Güncellemeler
3 ay
Merhabalar ben 33 yaşında bir kadın olarak 13 senedir çeşitli psikolojik ilaçlar kullanmaktayım, zaman zaman dozajını ve etken madde - markasını doktor kontrolünde değiştirerek yavaş yavaş azalttım, toplamda 3 defa bırakma denemem oldu, 8 Şubat 'ta son denemem de efexor 37.5 mg ilacı bıraktım ancak geçtiğimiz hafta itibariyle tekrar kaygı bozukluğu ve depresyon başladı. Bu konuda daha önceki deneyimlerini ve varsa bırakma hikayesini paylaşabilecek biri var mıdır?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Böyle bir şey yaşamadım, yaşamış olsaydım kesinlikle paylaşırdım. Seni zor durumda bırakan şeyler mi yaşadın?
Yukarıda anlattığım gibi oldu her şey, tek umudum 10 yılın üstünde kullanıp doktor kontrolünde bırakıp hayatına normal olarak devam edebilen var mı? Yoksa mesleğimi falan bırakmak zorunda kalıcam bu ilaç bırakma süresinde şu an öyle bir durumdayım
Mesleğin ne, ne iş yapıyorsun?
Kamudayım bırakırsam geri bir daha atanması zor olan olan bir meslek
Evet haklısın. Mesleğini ne olursa olsun bırakma bence. Yani depresyon seni çok zorluyordur eminim ama dayanacak gücü bir şekilde bulmalısın.
Bulmaya çalışıyorum ama 2 haftadır ağlamaktan gidemiyorum işe, rapor bi yere kadar alabiliyorum, köşeye çok sıkışmış gibi hissediyorum diğer yandan tekrar başlamak istemiyorum ilaca, kaldım öyle ikilemde
Başka yok, yukarıda anlattığım kadar her şey
Agrı kesici haplar ve antidepresanlar aynı ilaçtır. bunu ögrendigimden beri hiçbir şey yolunda gitmiyor kdkxkd
Evet antidepresan ile agrı kesiciler aynı ilaçlar sadece üstündeki etiketi ve ismini degiştirip hastalara veriyorlar. sizde sanıyorsunuz ki antidepresan sizi iyi yapıyor. alakası yok. agrı kesiciler sadece uyuşturur ve uyku getirir ve fazla kullanınca bagışıklık kazanırsın bir süre sonra işe yaramaz. bu yüzden dozunu arttırıyorlar awqqq
Bu arada pskolojik hiçbir hastalıgın tedavisi yoktur sadece uyku getirici , sakinleştirici hap veriyorlar bilin istedim.
Yani aslında pskolojik olarak bir rahatsızlıgın var. seni kedi gibi uyutup ilaç vericekler ve uyuyacaksın aslında ilaçlarla tedavi edilebilen bir şey degil.
Yanisi deliler delidir çözümü yok kedi gibi uyutuyorlar
uyutunca iyileştigini söylüyorlar awq
Mecbur ilk başladığımda kullanmak zorundaydım, evet keşke başlamasaydım. 3 kez bırakmayı denedim ve hepsinde de geri başlamak zorunda kaldım. Ben gerçekten uzun yıllar kullanıp bırakan hayatına normal devam eden insan var mı merak ettim.
antidepresanları bırakamazsın çünkü bagımlılık yapar ablacım bu yüzden iradeli olmayı ögren, 3 tane ilaç içiyorsan gizlice çöpe at 2 tanesini 1 tanesini iç, 3 gün zorlu geçer 4 gğn alışırsın knka
İradeli olmayı ögrenirsen, bagışıklık kazanmazsın
Gerçekten iradeli olan bir insan herşeyi yapabilir. İradeli olmayı ögren, 3 tane kullanıyorsun. 2 tanesini çöpe at hatta lavaboya at suyu aç, gitsin. devamlı böyle yaparsın bir anda 1 tanesinide bırakırsın. ilk zamanlar zor geçer. pek yoktur. irade ile alakalı
Bu konuda da çok şey geliştirdim, lafımı değiştirdim sanıyordum. Evet iradem var belki ama zamanım yok mesleğimden istifa etmekle karşı karşıya geldim ya öyle olacak ya yeniden başlıcam sıkışıp kaldım
Seni zorla ne kadar zorlayabilir? 1 hafta maximum zorlar. Senin saglıgın daha önemli , işi hadi ordan et , sen saglıklı olmasan işinin olup olmaması mı problem. iş mi önemli senin saglıgın mı önemli bu ne saçma düşünce tarzı knka saçmalama , Önce senin canın önemlidir.
Knka senin saglıgın yoksa zaten para ne işe yaracak deli misin manyak mısın önce saglık,
Evet haklısınız çok, ama bir daha atanması çok zor olan bir meslek, özel sektör olsa bir sn bile düşünmem
Kardeşim ne kadar zor olursa olsun, dünyanın sonu degil, hiçbir şey senden, senin saglıgından önemli degil. Ayrıca ilaç aldıgın halde sinir krizi geçirsen daha kötü olur.
Evet kesinlikle daha kötü, ilaç kullanırken de öyle bir cesaret, korkususuzluk, her şeyi yapabilecekmiş hissi. Kullanırken çok iyi oldum hep :(
zaten öyle olur hep yaa
Maalesef, keşke evet ben bıraktım çok zor oldu ama bıraktım şu an çok mutluyum, diyen birine rastlamak isterdim
Öyle birisi var mı sanmam, anca rüyamda. hdjdjd
artık rüyamda bile yok hfjfjf
Bakalin yeni baslycaz
Bırakılır da sıkıntılar olabilir
Yo ben bıraktım tak diye
Ne gibi süreçlerden geçtiniz ya da ne kadar kullanmıştınız? 6 ay ya da 1 yıl gibi süre kullananlar bırakabiliyor genelde sanırım
Ben 1 yıla yakın kullandım ama farklı ilaçlar oldu
Anladım geçmiş olsun, sizin adınıza sevindim
Geçtiği için değil işe yaramıyor diye 😂 ama sağol sana da geçmiş olsun
Teşekkür ederim
He gizli sorduydun bu soruyu yazdım artık oraya
Hiç kullanmadım gerek yok
Zamanla bırakılır
Hiç kullanmadım ki