Kan değerleri özellikle kansızlık neden olur, ferritin neden düşer mide ile alakalı bir durum olabilir mi
3 ay
Kan değerleri özellikle kansızlık neden olur, ferritin neden düşer mide ile alakalı bir durum olabilir mi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
ferritin düşüklüğü demirle alakalıdır düşük olursa kanda alyuvar yapımı azalır ve değer düşer
bunun nedenlerinden birisi kan kaybetmektir
açık yara veya gizliden iç kanama ile kan kaybetmek
bu bir mide kanaması olabilir
geçmeyen kronik hemoroid olabilir
kan kaybedecek bir durum söz konusudur yani
geçmiş olsun
Peki ciddi midir bu durum henüz sonucu göstermedim Dr a doktor ne der vitamin mi verir sadece
ciddi miktarda ferritin düşüklüğü elbette tehlikelidir
doktor gerekli tedaviyi sonuçlarını gördüğünde yapacaktır
Başka tahlil tetkik istermi merak ediyorum
başka tahlil isteyeceğini sanmıyorum
çünkü sonuçlar zaten belli
ama bir kaç ay sonra tekrardan kan değerlerin için tahlil isteyebilir son durumunu öğrenmek için
Benim tahlillerimde 17 değer referans dışı kolesterol yüksek kan değerlerim düşük feritin düşük bide kilo kaybı iştahsızlık var karın ağrım var karnıma ağrılar saplaniyo acaba kötü bişey olabilir mi
yani bu oluşan durumlar iyi bir şey değil gibi
umarım ciddi bir şey değildir belki de basit bir rahatsızlıklardır
bende buna benzer rahatsızlıklar yaşamıştım
annem doktora götürdüğünde ölecek gibi hissediyordum dudaklarım bembeyaz olmuştu durmadan ileri doğru karnımı sıkıştırıyordum midem bulanıyordu gibi gibi
doktor da hemen çocuğu al acile git serum taksınlar demişti
sen bir an önce doktora gidip sonuçlarını göster
ve rahatsızlıklarını söyle
Doktor gün verdi de benim zayıfliktan yüzüm içine çöktü resmen acaba doktor başından savar ssdece vitamin verip gönderir mı diye düşünüyorum yüzüm hep soluk zaten
sen doktora durumunu iyi anlat yeter
Anlaticam tabi Dr konuşmama izin verip sikayetlerimi sorarsa
Demir eksikliği anemisi var galiba Dr endoskopi falan istermi
olabilir ferritin düşükse anemi olma ihtimali vardır
ama ferritinin neden düştüğü de önemlidir bunun saptanması gerekir
midende kanama olduğunu mu düşünüyorsun
büyük abdestinin rengi siyah oluyor mu hiç
Evet koyu renk kanama var mı bilmiyorum ama chatgpt ye sorunca değerleri demir eksikliği anemisi ve ferittin düşük diyo kanszlik var diyo
doktor şikayetin nedir diye sorar zaten
sende sonuçlarını gösterirsin ayrıyeten böyle böyle durumlar da yaşıyorum dersin
Doktora zaten ara ara karnıma ve boynuma saplanan ağrılar oluyor dedim zaten ilk gidismde kan sonucu için gittigmfe de söylerim
Genelde bayanlarda olur
Ben sebebini sordm
Özel bnce
Evet olabilir
Benim ferittin 7 kan değerlerm çok düşük