Kapıp kapmadığımı bilmiyorum. Vücut kendi bağışıklığıyla atarmış. Dr dedi telaş yapma, arkadaşını getir bakalım dedi. Ama o gelmez, kabul bile etmedi ve ayrıldık zaten, amacı beni kullanmaktı. Bir kerelik o*al yaşadım. Ağız içimden şüpheliyim ama korkuyorum ileride boğaz kanseri yapabiliyormuş bu HPV.
Güncellemeler
1 ay
Süreç nasıl ilerler? İlk bulaş → genelde belirti yok1–2 yıl → çoğu kişide temizlenirTemizlenmezse → “kalıcı enfeksiyon” olur5–15 yıl → bazı kişilerde kanser öncüsü hücreler gelişebilir
Doktor endişelenmemen gerektiğini söylemiş. Rahat ol
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 ay
Peki neden böyle bir paniğe kapıldın bir şeylerden mi şüphelendin
0
11 Yorumla
Soran
1 ay
Evet sonrasında farkettim ki 2 tane siğil gibi şeyler vardı şeyinde
Soran
1 ay
Ama işte kızıp geçiştirip durdu. Dr a zaten gelmedi. Polise veririm diye bile korktu çünkü sen kendin bile isteye geldin deyip durdu. Allahım beni böyle çaresiz yalnız bırakan kimseyi sendr affetme olur mu❤️🩹😔😔😔😔
Cevap sahibi
1 ay
Test yaptırabilirsin aslında testlerde çıkıyor diye düşünüyorum yine sen olumsuzluğa kapılma hani bazen mikropta kapılabiliyor
Cevap sahibi
1 ay
İşte insanoğlu böyledir pisliktir demek ki onun da şüphelendiği bir şeyler vardır ya da şu şekilde Eğer bu virüs varsa bunu bile bile seninle olduysa o pislik bunun cezası çok büyüktür belki de sırf O yüzden gelmiyordur
Soran
1 ay
Olay yaşandıktan sonra yanıma bi daha gelme buradan bir daha geçme dedi bana ben ise bütün derdimi açılıp anlattım elimi tuttu bırakmasını bile istemedim babası yemeğe çağırdı ama ona rağmen benimle saatlerce o soğukta yürümüştü beni sanki ayakta tutan oydu o ruh durumumda öyle sandım kötü niyetini bile örtbas ettim sırf onunla buluşmak için can attım ama yalnız olduğumu biliyordu babamın vefatını biliyordu, hiç sevgilimin olmadığını biliyordu, elimi bile tutmadığını biliyordu, onun kalbine sığındım önce bir arkadaş olarak sonra sevgili flört gibi işte. Yaşı da benden küçüktü.
Cevap sahibi
1 ay
Ya işte insanoğlu böyledir sana çok yakın görünürler bazı şeyleri elde etmek adına elde ettikten sonra da bu şekilde ortalıklarda bırakabilirler Çünkü insanoğlu böyledir. Bir de senin zaafından yararlanmış Duygu boşluğundan yararlanmış bu kadar aşağılık bir insan
Soran
1 ay
Sana abla gözüyle bakamam dedi ama o çok büyük gösteriyordu ben ise çok tecrübesiz sevgilisi bile olmamış küçük gösteren biriydim
Soran
1 ay
Ne zaman temizlenmez? Bazı durumlarda virüs vücutta kalabilir: “Yüksek riskli” HPV tipleri (özellikle 16 ve 1😍 Bağışıklık sistemi zayıfsa Sigara kullanımı Uzun süre fark edilmeden kalırsa Bu durumda: Hücrelerde değişiklik yapabilir Yıllar içinde kanser gelişme riski oluşturabilir.
