum acıyor. Ota böceğe de dertlenirsem tirlatacagin
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılVatan hainleri çocuk kadın hayvan tecavüzcüleri ğzerinde yapsınlar bir işe yararlar
20 YorumlaHayvanların üzerinde test yapmadıkları zaman nasıl ürünün sağlığa zararlı olup olmadığını anlıyorlar? -Art niyet yok gerçekten merak ediyorum-
Bilen cevaplayabilirse çok sevinirim.10 YorumlaBakış açımız kötüdür. Ancak acil durumlarda, insanın hayatının tehlikeli olduğu durumlarda olabilir. Kozmetik sektöründe falan kullanılıyor. Bu yanlış.
10 YorumlaOnlari yapanlar, yaratik. İnsan olamazlar
ayrica sadece hayvan deneyi yok, insanlar bebekler neler neler var. Cern vb yerlerde yer altlarinda neler yapiliyor neler10 YorumlaAllah hepsinin belasını versin deney yapanların fare bile deney yapılmaması lazım
10 Yorumla
+1 yılAsla desteklemiyorum bu deneyimleri kendilerinin üstünde yapsınlar onlarda bir canlı sonuçta Allah vicdan versin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTecevaüzcülerde sapıklarda katillerde denesinler bu canların suçu günahı yok yazık günah
10 Yorumla
+1 yılBakmıyorum ve çok üzülüyorum. Ne işkencelere maruz kalıyorlar. İnsan çok bencil bir varlık
10 YorumlaHayvanlar üzerinde deney yapana kadar sapıkların katillerin üzerinde deney yapsınlar
10 Yorumla
+1 yılBence ülkede bu kadar tecavüzcü ve kadın katili varken hayvanlara yapılan bi haksızlık bu
10 Yorumla- Evcil Hayvanlar konusunda 405 cevap paylaştı.
u +1 yıl😔😔😔 şeytan insanlardan daha masum.
30 Yorumla
+1 yılAsıl o deneyi yapanlar hayvan
20 Yorumla
+1 yılOclarin ustunde deneseler bin kat iyi olurdu
20 YorumlaHayvanlara aşık biri olarak karşıyım
20 Yorumla
+1 yılBirşeylerin üzerinde deney yapmaları lazım...
10 Yorumla
+1 yılAğır suçlular üzerinde yapılabilir belki
10 YorumlaÇok acımasızca buluyorum
11 Yorumla
+1 yılBunu sadece aşağılık varlıklar yapar
10 YorumlaHayvanlar bir deney labaratuvari değildir
10 Yorumla- Devamını Gör (25)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği