Bağışıklık sistemine göre değişir, kimisinin bir hafta içinde kimisinin 2 hafta
6
7 Yorumla
Soran
1 ay
Dün arkadaşımla kavga ettim ve tırnağı yüzüme iz yaptı, önce kanadı şimdi de iz var. Bu iz ne zaman geçer, kalıcı iz kalır mı lütfen bir şey söyleyin ben ne yapacağım
Panik yapma. Yüzde oluşan tırnak izleri çoğu zaman kalıcı olmaz. İyileşme süresi cildin yapısına ve bağışıklık sistemine göre değişir; bazı insanlarda birkaç günde toparlar, bazılarında ise 1–2 haftayı bulabilir. İzi kurcalamaman, güneşten koruman ve temiz tutman önemli. Eğer derinse ya da uzun süre kızarıklık kalırsa bir dermatoloğa görünmen daha doğru olur. Kolonya gibi şeyler kullanma yarayı belirginleştirir Hametan & Madecassol Aloavera da ek olarak sürebilirsin Bunun dışında Bir müdahalede bulunmak yarayı veya kabuğu kaldırmak yarayı belirginleştirir enfeksiyon kaptığı için Enfeksiyondan uzak tutmanız lazım.
Soran
1 ay
Dün eczaneye gittim bana çinko içeren Avene cicalfate adında bir krem önerdi dün onu sürdü. Bir panikle gittim aldım ama ne kadar iyi iyileştirir emin değilim birçok kişi de medikal krem önerdi madecassol gibi ama bilmiyorum bugğn başka bir eczaneye mi gitsem yoksa bu kreme devam mı etsem
O kreme devam et Panikle Sık krem değiştirip daha kötü hale sokma Panik yapman anlaşılır fakat kontrolsüz yapılan Bir hareket İzi daha kalıcı yapabilir bu yüzden aloavera da varsa sürmen iyi olur bir Çiçekçidende alabilirsin içini yarıp kullan Ek olarak Kozmetik ürün veya makyaj sürme o bölgeye Eczanenin verdiği kreme devam et o bitince madecassol kullan veya eczaneye gittiğinde karıştırıp süreceğin yara kremi iste mutlaka yardımcı olacaklar. Geçmiş olsun
Soran
1 ay
Teşekkür ederim kolumda 6 ay önce yine bir tırnak iz oluştu kendi kendi iyileşti açıkçası umursamamıştım ve krem sürmedim ama bu sefer iyileşti ama o tırnak izi beyaz çizgi şeklinde kaldı bu bir de yüzümde olduğu için çok korktum tavsiyelerinizi dikkate alacağım teşekkürler
Ne yaşadığınız hakkında bir fikrim yok her ay tırnaklanmanız tuhaf şeyler düşünmeme neden oluyor :d Tekrardan geçmiş olsun panik yapmayın Kedi tırnak iziyse mutlaka doktora gidin kalıcılığı yüksek.
Dün arkadaşımla kavga ettim ve tırnağı yüzüme iz yaptı, önce kanadı şimdi de iz var. Bu iz ne zaman geçer, kalıcı iz kalır mı lütfen bir şey söyleyin ben ne yapacağım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bağışıklık sistemine göre değişir, kimisinin bir hafta içinde kimisinin 2 hafta
Panik yapma. Yüzde oluşan tırnak izleri çoğu zaman kalıcı olmaz.
İyileşme süresi cildin yapısına ve bağışıklık sistemine göre değişir; bazı insanlarda birkaç günde toparlar, bazılarında ise 1–2 haftayı bulabilir.
İzi kurcalamaman, güneşten koruman ve temiz tutman önemli. Eğer derinse ya da uzun süre kızarıklık kalırsa bir dermatoloğa görünmen daha doğru olur.
Kolonya gibi şeyler kullanma yarayı belirginleştirir
Hametan & Madecassol
Aloavera da ek olarak sürebilirsin
Bunun dışında Bir müdahalede bulunmak yarayı veya kabuğu kaldırmak yarayı belirginleştirir enfeksiyon kaptığı için
Enfeksiyondan uzak tutmanız lazım.
Dün eczaneye gittim bana çinko içeren Avene cicalfate adında bir krem önerdi dün onu sürdü. Bir panikle gittim aldım ama ne kadar iyi iyileştirir emin değilim birçok kişi de medikal krem önerdi madecassol gibi ama bilmiyorum bugğn başka bir eczaneye mi gitsem yoksa bu kreme devam mı etsem
O kreme devam et
Panikle Sık krem değiştirip daha kötü hale sokma
Panik yapman anlaşılır fakat kontrolsüz yapılan Bir hareket İzi daha kalıcı yapabilir bu yüzden aloavera da varsa sürmen iyi olur bir Çiçekçidende alabilirsin içini yarıp kullan
Ek olarak Kozmetik ürün veya makyaj sürme o bölgeye
Eczanenin verdiği kreme devam et o bitince madecassol kullan veya eczaneye gittiğinde karıştırıp süreceğin yara kremi iste mutlaka yardımcı olacaklar.
Geçmiş olsun
Teşekkür ederim kolumda 6 ay önce yine bir tırnak iz oluştu kendi kendi iyileşti açıkçası umursamamıştım ve krem sürmedim ama bu sefer iyileşti ama o tırnak izi beyaz çizgi şeklinde kaldı bu bir de yüzümde olduğu için çok korktum tavsiyelerinizi dikkate alacağım teşekkürler
Ne yaşadığınız hakkında bir fikrim yok her ay tırnaklanmanız tuhaf şeyler düşünmeme neden oluyor :d
Tekrardan geçmiş olsun panik yapmayın
Kedi tırnak iziyse mutlaka doktora gidin kalıcılığı yüksek.
Ne gibi tuhaf şeyler düşündünüz anlamadım
geçmez asla sonsuza kadar seninle canım geçmiş olsun
Öyle deme ciddi misin bir de yüzümde
bir kaç güne geçer