Kas herniasyonu çok nadir olan bir şey mi? Makale okudum, öyle diyor. Tedavisi nedir bunun ya?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kas herniasyonu çok nadir olan bir şey mi? Makale okudum, öyle diyor. Tedavisi nedir bunun ya?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Kas herniasyonu dediğin şey bildiğin kas fıtığıdır normal fıtıklarla hemen hemen benzerdir nadir bir durum değil ama çok aşırı baskıya maruz kalması gerek o fıtıgın oluşabilmesi için MR çekilerek tesbit edilir veya şişkinlik farkedilebilir
Aynen o sekılde farkedıldı 3mm yırtık ama 2 yıldjr geçmedi ve kısa mesafede bıre yürüyünce agrı oluyor üstüne üstlük morarma oldu
iki türlü tedavisi vardır ya yırtık cerrahi operasyonla kesilip alınır ya da yırtık dikilir ki buna fasya denir
Ama işte dikmiyorlar neden ve ben bunu çekiyorum
bunu MR sonuçları ve yapılan tetkikleri görmediğim için ve dahası benim alanım olmadığı için diyemem başka bir doktora veya özel hastanelere yönel eğer devlette bu duruma yardımcı olacak doktor yoksa ama mutlaka vardır
2 yıl oldu ama Mr atayımı sana gerçekten sureklı agrı sureklı ahrı kısa mesafede bıle agrı yasıyorum
doktor değilim sadece bildiğim şeyleri söyledim baskı uygulanıyor çünkü sen hareket ettikçe veya bastıkça uzman bir doktora görünmeni tavsiye ederim zaman kaybetmeden çünkü sürekli baskıya maruz kalmaya devam ederse yırtığın büyüme riski var
Ya artık napılırsa yapılsın ıstıyorum ama bı doktor yok zor olur yapamam bı doktor malzemem yok dedı kaldım ortada ben
Ya artık napılırsa yapılsın ıstıyorum ama bı doktor yok zor olur yapamam bı doktor malzemem yok dedı kaldım ortada ben napıcam bılmıyorum 2 yıl ya
başka doktor mutlaka vardır olmazsa özeli dene panikleme hemen tahmin ediyorum canın acıyor ama öyle çözümü olmayan bir durum değil
Evet ve küçük olduğu ıvın yapmıyorlar ama agrı var her gece yatağa yattıgımda ben bu arıyı nıye yaşamak zorundayım bırde tedavı etseler keşke
sakin ol hastanelerden randevu al randevu sistemi üzerinden başka bir doktordan muayene olmayı dene eğer çok ağrıyorsa yumuşatıcı kremler kullanabilirsin ama yine de burdan ezbere birşeyler öneremem baskıyı azaltması için gevşetici veya ağrı kesici kullanman problem yaratmaz
Ya problem yaratmaz ama bunlar geçici şeyler ömür boyu bunumu cekıcem
hayır tabi ki tedavisi yapılınca kurtulacaksın öyle ömürlük bir durum değil
İşte ama Doktor'un bırıde bunun tedavısıy yok dedi
tek doktordan fikir alman sağlıklı değil ne demek çaresi yok saçmalamış , sen başka doktorlara görün
3 doktora gözüktüm ya
yani hangi şehirdesin bilmiyorum ama eğer küçük bir şehirde ise yakındaki büyük bir şehir hastanesine gitmen gerek
Konya şehire gıttım
Ankara uzak değil se bu işin çözümü Ankara da vardır
Uzakkı
Gidemem yanı
ama bu sağlık bir şekilde ailene de durumu anlatıp ikna etmen lazım konyada özel hastaneler adı sanı duyulmuş doktorlar da mı yok
Morarma olmuş ya
?
Genel cerrah bakarmı
Evet nadir görülen bir şey olması yanında tanı koymakta bir o kadar zordur siz nasıl fark ettiniz ya da hangi doktor koydu
Bı radyolog koydu agrı sıslık vardı
Peki nasıl oldu bu ne olduda yani
Kaza mı geçirdin
Hyr
Bilmiyorum
Çok zor radyologa pek güvenmeyin derim çünkü birçok kas yaralanmasına benzeyebiliyo düzgün bir doktor teşhis koysa daha net bir teşhis koyulur radyolog sadece çeken kişi çünkü
Tamam doktorda dedı cıldıye
Cildiye değilde bi cerrahın görmesi daha iyi cerrahlar bakıyo çünkü bu rahatsızlığa
Cerrah derken genel cerrah mı
Eğer kas fıtığı ile birlikte görülüyorsa ki genelde öyle olur genel cerrahi evet ama onun dışında ortopedi ve travmatoloji
Evet öyle
O zaman genel cerrahi bakar onlar daha net bir teşhis koyarlar
Eminmisin bakarlarmı
Bakmaları gerekiyo