İşte beni bu kısım yaralıyor. Bir şey olur mu diye düşünüp düşünüp duruyorum. Ben ondan arkadaşlığıno sıcaklığını istedim ben ondan mikrop kapmak istemedim öyle mi pslik biriymiş ya l*net olsun bir daha sanırım asla erkek arkadaş edinemeyeceğim evlilik mi binbir şüphe kim kimle ne yapmış belli değil midem kaldırmıyor yeter
Cevap sahibi
1 ay
Yine Güzel düşünelim Ben bugün doktor bir arkadaşım var sorarım ona için rahat olsun benim bildiğim kadarıyla vücut temizliyor atıyor onu hani vücutta kalmıyor ama lütfen bu tip insanlardan uzak dur hayatımda bunun kadar pislik bunun kadar düşüncesiz ve şerefsiz bir insan Ben görmedim. Sen yine çok üzülme dediğim gibi sana ben bugün soracağım senin için
Soran
1 ay
Sağol, düşündüğün için çok teşekkür ederim Allah senin yolunu bahtını açık etsin.🤲🤲
Cevap sahibi
1 ay
Çok çok teşekkür ederim Senin de öyle lütfen canına hiç sıkma umutsuzluğa kapılma Ama dediğim gibi vücut kendi kendine atar onu. Böyle düşünüp psikolojini çok fazla bozma. Kim Ne derse desin de kulak asma olur mu ne zaman da canın sıkılsa yazabilirsin dertleşmek için 🙏
Ne zaman temizlenmez? Bazı durumlarda virüs vücutta kalabilir: “Yüksek riskli” HPV tipleri (özellikle 16 ve 18) Bağışıklık sistemi zayıfsa Sigara kullanımı Uzun süre fark edilmeden kalırsa Bu durumda: Hücrelerde değişiklik yapabilir Yıllar içinde kanser gelişme riski oluşturabilir.
İşte beni bu kısım yaralıyor. Bir şey olur mu diye düşünüp düşünüp duruyorum. Ben ondan arkadaşlığıno sıcaklığını istedim ben ondan mikrop kapmak istemedim öyle mi pslik biriymiş ya l*net olsun bir daha sanırım asla erkek arkadaş edinemeyeceğim evlilik mi binbir şüphe kim kimle ne yapmış belli değil midem kaldırmıyor yeter
Bende benzer durumlar yasadim 5 sene once agir psijolojik surec yasadim intiharin esigine gelmistim zor bu hastalik suphesi ama dikkatli ol bundan sonra
HPV (Human Papillomavirus) enfeksiyonlarının büyük kısmı: 1–2 yıl içinde bağışıklık sistemi tarafından temizlenir Kişi çoğu zaman virüsü taşıdığını bile fark etmez 👉 Yani çoğu HPV enfeksiyonu geçicidir.
Ne zaman temizlenmez? Bazı durumlarda virüs vücutta kalabilir: “Yüksek riskli” HPV tipleri (özellikle 16 ve 18) Bağışıklık sistemi zayıfsa Sigara kullanımı Uzun süre fark edilmeden kalırsa Bu durumda: Hücrelerde değişiklik yapabilir Yıllar içinde kanser gelişme riski oluşturabilir
HPV (Human Papillomavirus), yani insan papilloma virüsü, oldukça yaygın bir virüs grubudur. 200’den fazla tipi vardır ve çoğu cilt temasıyla, özellikle cinsel temas yoluyla bulaşır. Birçok kişi hayatının bir döneminde HPV ile karşılaşır ve çoğu zaman fark etmeden atlatır.
HPV ne yapar? Bazı tipleri hiç belirti vermez ve kendiliğinden kaybolur. Bazı tipleri siğillere (özellikle genital siğiller) neden olur. Bazı “yüksek riskli” tipleri ise uzun vadede kansere yol açabilir.
Riskleri nelerdir? 1. Genital siğiller Düşük riskli HPV tipleri (özellikle tip 6 ve 11) genital bölgede siğillere yol açar. Hayati tehlike oluşturmaz ama rahatsız edici olabilir. 2. Kanser riski Yüksek riskli HPV tipleri (özellikle 16 ve 18) şu kanserlerle ilişkilidir: Rahim ağzı (serviks) kanseri Anüs kanseri Penis kanseri Ağız ve boğaz (orofaringeal) kanserleri Özellikle rahim ağzı kanserlerinin büyük çoğunluğu HPV ile bağlantılıdır.
