Doktor teyzeme bir iğne yazmış bacağında pıhtı birikmesi mi ne varmış ödem gibi. Şimdi olay şu ben insülin iğnesini kullanmayı biliyorum ama doktor teyzeme CLEXANE 6000 isimli bir iğne yazmış ben bunu nasıl vurucam bilmiyorum ne yapmam lazım? Kullanıma hazır enjektör yazıyor üstünde ama dozajını filan nasıl ayarlıcam :(
Öncelikle jelatininden çıkar hazır olduğu için havasını almaya falan gerek yok.. bir pamuk veya peçeteye kolonya dök. . sol eli boğazımın altına ve kolları yanlardan yapışık olacak şekilde pozisyon verin.. enjektör ucundaki plastik kapağı çekip çıkarın ve 45 derece acı ile iğneyi kolun yan kısmında kas içine batırın ve ilacı verin sonunda tık sesi duyarsınız ve iğneyi çekin peçete ve pamuğu koyun bu kadar
Insülini koldan nasıl uyguluyorsanız yine aynı şekilde kolu katlayıp üst kola 5 parmak aşağıdan, 5 parmak yukarıdan gelip ortadaki bölgeyi kavrayarak subkutan uygulayacaksın. Havasını falan almaya lüzum yok, hazır enjektör zaten. Ama ilaçlar göbekten daha hızlı emiliyor. Bana sorarsan göbekten uygulaman daha sağlıklı. Ama yine de bildiğin şekilde uygulaman daha doğru.
En İyi Cevaplar