Bir hafta önce sağ yan ağrısıyla hastaneye gittim, idrar yolu enfeksiyonu dedi doktor. CRP 42, lökosit 320, WBC 23 çıkmıştı, antibiyotik verdi ama panik atağım olduğu için içmeye korktum. Bir hafta geçti, ağrı yok şu an ama tedavi de olmadım, suyu çok içiyorum atılsın diye. İdrar yolundan bir şey olmaz, geçer ama bu CRP dediğimiz değer kandaki mikrop ya, o çoğalsa ne gibi belirtiler olur, enfeksiyondan ölüyorlar ya, korkuyorum. Şu an başım ağrıyor, midem bulanıyor, bu tek başına enfeksiyon yayılma belirtisi mi? Benzer durumları yaşayıp ilaçsız tedavi olan var mı? Çok korkuyorum, enfeksiyondan ölür müyüm?
9 gü
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
42 crp ile ölmezsin merak etme binlere çıkıp yaşayan hastalarımız bile çok vardı
Aman bende panik atak var ilacını içmedim bir hafta oldu idrar yolu enfeksiyonu dedi doktir bu değerlere kana bişey demedi ben e nabizdan bakıp gördüm ilaç kullanmadığım için bir haftan beri artmismidir diye korktum baş ağrısı ve bulantı var
Sakin ol antibiyotiğini kullan ve keyfine bak
Korktum yapay zeka hastaneye yatarsın enfeksiyon yayılır vesayre şeyler söyledi bir haftadan beri içmedim dediğim gibi ilaç bir haft önceki değer bunlar bugün başlasam ilaca bişey olmazmı ve enfeksiyon yayilsa böyle baş agriso bulantı olur mu sadece
nerede yaşıyorsun
Lan doktorrrr
Senin ben a. mine koyim
Noldu ucuz sakız
Puhahahaha ucuz sakız diyor bir de mal ncncnncjcj a. mina kodumun tekirdaglisi
Niye küfrediyosun ki düzgün konuş
Adana
Ederim. Grber doktorrr
Bu kinin sebebi ne
Gber
İdrar yolu enfeksiyonunu önemsiz geçer gider olarak mı gördünüz ciddi ciddi
Crp zaten vücuttaki enfeksiyonu gösteriyor o tedavi olmadan nasıl düşecek
İdrar yolu tedavi olmazsa düşmez enfeksiyon böbrekteyse kalıcı hasar bırakır
Crp kandaki mikrop değil.
Ne peki
Sen mesela enfeksiyon kaptiysan enfeksiyon kaptığına dair bir parametre.
Yani o çoğaldığı zaman vücudundaki mikrop sayısı arttı anlamına gelmiyor
Sen mesela enfeksiyon kaptiysan enfeksiyon kaptığına dair bir parametre.
Yani o çoğaldığı zaman vücudundaki mikrop sayısı arttı anlamına gelmiyor.
Normal aralığın dışında olması enf göstergesi ama şiddetli bi enf ölüm kalım değil öyle olsa 80falan olur hastaneye yatirilirsin enfeksiyon servisine
Bu değer 1 hafta omce böyleydi bir haftadan beri arttiysa diye korkuyorum zaten bende
Artmamistir ki O öyle bişey değil. Artsaydi acillik olurdun şuanda dayanamayıp ambulansı arardin falan.
şu an basım çok ağrıyor
Böyle çok uykum var gibi sersemlik olurya öyle bişey var ama uykumda yok ara sıra çok hafif bulantı oluyor bu crp ile ilgili olur mu paniktenmi bir anda yukselirmi
Ya crpyi niye kafana taktın ya
Psikolojiktir o.
Ya enfeksiyondan ölen çok insan var korkuyorum şu an koydeyim hastaneye hemen gidebilecek biyerde değilim idrar yolu enfeksiyonu dedi doktor ama şu an bir ağrım yok suyu çok içiyorum falan geçer doye düşünüyorum ama bu crpyi kandada var diye biliyorum ve seninde dediğin gibi yükselirse acillik olursun diye ilaçları içmedim hiç doktorun verdiği ilaçsız da gecermi yoksa tüm vucuduma yayılırmı şu an ondanmi böyle başım ağrıyor bundan korkuyorum
Bak crp demek. Kandaki otoimmün hücreler. Bunun sayısı 0-5 arası
Sen şu an enfekte olduğun için 40 çıkması gayet normal bu hücrelerin sayısı artmış. Bunlar savunma hücrelerin
Ağır enfeksiyon gecirsen 200u bulur. kanser hastalarında bile 300-400 falan maks.
Yani ha 40 olmuş ha 80.
Bunu ana parametre olarak alamazsın. Kafayı boş şeylere takıyosun. İlacı da duana kadar icmediysen. Bu saatten sonra içersin içmezsiniz. İşe yarar mi gerek de var mi bilmiyorum.
Semptomların tamamen vesvese
Yani şu an tehlikeli bir durum yok bu zamana kadar ilaçsız bişey olmadıysa olmazmı diyorsun belliki sağlık bilgin var çok bunalttim kusura bakma ama gerçekten korkuyorum 😞 yoksa ilaçları icmediysen artmista olabilir ilaçlar kurtarmayadabilirdemi diyosun
Enfeksiyo gerilemiştir belki şu an ilacı içmenin bi anlamı yoktur demek istedim
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattın rabbim ne dileğin varsa versin
Amin para sağlık
İyi bayramlar size tekrardan bişey sorabilir miyim
ÖlmeSin
Ama ilacı içmedin diye çoğalır
1700 lerde yaşasaydın ölürdün