3. Belirti vermeden ilerleme En önemli risklerden biri, virüsün yıllarca belirti vermeden kalabilmesi. Bu nedenle düzenli tarama (örneğin smear testi) çok önemlidir
Kimler daha riskli? Korunmasız cinsel ilişki yaşayanlar Birden fazla partneri olanlar Bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler Erken yaşta cinsel hayata başlayanlar
Korunma yolları HPV aşısı (en etkili korunma yöntemlerinden biri) Kondom kullanımı (tam koruma sağlamaz ama riski azaltır) Düzenli sağlık kontrolleri (özellikle kadınlar için smear testi)
HPV, dünyada en yaygın cinsel yolla bulaşan virüslerden biri Türkiye’de de benzer şekilde çok yaygın Çoğu kişi: Hayatında en az 1 kez HPV ile karşılaşıyor Ama fark etmiyor (belirti vermiyor) Ek önemli veri: Rahim ağzı kanserlerinin %90’dan fazlası HPV ile ilişkili � semakarakas. com
HPV (Human Papillomavirus) enfeksiyonlarının büyük kısmı: 1–2 yıl içinde bağışıklık sistemi tarafından temizlenir Kişi çoğu zaman virüsü taşıdığını bile fark etmez 👉 Yani çoğu HPV enfeksiyonu geçicidir. ⚠️ Ne zaman temizlenmez? Bazı durumlarda virüs vücutta kalabilir: “Yüksek riskli” HPV tipleri (özellikle 16 ve 18) Bağışıklık sistemi zayıfsa Sigara kullanımı Uzun süre fark edilmeden kalırsa Bu durumda: Hücrelerde değişiklik yapabilir Yıllar içinde kanser gelişme riski oluşturabilir.
Netteki bilgiyi bana atmana gerek yok bende okumasını biliyorum. O işi yapmadan önce düşünecektin tanıdığım doktorlarım var birinin ağzından duymadım gecer diye
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
erkek arkadasın da varsa bagısıklık sistemin gucluyse cabuk atlatırsın
Gecmez diyen de var geçer diyen de hangisi doğru
Oral yoldan çok nadir bulaşır varmiydi ki çocukta
Aynen oral yaptıysan daha kötü emin misin peki varmıydı
Doktor endişelenmemen gerektiğini söylemiş. Rahat ol
Peki neden böyle bir paniğe kapıldın bir şeylerden mi şüphelendin
Evet sonrasında farkettim ki 2 tane siğil gibi şeyler vardı şeyinde
Ama işte kızıp geçiştirip durdu. Dr a zaten gelmedi. Polise veririm diye bile korktu çünkü sen kendin bile isteye geldin deyip durdu. Allahım beni böyle çaresiz yalnız bırakan kimseyi sendr affetme olur mu❤️🩹😔😔😔😔
Test yaptırabilirsin aslında testlerde çıkıyor diye düşünüyorum yine sen olumsuzluğa kapılma hani bazen mikropta kapılabiliyor
İşte insanoğlu böyledir pisliktir demek ki onun da şüphelendiği bir şeyler vardır ya da şu şekilde Eğer bu virüs varsa bunu bile bile seninle olduysa o pislik bunun cezası çok büyüktür belki de sırf O yüzden gelmiyordur
Olay yaşandıktan sonra yanıma bi daha gelme buradan bir daha geçme dedi bana ben ise bütün derdimi açılıp anlattım elimi tuttu bırakmasını bile istemedim babası yemeğe çağırdı ama ona rağmen benimle saatlerce o soğukta yürümüştü beni sanki ayakta tutan oydu o ruh durumumda öyle sandım kötü niyetini bile örtbas ettim sırf onunla buluşmak için can attım ama yalnız olduğumu biliyordu babamın vefatını biliyordu, hiç sevgilimin olmadığını biliyordu, elimi bile tutmadığını biliyordu, onun kalbine sığındım önce bir arkadaş olarak sonra sevgili flört gibi işte. Yaşı da benden küçüktü.
