Bipolar bozukluğu olan birinin neden aldatma eğilimi olur bilinçli mi yapar yoksa psikolojik sebeplerden ötürü mü
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Sevgilim bipolardı ve aşırı takıntılıydı bana karşı. Banyodayım aramasına cevap veremedim diye senaryo yazardı. Aldatıyor musun beni? Arkadaşlarının yanına gittin di mi? Erkeklerlesindir sen şimdi ben her şeyi biliyorum derdi. Sen beni hiç sevmemişsin derdi böyle böyle düzinelerce mesaj atardı sırf 20 dakika cevap vermedim diye. Dışarı çıkmak istemiyorum halim yok dediğimde kapıma gelir zile basmakla, evin kapısına gelmekle tehdit ederdi, ağlardı, bağırırdı. Kalkıp gidiyordum isteksizce sırf sussun diye. Yavaş yavaş yorulduğumu ve tükendiğimi hissediyordum. Hep kendisi haklıydı hep savunmaları hazırdı. Düzgün bir şekilde tartışmazdı. İftiralar atıp engeller giderdi ve 1 gün geçmeden pişman olup ağlar sızlardı sana çok yanlış yapıyorum özür dilerim hastayım diye derdi. İlaçlarını kullanmıyordu, psikiyatriye gitmiyordu. Annesi muskalar taktırıyordu kendisine düzelme umudu ile, zikirler çektiriyordu. Bir gün boğazından çekip attım muskasını ya psikiyatriye gidersin ya da ayrılmak zorundayız dedim. Kabul etti ve gitti. Psikiyatri EKT uygulamak istedi ve hastaneye yattı. Ama yatmadan önce bana sana da gün doğdu bir yerlerine kına yak, gez toz dilediğin gibi aldat dedi engelledi. Şu an gelinen nokta da ayrıyız ama o hala bana karşı takıntılı bir halde. Onu affetme kotamın dolduğunu hissediyorum artık. Çünkü her affedişimin sonrasında aynı olaylar yaşanıyor. (Hakaret, tehdit, iftira) Keşke düzelmiş olabilse en azından kendi adına düzelse. Ama benim için umutsuz bir vaka maalesef. Sürekli kaçınacağım ondan bir şekilde unutur diye düşünmekteyim.
Senin adına çok üzüldüm bende aynı şeyleri yaşıyorum hayatımda ki insan sürekli beni onu aldatmakla suçluyor birlikte yaşıyoruz evde losyonu kayboldu diye bana eve birini mi aldın diye hakaret etti ne zaman arkadaşlarımla çıksam sürekli beni mutsuz etmeye çalışıyor tuvalete falan giderken bile tedirgin oluyorum ararda görmezsem diye arkadaşlarım sürekli elimde telefon olduğu için kızıyor ne rahat yemek yiyebiliyorum nede tuvalete gidebiliyorum o telefonu yanlışlıkla bir kez açmasam bin türlü senaryo uydurup akşama kadar aramalarımı reddeder birlikte yaşadığımız içinde beni sürekli evden atmak ile tehdit ediyor çok zor zamanlar yaşıyorum hayatımı cehenneme çeviriyor ama sonra özür diliyor ya da bir şey olmamış gibi davranıyor arkadaşlarımla görüşmediğim evde takıldığım zamanlar bana sürekli tembel hiç arkadaşın yok diye hakaret ederdi şimdi arkadaşım olduğu için ve onlar ile vakit geçirdiğim için hakaret yiyorum sürekli ona ilgi göstermemi istiyor haftada sadece bir kes dışarı çıkıyorum ama burnumdan getiriyor ne yapacağımı bilmiyorum
Yaşadıklarımız o kadar benzer ki ama benzer olması da çok normal. Arkadaş konusunda da aynısını yaşadım. Beni her türlü kısıtlayıp her türlü baskıyı yapıyor, her gün yanıma gelip görmeye zorluyor olmasına rağmen bi gün yanıma geldi ve “Evde tek başına sıkılmıyor musun?” dedi. Ben şok oldum 😳 sen hiçbir şey yapmama izin vermiyorsun ve olay çıkarıyorsun, gittiğim yerlere geliyorsun dedim. Hiçbir şey olmamış gibi “ya canım benim ben dedim dedim ama senin arkadaşların or olduğu için dedim. İyi biri olsalar demezdim.” dedi. Arkadaşlarımı kötülüyor halbuki kızlar cidden temiz aile kızları, dışarı çıkarken korkan tipler. Anlıyorsun değil mi.. hep bir çelişki hep bir tutarsızlık.. Aklımla oynadığını net bir şekilde görüyorum şu an. Bi de hem kendisi ayrılıyor hem de kendisi deli gibi yapışıyor bana çiçekler, hediyeler falan ağlayıp sızlıyor öyle bir ağlıyor ki ciğeri sökülecek gibi üzülüp barışıyordum. Ama 1-2 gün geçmeden eskisi gibi manipülatif oluyordu.
