Ben birkaç aydır psikolojik ve fiziksel şiddet görüyorum ailemden, çevremi de kaybettim tüm çabalarıma rağmen. Kendimi iyi hissetmiyorum eskiden sessiz sakin ama konu şiddet ahlak olunca sınırları olan asla birinin namusuna dil uzatmayan şiddetten nefret eden biriydim. Ailemle yani babamla zaten sorunlarım vardı ve her zaman tedavi olmak istiyordum psikoloğa gittim. Nişanlanmıştım, ayrılma kararı aldık. Elalem ne der diye ailem bana türlü türlü işkenceler etti psikoloğa param yetmedi beni eve kapattılar uykuda bile rahat bırakmadılar, yeri geldi dövüp, "biz bir şey yapmadık ki kafanda kuruyorsun" deyip reddettiler panik atak tehlikem vardı stresten dolayı buna rağmen saygı göstermediler bana iftira attılar başkası var diye. Yeri geldi zorla bilet alıp nikah kıyacaktılar engel çıktım. Babam bana geçen saldırdığında doktora gidip rapor yazdırdım ama şikayet etmeye kadın sığınma evine bu ruhsal sıkıntılı halimle gidemedim. Beni evden kovdular sigortadan reddettiler akrabalarda kaldım bazen ama onlar da benden haz etmiyor artık çünkü ailemin ne yaptığını bilmiyorlardı ya da umursamıyorlardı. Şimdi de her şeye rağmen insanlar ne der diye "nişanlını ara gözümüzün önünde sebep ver biz kabul edersek ayrıl" diyorlar ki eminim sadece itibarları için. Öz babam bana iftira attı beni öldürmeye kalkıyordu. Yurt dışındayım ve şehrimde psikolojik destek almak çok zor süreci uzun sürüyor. Arkadaşlarım yardım ediyordu ama onlara da artık yük olmaktan bıktım ailem arayıp tehdit etti. Gizli gizli destek alıyordum. Sinir krizleri geçiriyorum, 2-3 haftadır ailemden uzaktım bugün yine geldiler dün bana saldırdılar ben de öfkelendim kardeşime vurdum oysa şiddetten nefret ederim küçükkenki atışmalar dışında asla el kaldırmaz hatta insanlar çocuklara ya da evlatlarına vurunca aşırı öfkelenirdim. Kliniğe yatmak istiyorum artık, işimi zaten kaybettim.
Kimseye güvenim kalmadı sanki herkes bana zarar verecekmiş gibi hissediyorum
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Geçmiş olsun umarım düzgün hayatın olur çok yüklenme kendine uzak yalamaya bak aileden
imkanım oldukça mesafe koruyorum bu sefer bana yapışıyorlar hem istemiyorlar beni hemde bana yapışıyorlar ben siz insanlar ne der diye yapıyorsun diyince veya onların saldırılarına karşılık verince de sen psikopatsın cin çarpmış kafayı yemişsin diyorlar. öyle olsa psikoloğum psikiyatrist bana derdi diye düşünüyorum sadece bunun farkındayım artık insanlae iyilik de yapsa ardında bir kötü niyet arıyorum
ama onlarda eminim çünkü yüzüme gülüp yan odada kapıyı kapatıp arkamdan konuşuyorlar ya da yüzüme sen deli misin sevgilin mi var diyip diğer dakika ben senin iyiliğini istiyorum diyorlar
Muhatap olmamaya çalış sakinliğini koru tepki verme
yapamıyorum artık o kadar sınırı aşıyorlar ki
Zor bir durum olmuş. Geçmiş olsun.. Hangi ülkedesin? Almanya ise yardımcı olalım.
Özetlersen konuşalım ama vallaha çok uzun bu eğer önemliyse senin için okiycam
Soru özetliyor aslında, ama kısalttım okumak isterseniz:
Aylardır ailem psikolojik ve fiziksel şiddet uyguluyor. Bu süreçte çevremi de kaybettim, hiç iyi hissetmiyorum. Eskiden sakin, şiddetten nefret ederdim, ahlak ve sınır konularında çok nettim.
Babamla ve stresle zaten sorunlarım vardı, o yüzden psikoloğa da gittim. O sırada nişanlıydım ama ayrılma kararı aldık. Onlar da nişanıma çok müdahale ettiler. Ailem “elalem ne der” diye bana ciddi baskı yapmaya başladı. Param yetmediği için terapiyi bıraktım. Beni eve kapattılar, uykuda bile rahat bırakmadılar. Bazen dövdüler, sonra da “hiçbir şey yapmadık, sen kafanda kuruyorsun” diye inkâr ettiler. Stresten panik atak geçirecek duruma geldim ama umursamadılar. Üstüne bana iftira attılar, başkası var diye. Zorla nikâh kıydırmaya bile kalktılar, engel oldum.
Babam bana saldırdığında doktora gidip rapor aldım ama şikâyet etmeye ya da kadın sığınma evine gitmeye cesaret edemedim. Hatta bir keresinde öldürmeye yeltendi. Evden kovuldum, sigortamı da kestiler. Akrabalarda kaldım ama onlar da zamanla uzaklaştı, inanmadılar veya umursamadılar.
Şimdi de yine insanlar ne der diye, “nişanlını ara, gözümüzün önünde konuş, biz uygun görürsek ayrıl” diyorlar ve eve dönmemi istiyorlardı reddettim, bayramda da gitmedim. Ama bunun benim için değil, kendi itibarları için olduğunu biliyorum.
Yurt dışındayım ve burada psikolojik destek almak çok zor, süreçler uzun. Arkadaşlarım destek oluyordu ama ailem onları da arayıp tehdit etti. Kimseye yük olmak istemediğim için destekleri gizli almaya çalıştım.
Son zamanlarda sinir krizleri geçiriyorum. 2-3 hafta ailemden uzaktım ama yine geldiler, dün yine bana saldırdılar. Ben de o an öfkeyle kardeşime vurdum. Halbuki ben şiddetten nefret ederim, normalde asla el kaldırmam. Bu beni daha da kötü hissettirdi.
Artık kliniğe yatmayı düşünüyorum. Zaten işimi de kaybettim. İnsanlara güvenim sarsıldı iyilik bile yapsalar şüphe ediyorum.
İşlerine gelmiyor tabiki
evet, sığınma evine gitmemek için öğrenci kurumundan yardım istedim belki bana öğrenci evi ayarlarlar diye ama para da yok
Sığınma evi ceza evi gibi :( orasi daha kötü
gerçekten mi? nerden biliyorsunuz?
Sosyal hayat bitiyor :( herseyin saatle oluyor
sosyal hayatım zaten kalmadı
Öyle sende haklısın :(
maalesef
Kastamonlu arkadaşım vardı oda öyleydi aklıma o geldi ondan seni merak ettim
Allah yardım etsin. Ne oldu ona? Ben yakın çevrede de öyle bir kişi vardı yardım etmek istedim ama o zamanki aklımla annemden yardım istedim (canım)
Hmm bilmiyom şu an neler yaptığını iyi biriydi
canım yazmadım KS düzeltmiş s*lakmışım yazmıştı
Anlamadım
parantez içi "sal*kmışım" yazmıştım, sayfa küfür diye "canım" yazıp değiştirmiş
Yok rahat ol ben takılmam :( şimdi anladim ya hepimiz hataları oluyor maalesef
Oha yazıya bak çok uzun 🫤
kısa yazsam okur musunuz?