Beyninde sorun var, yaşayan bir ölüye dönüyor bazı insanlar. Eee abicim, ruh varsa bu nasıl oluyor? Her şey beyne ve bilince bağlı olmaz mı böyle olunca
2 ay
Beyninde sorun var, yaşayan bir ölüye dönüyor bazı insanlar. Eee abicim, ruh varsa bu nasıl oluyor? Her şey beyne ve bilince bağlı olmaz mı böyle olunca
Ruh insanın yaşaması için gerekli olan enerji diye düşünebilirsin. Telefonun bataryasına giden şarj gibi ama telefon bozuk olması başka şey şarjı olupta bozulması pek normal
Tam anlayamadım
Yani kısaca ruh ile akıl kaybetmek farklı olaylardır
Ruh var diyorsunuz yani
Elbette ruh yoksa insan neden ölür. her şey yaşaya elverişli olmasına rağmen insan ölür veya ölü bir insana oksijen versen veya organlarını değiştirsen yeniden dirilir mi?
Bu son dediğiniz mantıklı evet benim şu anki tüm sistemimi başka bir bedende kursak tamamen benim seçimlerimi de yapamaz ben de olamam muhtemelen ama sonuç olarak sistem bitiyor ve bunun tekrar ahiret vb yerde dirildigine dair bir kanıt vesiare yok
Aslında elle tutulur kanıtı yok kabul fakat Allah gayba iman etmeyi ister yani bu gün güneş yok diye inkar edmezsin varlığını fiziki olarak gördüğün için kabul ediyorsun bu tercih değil zorunluluktur. Dünya hayatı ise zorunlu bir iman ile değil tercihi bir iman ile yaratılmıştır. Dolaylı olarak kanıtı var mı sorsan evet derim tek örnek ile açıklayayım
Evren 13.8 milyar yaşında peki 14 milyar yıl önce burada ne vardı koca bir hiç pekii 14 milyar yıl sonra bu evren hala var olacak mı?
Yani belki de başka bir evren var. Dediğin gibi iman meselesi kanıt aramaz ama en azından güçlü bir hissiyat arar insan
Cevap
5Cevap
Ruhsal sagligin beddnsel saglikla bagli oldugunu düşünüyorum. Mesela domuz gribi oldun ve yataktan kalkamiyorsun ruhun hasta degil ama bedensel hastaligiin ruhu rtkiliyor mutlu olamiyorsun ya da sizofren diyekim noronlarin islevsizligi yuzunden golgeler goruyorsun hep birileri seni takip ediyor saniyorsun aslinda ruhunla alakasi yok cok fazla ama ruhta bedeninden etkilenen bisi bence
Bu dediğin işte ruh değil bilinç oluyor ve ölünce de bitiyor
Hayir anlamadin ben ruhun sagliginin beden sagligiyla baglantili oldugunu soluyorum. Yani evet beynen hasta olursan dedigin gibi ruha erisemezsin cunku ruha erismek icin bilinc gerekir gibi gibi gibi
Ölüm sonrası dusunceniz nedir peki
Tamam ruh da etkileniyor bu durumdan sıkıntı ne onu anlamadım.
Abi demek istediğim tamamen her şey bilinç ve ölünce de mantıken o bilinç bitiyor mu? Yani yaşayan bir ruh olmasi insan uydurması bir şey olabilir mi? Ölümden sonra yok olma korkusu ile
Hayır ölünce ruhun bedeninden çıkar. Bu yüzden ölü birinin saksıdan farkı yoktur. Assan da kessen de canı yanmaz. Nitekim uyku da bir nevi ölüm gibidir ruh çıkar fakat bu kısa süreli bir çıkıştır.
Ölen insanların ruhları şu an nasıl bir hayat yaşadığına göre ya cehennem çukurundan bir çukurda ya da cennet bahçelerinden bir bahçededir. Kıyamet kopunca o çürümüş cesetler yeniden yaratılıcak ve ruhlar bedenlerle tekrardan eşleşecek. Daha sonra sorgu - sual ve herkes hak ettiği yere gidecek.
Bunları inkâr eden kâfirler her zaman olmuştur, Kur’an indirildiği zamanda da kemikleri gösterip “bunlar mı dirilecek” demişlerdir. Dünyanın imtihan yeri olması dolayısıyla her zamanda bu inkârcılar olmuştur. Ve sayıları da her zaman inananlara göre fazla olacaktır. Bu ayetleri inkâr edenlerin inkâr edemeyeceği tek şey ölümdür. “Her nefs ölümü tadacaktır, sonra bize döndürüleceksiniz” ayeti sert bir şekilde yüzlerine çarpar. Nice büyüklenen insanlar vardı hepsi çürüdü gitti ve şimdi o büyük günü bekliyorlar. Şurada ömrümüz kısıtlı bu tarz şeytani vesveselere kapılmadan bize sunulan bu imtihanda aklımızı kullanıp hak yolunu seçip imtihanı geçenlerden olmalıyız.
Abi işte güzel açıkladin da bu senin inancın. Bilimsel bir kanıtı yok belki his meselesi bilemem de insanlar kendini kandırıyor olamaz mı
Bilimsel kanıt, Kur’an’da ancak son yüzyıllarda keşfedilen bilimsel detayların olması, Kur’an’ın insan ürünü olmayacak ve taklit edilemeyecek kadar yüksek bir Arapça ile indirilmesi. İnanmak isteyen her türlü inanır dostum inanmak istemeyen de gördüğününü reddeder.
Aynen. Bı de ruh varsa narkozla nasıl bilincimizi kaybediyoruz. Ruh metafizik narkoz maddi.
Ruh, insan uydurmasıdır. İtibar etme
Bana da öyle gelse de haberxi rüyalar nasıl meydana geliyor bilmiyorum
Emin misin? Benim arkadaşim yedi sekiz sene gorusmuyorken bir anda aradı ablani rüyamda evlenirken gördüm seni arıyordum evlenmesin dolandırıcı diye o kişi. Sonrasında ablam dediği gibi biriyle sevgili oldu evlendi ve elaman dolandırıcı çıktı boşandılar. Adam bilinç altında 1000 km uzaktaki senelerdir görüşmediği ben ve ablami mi dusunuyor da görüyor böyle bir rüyayı
Yok tabiki öyle değil. Hani bir şeylere inanmak için bunu da demiyorum. Ablam doktor olduğu için eşine göre fazla kazanıyordu ortak hesap ayağına evi erkek gecindirir diyip kendine paraları aktarmış azar azar
Yani biraz şu durum var arkadaşım o rüyayı görüp aradığında ablam yeni iliskiye başlamıştı ve benden başkasıyla da bunu paylaşmıyordu. Onu uyarmama rağmen çok sevdiği için o kişiyi beni de yok saydı maalesef
Üç kağıtci çıktı işte ama sen bilirsin yani. Bana da pek mantıklı gelmiyor benim düşüncem ya tamamen hiçlik ya da eğer evrende her an aynı anda varsa ölünce bilincin en başına çocukluğa dönüş Bengi dönüş tarzı bir şey.
Bir kere var olduysak çok düşük ihtimaller arasında neden tekrardan olmasın ki
Tekrar bilinç sahibi olmak mümkün değil mi sizce
İşte ben ruh demiyorum buna ama şöyle düşünüyorum her kişi farklı ama o bilinci beyni yöneten kişi sen olabilirsin ilerleyen süreçte bence bu imkansız değil. Bambaşka bir bilinç ama kontrolü sende gibi düşün
Ruh başka akıl başka beyin başka.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?