Ne yapsak yaranamıyoruz seni o kadar iyi anlıyorum ki bence bir şekilde onların oyuncağı ya da sinir topu olduk sıkıldıklarında bize eziyet ediyorlar arkadaşlarımla buluşamayınca evde durunca bana tembel vs diyip baskı yapıyor sürekli evdesin böyle hayat mı olur diye buluşunca onları kötülüyor aynısını gerçekten hiç bir arkadaşımı sevmiyor kötülüyor ve dediğin gibi benim arkadaşlarım da iyi insanlar ama nefret ediyor hepsinden konuşmamdan bile telefonda rahatsız oluyor istiyor ki ona bağlı kalıyım aciz olayım ama ona bağlı kalınca da hakaret ediyor arkadaşlarımla sorun yaşayınca gülüp seviniyor beni asla anlamıyor ve destek olmuyor tükendim gerçekten
Lanet bir durum içerisindeyiz hasta hasta diye diye bizi hasta ettiler. Yarın bir gün aldatır “biliyosun hastayım anlayış göster.” derler. Bi de bunların mani dönemleri var. Aldatır çatır çutur sağda solda sonra yine ağlarlar. Sağlıklı bir ilişki değil düpedüz toksik ilişki bunlar. Tamam hastalık ama ömür boyu kontrol edilmesi lazım. Yok mani yok hipomani yok depresyon. Bunlar yaşanırken bizim durumumuzu düşünüyorlar mı? Asla. Peki seninki ilaç kullanıyor mu?
İlaç kullanıyor ama ama alkol de alıyor kafası bir milyon oluyor bellide aldattı haberim yok bir gün görüntülü aradım otelde bana diyor annemin evindeyim yorganlardan duvar kağıdından otel olduğunu anladım bana diyor kimse ile değilim yüzü nasıl morardı tedirgin oldu ama neymiş arkadaşı onun adına kiralamış oda kalmış madem arkadaşı böyle bir incelik yaptı neden söylemiyor da görüntüde yakalanınca söylüyor kesin bir boklar yedi gerçekten öyle bu benide hasta etti kendimi de tanımamıyorsun artık çöktüm çok kötü durumdayım sürekli insanlarda anla diyor beni anlayan yok mahvetti beni bizim hayatımızın içine ettiler toksikler kötüler birde sinirlendiğin de evde eşya bırakmıyor geçen ayağı ile bana tekme attı masaya uçtum kötü durumdayım
Bak mesela bunlar s*KS hastası oluyorlar sana bi kızdan örnek vereceğim küstüğüm kızda manik depresifti. (Çocukluk arkadaşım) çok tehlikeli bir insandı. Her insanla yatardı. Birilerine takıntı yapardı beğenirdi, onunla s*KS yapana kadar her türlü numarayı denerdi yaptıktan sonra gelir anlatırdı onu elde ettim sırada başka yakışıklılar var diye dalga geçerdi. Bir gün evlendi benim ailem görüşmemi istemiyodu zaten kasar diye evlendiğini duyduklarında hiç istemedi neyse sonra kocası cezaevine girdi uyuşturucudan kız geldi bize annemlere iyi davrandı tekrar görüsmeye basladık bosandım dedi bosadı beni dövdü dedi sonra yine adamlarla yatmaya basladı büyül, kücük, yaslı her adamla yatıyordu ben en sonunda korktum basıma bi sey gelcek diye evli bir adamla takılıyodu adam bana bu kız bacım senin bakire oldugunu söyledi bana sana onu ayarlarım dedi para verirsen demis daha öncesinde bununla da yatmıs zaten adam ben bunu duydum hemen sonlandırdım agladı agladı canım arkadasım cocuklugum dedi hic ilgilenmedim cevap vermedim
Ama sunu sana söylemem gerek bu arkadasımın öyle ortamları vardı ki ben cok sasırıyodum ve ben ona göre aile kızı sayılırdım beni öyle yerlere götürüyordu ki bazen düsünüyodum bu kız eskort mu diye bana hiçbir seyini belli etmezdi sadece asık oldum yattım derdi megersem herkesle yatıyormus
Ve aslında kocası bosamamıs bunu ve su anda hamile tehlikeli oyunlar oynuyor
Manik veya hipomanik dönemde olabilir
Peki bunu bilinçli mi yapar bilinçsiz mi
Hipomani ise bilinçlidir. Mani evresinde psikoz yaşamıyorsa gene bilinçlidir
Peki istemeyerek yapıp sürekli ağlıyorsa ve anlam veremiyorsa
Bahanedir ve hastalığın arkasına saklanmaktadır. Psikoz yaşamıyorsa yaptığı bilinçlidir, bir suç işlese ceza alır herkes gibi. Bilinç kaybetme yok öyle
Ben 8 yıllık bipolar hastasıyım, 3 farklı ilacım var
Peki bilinci yerinde değilse ve ilaç kullanırken alkol de alıyorsa ya da duygusal çöküntüde gördüğü ilgiye yenik düştüyse bunu elinde olarak mı yapıyor yoksa hastalıkla mı ilgisi var