20 yaşındayım 9 dişim yok, küçüklüğümde hastalık geçirdiğim için dişlerim çok hassas ve hemen çürüyor, bu yüzden 9 diş kaybettim. İmplant yaptırmam gerekiyor ama bayılacak derecede korkuyorum, düşüncesi dahi beni ağlatıyor. Sizce acıyor mu, acısı nasıl? Şimdi başlasam eylülde biter mi? Ablamın düğünü var da
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
İmplant işlemi çoğu zaman sandığın kadar acılı değil; lokal anesteziyle yapıldığı için işlem sırasında genelde ağrı hissetmezsin, daha çok baskı ve titreşim hissi olur. Sonrasında birkaç gün hafif ağrı ve şişlik olabilir ama ilaçlarla kontrol edilir.
Süre kısmı ise diş sayısına ve kemik durumuna bağlı; bazen aynı gün implant yerleştirilir, bazen iyileşme süreci beklenir. 9 diş için planlama daha uzun sürebilir ama eylüle kadar en azından bir başlangıç ve büyük kısmı tamamlanabilir. En doğrusu bir çene cerrahıyla net plan çıkarmak.
Daha implant yaptıranı 4 ay oldu ve inan ben de senin gibi o kadar çok korktum ki. Bir gittim dişlerimi uyuşturdu İnan ondan sonrasını hiç hissetmedim hani bugüne kadar niye kaçtım dedim kendi kendime. Dikiş sürecinde çok az ağrım oldu böyle dayanılmayacak bir ağrı değil. Sana şu kadarını söyleyeyim gönül rahatlığıyla yaptırabilirsin hiç korkma
Ama ben 9 dişimi her sene ayrı ayeı çektirken yediğim iğneden bile bayılacak derece oluyordum nasıl ağrı olmaz bide eylüle kadar biter mi ya mayısta başlasam 🥹
Mayıs'ta var başlarsan eylül'e kadar çok rahat biter. Sen ne diyorsun Ben dişlerimi çektirirken bayılıyordum aynı şekilde İnan bana çok korkuyordum. Ama implanta hiçbir şey hissetmiyorsun bak hiçbir şey hissetmiyorsun yalnızca ağzında olan bitenin sesini duyuyorsun başka hiçbir şey yok bak bana bu konuda sonuna kadar güvenebilirsin 🙂
Ay allah senden razı olsun içimi rahatlattın peki şey dicem benim dişimde 9 böyle boş gülemiyorum yani o derece her neyse demir takıcaklar ya o demir kaç ay durucak gözükücek mi gülerken falan nasıl bir süreç oluyor senide yordum ama kusura bakma
Yok yok Ne kusuru olur mu öyle şey demirin üzerinin geçici dişlerle kaplıyor O yüzden korkma implantlar ilk başta gömülü olacak 3 ay boyunca diş etinin içinde olacak o zaman görünmeyecek 3 ay sonra vidalar takıldığı zaman oraya geçici dişler koyacak yani sıkıntı yok yine
Geçici diş ne kadar süre kalıcak ki çok mu kalır
Yok vidalar takıldıktan sonra geçici süre 2 hafta kalır ama normal diş gibi emin ol. Mesela ben geçici diş taktığımda arkadaşlarım hep dişlerini Çok iyi olmuş dedi geçici diş olduğunun farkına bile varmadılar
Ayyy senden çok teşekkür ederim ya beni gerçekten çok motive ettin 🥹💗
Rica ederim ne demek ne mutlu bana biraz da olsa korkunu yenmeni sağladıysam. İnan ki hiçbir şey yok o kadar rahat ki ve bunca zaman boşu boşuna korkmuşum diyeceksin 🙂💐 ve dişler takıldığı zaman o kadar kendini rahat ve güzel hissedeceksin ki anlatamam sana