Bende son birkaç aydır var, ailemde de genetik şeker hastalığı var. Aranızda bu tarz diyabet ile alakalı bilgisi olan var mı
25 gü
Kızlar soruyora sorduğu soruya bak burada beni niye terk etti bana neden bakmadı bu ne demek istedi canım çok sıkılıyor beni söndürecek erkek yok mu sevgili arıyorum gibi SORULAR sorulur genelde bu soruya cevap gelir mi belki kız olduğun için birkaç tane
Reaktif hipoglisemi (toplum arasında muhtemelen telaffuz benzerliğinden dolayı hipograsevi olarak da aranabilen durum), yemek yendikten sonraki 1 ila 4 saat içinde kan şekerinin normalin altına düşmesi durumudur.
Vücudun besinlere, özellikle de karbonhidratlara karşı aşırı ve dengesiz bir insülin tepkisi vermesinden kaynaklanır.
Belirtileri Nelerdir?
Kan şekeri hızla düştüğünde vücut bir alarm durumuna geçer ve şu belirtiler ortaya çıkabilir:
Yemekten birkaç saat sonra gelen ani açlık hissi ve tatlı krizi
Halsizlik, ani yorgunluk ve uyku hali
Titreme, iç titremesi veya soğuk terleme
Çarpıntı ve kalbin hızlı atması
Baş dönmesi, baş ağrısı
Sinirlilik, tahammülsüzlük ve konsantrasyon güçlüğü
Neden Olur?
Normalde yemek yediğimizde kan şekerimiz yükselir ve pankreas bu şekeri hücrelere taşımak için insülin salgılar. Reaktif hipoglisemide ise pankreas, ihtiyacın çok üzerinde erken ve aşırı insülin salgılar. Sonuç olarak kan şekeri hızla hücrelere çekilir ve kanda serbest dolaşan şeker aniden çakılır.
Bunun arkasında yatan yaygın sebepler şunlardır:
İnsülin Direnci: Hücreler insülini tam tanıyamadığı için pankreas "daha çok üretmeliyim" diyerek aşırı yükleme yapar. Bu durum ilerleyen yıllarda Tip 2 diyabetin (şeker hastalığı) habercisi olabilir.
Hatalı Beslenme: Sürekli basit karbonhidrat (beyaz ekmek, hamur işi, şekerli gıdalar) tüketmek bu döngüyü tetikler.
Mide Ameliyatları: Geçmişte geçirilmiş bazı mide-bağırsak operasyonları besinlerin bağırsağa çok hızlı geçmesine (dumping sendromu) neden olarak ani insülin patlamalarına yol açabilir.
sadece merak ettiğim birşeyi sormak istedim bazıları gibi sanaldan beklentim yok soruma da cevap vermek zorunda değildin
Sanaldan beklenti? Cidden kişiler çıldırmış neyse iyi akşamlar
çıldırmalık bir durum yok, sadece merak ettiğim birşeyi sordum bazı insanların sorduğu soruları sormak zorunda değilim ama eminim sorsaydım buraya farklı mesaj yazardınız. size de iyi akşamlar
Hanımefendi size üzüldüm
üzülecek bir durum göremiyorum? sizin dediğiniz o sorular burada yazılıyor olabilir ben sadece merak ettiğim bir şeyi sordum burada isteyen istediğini sorar cevap vermek zorunda da değilsiniz
Reaktif hipoglisemi, yemek yedikten 2–5 saat sonra kan şekerinin aşırı insülin salınımı nedeniyle normalin altına düşmesidir. Diyabetle doğrudan bağlantısı vardır çünkü insülin direnci, prediyabet ve genetik yatkınlık bu durumu tetikleyebilir. Özellikle ailede diyabet öyküsü olan kişilerde reaktif hipoglisemi, ileride tip 2 diyabet gelişiminin erken işareti olabilir.
yorumun için teşekkür ederim
Cevap
2Cevap
Tanı kondu mu ona göre yorum yapıcam
evet konuldu ilaç da kullanıyorum
İlaç ise tip 2 sizinki
Geçmiş olsun
Geçmiş olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?