Ya uzun yolculuklara çıkmak gezmek istiyorum ama hemen midem bulanıyor nasıl kurtulacağım bu illetten ya çocukluktan beri böyle. yok mu bunun kalıcı çözümü falan?
2 ay
Ya uzun yolculuklara çıkmak gezmek istiyorum ama hemen midem bulanıyor nasıl kurtulacağım bu illetten ya çocukluktan beri böyle. yok mu bunun kalıcı çözümü falan?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Ön koltuğa oturup yolu izleyeceksin. Çok fazla otobüs yolculuğu yapan biri değilsen vücut alışık olmuyor.
evet cok yapmiyorum. ama her zaman one oturma sansim da olmaz ki
maalesef bi tedavisi yok diye biliyorum üstüne giderek çözebilirsin belki sürekli arabaya toplu taşımaya binerek falan motion sickness diye geçiyor araştırabilirsin
ya sehir ici otobuste bisi olmuyo 10 15 dakika ama sehirlerarasi gitsem kusup durucam cok korkunc
Aslında bir iki çözüm var. Ben hangisiyle çözdüm hatırlamıyorum ama o sorunu sonunda aştım
naptin
Benzin koklamak ve idrarını içmek kesin çözüm diyorlar. İkisini de yaptım ve ise yaradı ama hangisi bilmiyorum. Onun dışında geçici olarak eczaneden bir kutu medpamid alıp yolculuktan önce kullanmayı düşünebilirsin
iyyyyyy. medpamid emedur bunlari cocuklugumdan beri kullandim yine de bulaniyodu.
Valla gerçekten iyyy ama bir sefer yapayım kurtulayım dedim gözümü karartıp yaptım. İyi ki yapmışım çünkü işe yaradı
kimden duydun onu ya
Eskiden kalma anam babam usulü yöntemlermiş. Çözüm bulamayınca canıma tak etti, en sonunda deneyeceğim ulan dedim. Benzini de kokladım, bir plastik bardağa işeyip onu da tek yudumda içtim. Sonra yola çıktım, midem bulanmadı. Ondan sonra da hiçbir yolculukta istifra etmedim. Tabi ki kimse bilmiyor ama yaptım öyle bir çılgınlık 😅
beni kandirmiyosun dimi
Neden kandırayım ki? Bundan ne kazancım olabilir? 🤔
Genelde uzun yollarda beni yol tuttuğu zaman kola içiyorum ve bana iyi geliyordu. İstersen bir dene
Bunun için ilaçlar var
ya ise yaramiyo
Doktora git ilaç verir
bulanti hapi diyosun dimi
Sanırım yaşamadım bilmiyorum ama ilacı var diye biliyorum
Benzin koklamak