Ya işte insanoğlu böyledir sana çok yakın görünürler bazı şeyleri elde etmek adına elde ettikten sonra da bu şekilde ortalıklarda bırakabilirler Çünkü insanoğlu böyledir. Bir de senin zaafından yararlanmış Duygu boşluğundan yararlanmış bu kadar aşağılık bir insan
Sana abla gözüyle bakamam dedi ama o çok büyük gösteriyordu ben ise çok tecrübesiz sevgilisi bile olmamış küçük gösteren biriydim
Ne zaman temizlenmez?
Bazı durumlarda virüs vücutta kalabilir:
“Yüksek riskli” HPV tipleri (özellikle 16 ve 1😍
Bağışıklık sistemi zayıfsa
Sigara kullanımı
Uzun süre fark edilmeden kalırsa
Bu durumda:
Hücrelerde değişiklik yapabilir
Yıllar içinde kanser gelişme riski oluşturabilir.
Yine Güzel düşünelim Ben bugün doktor bir arkadaşım var sorarım ona için rahat olsun benim bildiğim kadarıyla vücut temizliyor atıyor onu hani vücutta kalmıyor ama lütfen bu tip insanlardan uzak dur hayatımda bunun kadar pislik bunun kadar düşüncesiz ve şerefsiz bir insan Ben görmedim. Sen yine çok üzülme dediğim gibi sana ben bugün soracağım senin için
Sağol, düşündüğün için çok teşekkür ederim Allah senin yolunu bahtını açık etsin.🤲🤲
Çok çok teşekkür ederim Senin de öyle lütfen canına hiç sıkma umutsuzluğa kapılma Ama dediğim gibi vücut kendi kendine atar onu. Böyle düşünüp psikolojini çok fazla bozma. Kim Ne derse desin de kulak asma olur mu ne zaman da canın sıkılsa yazabilirsin dertleşmek için 🙏
Temizlemez kaptiysan omur boyu vucutta kalir sigil cikarmamak temizlendigi anlamina gelmez vucutta tasiyici olarak kalir o kişi
Belli değil ama kapıp kapmadığım o erkekte siğile benzer 2 tane şey vardı emino olamadım zaten sonradan farkettim keşke hiç buluşmadaydım
6 ay sigil cikmazsa yoktur bunun testleri bar laborauvarlarda
Boğazımda?
Oral mi yaptin. En kotusu o bogazda sigil cikarsa temizlenmesi cok zor kansere kadar goturebilir dikkat et
Dr ağızdaysa endişelenme atar zaten dedi ama boğaz daha mı farklı? 😔
Doktor daha iyi bilir ama kotu bu hastalik. Yasin kac senin
27 geçen yıl oldu bu
1 senede bisiy cikmadiysa daha bisey cikmaz
Ne zaman temizlenmez?
“Yüksek riskli” HPV tipleri (özellikle 16 ve 18)
Sigara kullanımı
Bu durumda:
Bende benzer durumlar yasadim 5 sene once agir psijolojik surec yasadim intiharin esigine gelmistim zor bu hastalik suphesi ama dikkatli ol bundan sonra
Sen neler yaşadın anlst istersen gizlenebilirsin
Yaz istersen ozelden uzun bayagi
Hayır temizlemez tedavi gerekli
Ama bağışıklık temizlermiş. Bir araştır istersen kardeş. Senvde endişeleniyor isen biraz oku buyue
Buyur kardeş
HPV (Human Papillomavirus) enfeksiyonlarının büyük kısmı:
1–2 yıl içinde bağışıklık sistemi tarafından temizlenir
Kişi çoğu zaman virüsü taşıdığını bile fark etmez
👉 Yani çoğu HPV enfeksiyonu geçicidir.
Ne zaman temizlenmez?
Sigara kullanımı
Bu durumda:
Yıllar içinde kanser gelişme riski oluşturabilir
Yok yok sende yok merak etme
Yani konmadan zor ve tedavi dahada zor
Nedir bu hpv ya
Oku kardeşim bilgilen araştır. Dur ben sana atıyım oku.
