Fizyoterapist olarak sağlık okuryazarlığını artırmayı ve bilgilendirmeyi amaçlıyorum
Boyun
Sırt
Bel
Kalça
Diz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Fizyoterapist olarak sağlık okuryazarlığını artırmayı ve bilgilendirmeyi amaçlıyorum
Fizyo terapist olsanız bilgi vericek olsanız belgenizi burada paylaşıp Bi'Bilen olurdunuz. Bir bilim dalı uzmanı burada kendisini sergilemez dostum.. belgelerinizi atarsiniz KS ye Bi'Bilen olarak burada ihtiyacı olana yardımcı olabilirsiniz. Boş yapmışsın soruna gelen sorularda verdiğiniz cevaplar bir fizyo terapist cevabını karşılamıyor sıfır
Kimliğini açık edecek şekilde medeni cesaret gösterip mesaj atarsan kanıtlarım ne olduğumu. İkincisi insanlara burdan tedavi protokolü çıkaracak ve anlamayacakları latince kelimeler kullanacak kadar halktan kopuk bir sağlık profesyoneli değilim. Üçüncüsü ben akademisyen değilim, burada pubmedten elektromanyetik alan stimülasyonun, rotator cuff tanılı 40 yaş üstü bireylerdeki fizyolojik etkilerini kanıtlayan çalışmaları paylaşmayacağım. Daha fizik tedavi nedir, egzersiz nedir bilmeyen, her fıtığı ağrı sebebi zanneden topluma bir miktarda olsa dokunuş yapıp sağlık bilincini arttırma niyetindeyim. Çok istiyorsan mesajdan ulaş, adana'da yöneticisi olduğum kliniğin ismini vereyim ziyaretime gel. burada yorumlardan muayene edilmemiş hekim tarafından yönlendirilmemiş insanlara tedavi protokolü çizip sen bunu yap demenin sahtekarlık olacağının bilincindeyim
Ben muayene edilmemiş ve benim de değerlendirme yapmadığım hastaya tedavi çizemem, sadece bilgilendirme ve yönlendirme yapabilirim. Senin gözlerin hacamatçı, kütletmeci, bilimin uzağinda sağlık veren değil pazarlayan bazı meslektaşlarımı aradı ancak ben onlardan değilim. İşimi usülüne göre yaparım.
Tweeter dan mustafa beye ulaştım zaten attım profili.. siz bir başka kişinin resmini ve ismini kullandığınız zaman bunun büyük bir suç olduğunu bilmeniz gerekir. arti bir fizyo terapist ya da sağlık çalışanı olsun olmasın dürüst insanlar profilini açar ki okuyan olsun sorulari merak eden olsun ulaşsın mustafa... bir yardım sever insan açık yürekli kisi yazdığından ve etmiş olduğun yardimdan utanmaz. ya da yapmış olduğu yorumdan kaçmaz. Arti özele msjiniz açık ana profil kapali buda sizin farkli bir arayışta olduğunuzu gösterir.. buradaki insanlar bunu yemez paşam
Bana twitterdan bir mesaj gelmedi emin misiniz doğru kişiye attığınıza
Eminim dostum ben gerçek kişiye attım sizin hesap sahte profil fotonuzu ve mesleği 1 ay önce değişmişsiniz
Ahahahhahaha gerçekten alemsiniz
Profili açıyorum hadi bir yaz da kanıtla bakalım 😂
Bel ve boyun bölgesi en yaygın açıkçası. Soğuk sıkıştırma, hafif esneme egzersizleri ve yatışta kas güçlendirme çalışmaları deniyorum genelde. Dikkatli olmak ve ağrıyı şiddetlendiğinde mutlaka uzman görünmek şart tabii.
Tebrik ediyorum sizi bir fizyoterapist olarak böyle hastaların da var olduğunu görmek çok mutlu etti 😂 Dediğiniz gibi birçok ağrı önlenebilir, önü kesilebilir. İşin içinden çıkılamadığı durumlarda ise bizlerden profesyonel destek almak en doğru yaklaşım😀
Çok şükür, şu an için herhangi bir kronik ağrım bulunmuyor. