Sağlık 2 ay Demir eksikliği ve ferritin düşüklüğü ne anlama gelir, vücutta ne gibi sorunlara yol açar? Gizli Üye (30-35) Takip Et FacebookTwitterWhatsApp 00 Selamlar sağlıkçı arkadaşlar bakarsa çok sevinirim Güncellemeler2 ay Selam herkese Güncellemeler2 ay Sağlıkçı beyler bayanlar bakar mısınız Demir eksikliği ve ferritin düşüklüğü ne anlama gelir, vücutta ne gibi sorunlara yol açar? Cevapla Sevgi Soruları Vücut Soruları Beğen Paylaş Takip Et
HtmlHtml Takip Et Bilge Yaş: 38 , eic 100% 2 ay Üşüme hissi yorgunluk hissi saçların dökülmesi vs çok var daha 0 11 Yorumla Soran 2 ay Hepsi var artı sürekli devam eden çarpıntı karın ağrısı vs ferittin 7 çıktı Dr henüz sonuca bakmadi Yorumla HtmlHtml 2 ay Süt ürünü ve eti yanyana tüketme sakın c vitamini al bol bol D vitamini de al demir öncelikli besinler çok tüket Yorumla Soran 2 ay Ben istahsizim bunların hiçbirini yiyemiyorum iki lokmayla doyuyorum kılı kaybım da var Yorumla HtmlHtml 2 ay Kabızlık da var mi Yorumla Soran 2 ay Nadir çok değil Yorumla HtmlHtml 2 ay Kırmızı pancar pancar suyu vs bunları tüket kuru üzüm ama siyah olacak tüket Yorumla Soran 2 ay Oyy oyy anlatamıyorum derdimi yiyebilsem herşeyi yicem bı çikolata tarzı şeyler yiyorm yemeğe karşı isteksizlik var Yorumla HtmlHtml 2 ay Yemeden düzelme ihtimalin yok bunları kilo ile ye demiyorum ama yemen şart Yorumla Soran 2 ay 1bucuk yıldır yiyemiyorum bişey az az yiyip doyuyorum acaba başka bişey mi var 17 değer referans dışı demir eksikliği anemisi var ferittin 7 Yorumla HtmlHtml 2 ay Anemi testi yapıldı mı Yorumla Soran 2 ay Kan tahlili yapıldı paylaşım burdan referans dışı olanları HCT (Hematokrit): 27.2 % (Düşük)HGB (Hemoglobin): 8.9 g/dL (Düşük)LYM% (Lenfosit): 15.6 % (Düşük)MACROR (Makrosit Oranı): 2.8 % (Düşük)MCH (Hücre Hemoglobini): 23.7 pg (Düşük)MCV (Hücre Hacmi): 72.5 fL (Düşük)MICROR (Mikrosit Oranı): 19.4 % (Yüksek)MPV (Trombosit Hacmi): 9 fL (Düşük)NEU% (Nötrofil): 75.9 % (Yüksek)PDW (Dağılım Genişliği): 8.7 fL (Düşük)P-LCR (Büyük Trombosit): 16.8 % (Düşük)RBC (Alyuvar): 3.75 10^12/L (Düşük)RDW-CV (Dağılım Genişliği): 15.5 % (Yüksek)Ferritin (Demir Deposu): 7 ng/mL (Ciddi Düşük)25-OH Vitamin D: 18 ng/mL (Düşük)Sodyum (Na): 132 mEq/L (Düşük)Total Kolesterol: 250 mg/dL (Yüksek) Yorumla
TipSizAdam06 Takip Et Master Yaş: 42 , eic 99% 2 ay Sağlık konusunda 1,2b cevap paylaştı. Kirmizi et az tuketiyosan feritin dusuyor 0 13 Yorumla Soran 2 ay Yo normal yiyorum severim kırmızı et ama istahsizim az yiyerek doyuyorum Yorumla TipSizAdam06 2 ay Benimde dusuk ilac verdi kullaniyorum bende et yiyorum ma sacma bindurum :) Yorumla Soran 2 ay Benim kan değerlerim çok düşük karın ağrısı da yaşıyorum Yorumla TipSizAdam06 2 ay İlac verdimi Yorumla Soran 2 ay Dr gün verdi daha göstermedim yani sonucu ama chatgpt ye gösterdim değerleri demir eksikliği anemisi diyo vücutta demir depoları boşalmış diyo gizli kanama olabilir diyo mide ya da bağırsakta ama Dr böyle der mi bilmiyorum 😀 Yorumla TipSizAdam06 2 ay :) tamam gerek kalmamis gitmeene ya asil. bilene sormussun :) Yorumla Soran 2 ay Ahaha yapay işte güven vermiyor o yüzden burada kafa dağıtıyorum Dr ne diyicek merak etmiyor degilim Yorumla TipSizAdam06 2 ay :) sanal manalda soruluyo iste bi ferbiol hap verir birde demir icin tamam sin :( Yorumla Soran 2 ay O kadar mı ama istahszm yemek yiyemiyorum karnım agriyo kilo kaybım var mide yanması var bunu mu der Yorumla TipSizAdam06 2 ay Yani artik ona bagli biseyler der ozaman Yorumla Soran 2 ay İns başından savmaz Yorumla TipSizAdam06 2 ay Yok yok Yorumla Soran 2 ay Teşekkür ederim Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Üşüme hissi yorgunluk hissi saçların dökülmesi vs çok var daha
Hepsi var artı sürekli devam eden çarpıntı karın ağrısı vs ferittin 7 çıktı Dr henüz sonuca bakmadi
Süt ürünü ve eti yanyana tüketme sakın c vitamini al bol bol D vitamini de al demir öncelikli besinler çok tüket
Ben istahsizim bunların hiçbirini yiyemiyorum iki lokmayla doyuyorum kılı kaybım da var
Kabızlık da var mi
Nadir çok değil
Kırmızı pancar pancar suyu vs bunları tüket kuru üzüm ama siyah olacak tüket
Oyy oyy anlatamıyorum derdimi yiyebilsem herşeyi yicem bı çikolata tarzı şeyler yiyorm yemeğe karşı isteksizlik var
Yemeden düzelme ihtimalin yok bunları kilo ile ye demiyorum ama yemen şart
1bucuk yıldır yiyemiyorum bişey az az yiyip doyuyorum acaba başka bişey mi var 17 değer referans dışı demir eksikliği anemisi var ferittin 7
Anemi testi yapıldı mı
Kan tahlili yapıldı paylaşım burdan referans dışı olanları HCT (Hematokrit): 27.2 % (Düşük)
HGB (Hemoglobin): 8.9 g/dL (Düşük)
LYM% (Lenfosit): 15.6 % (Düşük)
MACROR (Makrosit Oranı): 2.8 % (Düşük)
MCH (Hücre Hemoglobini): 23.7 pg (Düşük)
MCV (Hücre Hacmi): 72.5 fL (Düşük)
MICROR (Mikrosit Oranı): 19.4 % (Yüksek)
MPV (Trombosit Hacmi): 9 fL (Düşük)
NEU% (Nötrofil): 75.9 % (Yüksek)
PDW (Dağılım Genişliği): 8.7 fL (Düşük)
P-LCR (Büyük Trombosit): 16.8 % (Düşük)
RBC (Alyuvar): 3.75 10^12/L (Düşük)
RDW-CV (Dağılım Genişliği): 15.5 % (Yüksek)
Ferritin (Demir Deposu): 7 ng/mL (Ciddi Düşük)
25-OH Vitamin D: 18 ng/mL (Düşük)
Sodyum (Na): 132 mEq/L (Düşük)
Total Kolesterol: 250 mg/dL (Yüksek)
Kirmizi et az tuketiyosan feritin dusuyor
Yo normal yiyorum severim kırmızı et ama istahsizim az yiyerek doyuyorum
Benimde dusuk ilac verdi kullaniyorum bende et yiyorum ma sacma bindurum :)
Benim kan değerlerim çok düşük karın ağrısı da yaşıyorum
İlac verdimi
Dr gün verdi daha göstermedim yani sonucu ama chatgpt ye gösterdim değerleri demir eksikliği anemisi diyo vücutta demir depoları boşalmış diyo gizli kanama olabilir diyo mide ya da bağırsakta ama Dr böyle der mi bilmiyorum 😀
:) tamam gerek kalmamis gitmeene ya asil. bilene sormussun :)
Ahaha yapay işte güven vermiyor o yüzden burada kafa dağıtıyorum Dr ne diyicek merak etmiyor degilim
:) sanal manalda soruluyo iste bi ferbiol hap verir birde demir icin tamam sin :(
O kadar mı ama istahszm yemek yiyemiyorum karnım agriyo kilo kaybım var mide yanması var bunu mu der
Yani artik ona bagli biseyler der ozaman
İns başından savmaz
Yok yok
Teşekkür ederim