2 ay
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
genelde depresyonda olurlar onun da 2 tipi var, manik dönem çok nadir görülüyor aslında
Gerçekten onları seviyor mu, yoksa onlar yalan mı söylüyor?
neyi seviyor mu anlamadım
Birini sevdiklerinde, samimi midirler yoksa sadece rol mü yapıyorlar?
knk bu insanların hayatı çok inişli çıkışlı duygulari stabil değil. butun duyguları yalan. antipdepresanlar da fayda etmez çok ağır bir hastalık.
Ne yapabilirim? Ona yardım etmeli miyim, geri dönüp tekrar konuşmalı mıyım yoksa kendimi ondan uzaklaştırmalı mıyım?
istiyorsan ona destek ol kesinlikle ama sevgili falan olma derim bu tarzda şeyler sıkıntıli olur bu insanlarla. kendisi nasıl tani almış
Hayır, bence tek sağlıklı şey arkadaşlık ve ona yardım etmek.
Benden sakladı; bilmiyordum. Sadece kendisi gibi davranmadığı bir dönemdeyken öğrendim.
kendisi mi koymuş tanıyı
Hayır, bence tıbbi bakım altındaydı, annesi de durumdan haberdardı, ama bence tedavi olmak istemiyor, durumunu kabullenmiyor.
knk bu kişiden uzak bence eğer gerçekten bipolarsa, bunlar manik dönemde çok riskli işler yapar mesela kumar oynar saçma sapan bir işe bütün parasını harcar sürekli risk alır uyuyamaz gece cok sıkıntılı bir şey bu tahmin edebilecegin gibi değil kaç direkt yani
Ama neden bunu yapıyorlar?
kendi istekleriyle değil beyinden kaynaklı oluyor bu , bipolar 2. türü genetik olur mesela 1 biraz daha çevresel genetik karışımı.
Sinirlilik ve öfke belirtilerden mi kaynaklanıyor?
Normal olduğunda nazik ve çok sakindir; melankolik bir yanı vardır ama hayattan zevk almayı da bilir. Ancak son beş aydır çok dengesiz ve huzursuz, çok garip şeyler söylüyor.
manik dönemdeyse çok sinirli olurlar evet bu kişi bipolarin birinci türüne sahip bence
Maalesef, sanırım şu an kendini izole ettiği için hiçbir ilaç kullanmıyor. yani farklı bir insan gibiydi.
bence kullanması lazım çünkü Allah korusun intihar da çok yaygın bu insan grubunda
Allah onu bundan korusun, ama ben şaşırdım; onun böyle bir rahatsızlığı olduğunu hiç düşünmemiştim, öyle bir hali yok gibiydi.
taniyi kendisi mi koymuş bu önemli herkes hastalık hastası çünkü bu aralar
Hayır, durumu inkar ediyor.
Doktora gidiyor, çok iyi olduğunu söylüyor ama durumu bunun tam tersini gösteriyor. İlaçlarını almak istemiyor; durumu bir dakikadan diğerine değişiyor.
altı üstü bir ilaç kullanacak ne var ki bunda ilaç yan etki mi yapıyormuş niye istemiyor
Bilmiyorum, onunla arkadaş kalmak istiyorum ama dengesiz ve tehlikeli biri olmasını da istemiyorum.
sadece arkadaş ol ama kimsenin terapisti olmak onu tedavi etmek zorunda değilsin
Evet, biliyorum, ama böyle şeyleri görmek üzücü. Bu kadar ciddi bir hastalık olduğunu bilmiyordum.
Hâlâ biraz şoktayım; artık onlardan gelenlerin hangisinin doğru hangisinin yalan olduğunu anlayamıyorsunuz.
evet antidepresanlara dirençli oluyorlar hatta antidepresanlar bunları depresif dönemden çıkarıp manik döneme sokabilir çok değişik bir hastalık
Bana beni sevdiğini ama benim ona karşı mesafeli ve soğuk davrandığımı söyledi. Ona arkadaş olduğumuzu söyledim, bunun üzerine hayali isimler uydurmaya, saçmalamaya ve sorular sormaya başladı.
Bir gün arkadaşıydım, ertesi gün ise sevdiği kadın. Ne dediğini anlamıyordum ve kendi durumunu hayali bir karaktere yansıtıyordu, bir yandan da depresyonda ve gergin olduğunu söylüyordu.
psikoz deniyor buna bu hastalıkta olabiliyor bence bu kişiden uzak dur
Yani tehlikeli biri, öyle mi?
kendisi tehlikede desek daha doğru olur ama aynı zamanda tehlikeli biri de evet
Ailesinin ona gerçekten yardım edip etmediğini bilmiyorum.
yani herkesin kendi anne babası var kendi aklı fikri var çok da karışmamak lazım
Evet, bipolar bozukluğu olan kişilerle arkadaşça bir ilişki sürdürülebilir mi yoksa onlardan uzak durulmalı mı diye merak ediyordum.
senin tercihin o kişiyi tanımıyorum sonuçta ama ben böyle birini istemezdim
Ben de sorun yaşamak istemiyorum, bu yüzden sordum, bir fikir almak istedim ve sen bana bipolar bozukluğu olan biriyle arkadaş olmanın bile çok riskli olduğunu anlattın.
yani bahsettiğin kişinin ayrıca sanrilari da var sanırım veya halüsinasyon bu da sıkıntılı o yüzden ben olsam uzak dururdum
Evet, psikiyatrik rahatsızlığı var ama daha önce böyle değildi; 5 ay önce bu hale geldi.
uzun bir süre depresif dönemdeydi demek ki şimdi sanırım manik. manik dönemde çok renkli giyinir bunlar. depresif dönemde de simsiyah. boyle hastanede direkt fark edersin bipolar olduğunu.
Peki, nasıl bipolar oluyorlar? Hassas mı davranıyorlar?
genetik çok belirleyici oluyor normalde depresyon kadınlarda daha sık görülür ama bipolar depresyon iki cinsiyette eşit bu da genetik olduğunu kanıtlar aslında. cevresel etkenlerin de payı var.
Peki, stres altındalar mı ve baskı altındalar mı?
Bir beyin nasıl bu kadar çok kısa devre yapabilir? Zor zamanlardan geçen ama bipolar veya psikotik olmayan insanlar var.
nörolojik sebebini okumuştum ama unuttum
hatırlamıyorum
genetik özellikle ikinci türünde çok belirleyici ama senin arkadaşın birinci tür gibi gözüküyor
tm
Evet, 1. tip gibi görünüyor.
ikinci de sadece hipomani olur bu kadar belirgin manik ataklar olmaz o yüzden çoğu zaman unipolar depresyonla karıştırılır
anladım teşekkür ederim
Duygu durumu sürekli değişir
Bir gün bir şey söylerler, ertesi gün tam tersini.