HPV (Human Papillomavirus), yani insan papilloma virüsü, oldukça yaygın bir virüs grubudur. 200’den fazla tipi vardır ve çoğu cilt temasıyla, özellikle cinsel temas yoluyla bulaşır. Birçok kişi hayatının bir döneminde HPV ile karşılaşır ve çoğu zaman fark etmeden atlatır.
HPV ne yapar?
Bazı tipleri hiç belirti vermez ve kendiliğinden kaybolur.
Bazı tipleri siğillere (özellikle genital siğiller) neden olur.
Bazı “yüksek riskli” tipleri ise uzun vadede kansere yol açabilir.
Riskleri nelerdir?
1. Genital siğiller
Düşük riskli HPV tipleri (özellikle tip 6 ve 11) genital bölgede siğillere yol açar.
Hayati tehlike oluşturmaz ama rahatsız edici olabilir.
2. Kanser riski Yüksek riskli HPV tipleri (özellikle 16 ve 18) şu kanserlerle ilişkilidir:
Rahim ağzı (serviks) kanseri
Anüs kanseri
Penis kanseri
Ağız ve boğaz (orofaringeal) kanserleri
Özellikle rahim ağzı kanserlerinin büyük çoğunluğu HPV ile bağlantılıdır.
3. Belirti vermeden ilerleme
En önemli risklerden biri, virüsün yıllarca belirti vermeden kalabilmesi.
Bu nedenle düzenli tarama (örneğin smear testi) çok önemlidir
Kimler daha riskli?
Korunmasız cinsel ilişki yaşayanlar
Birden fazla partneri olanlar
Bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler
Erken yaşta cinsel hayata başlayanlar
Korunma yolları
HPV aşısı (en etkili korunma yöntemlerinden biri)
Kondom kullanımı (tam koruma sağlamaz ama riski azaltır)
Düzenli sağlık kontrolleri (özellikle kadınlar için smear testi)
HPV, dünyada en yaygın cinsel yolla bulaşan virüslerden biri
Türkiye’de de benzer şekilde çok yaygın
Çoğu kişi:
Hayatında en az 1 kez HPV ile karşılaşıyor
Ama fark etmiyor (belirti vermiyor)
Ek önemli veri:
Rahim ağzı kanserlerinin %90’dan fazlası HPV ile ilişkili �
semakarakas. com
Sıkıntıı
Geçmez
Sadece saklanır vücutta bağışıklık düştüğü anda atağa kalkar ve ömür boyu ilaç tedavisi ister
HPV (Human Papillomavirus) enfeksiyonlarının büyük kısmı:
1–2 yıl içinde bağışıklık sistemi tarafından temizlenir
Kişi çoğu zaman virüsü taşıdığını bile fark etmez
👉 Yani çoğu HPV enfeksiyonu geçicidir.
⚠️ Ne zaman temizlenmez?
Sigara kullanımı
Bu durumda:
Netteki bilgiyi bana atmana gerek yok bende okumasını biliyorum. O işi yapmadan önce düşünecektin tanıdığım doktorlarım var birinin ağzından duymadım gecer diye
O işi alkolluyken ikimiz yalnız odadayken yaptık. Oral anladın mı beni şimdi
Allah alkol içmeyin diye kitapta yazıyor zinayı da yazıyor önce oku
Daha kapıp kapmadığım belli bile değil tamam mı
Şüphr var
Adamda belli miydi
2 tane siğilimsi şey vardı bana dediki iğnr izi o bemde bişey yok dedi kızdı geçiştirdi
1 kez oral mi sadece. Surtjnme iliski vs yok mu? Umarim terk etmissindir
hayır temizlemez
Temizlermiş öyle diyorlar testlerde de çıkmıyor
temizlemez ben doktorum
Ne dr usun acaba kardeşim
Birde kapıp kapmadığımı nasıl anlayacağım? Boğazda ne gibi değişiklikler olur?
bakıyım aynada boydan foto at
Tm. Senin canın kadın istiyor. Belli. Bu kadar s*lak yerine koymayaydın iyiydi arkadaşım ya.
O nasl bişi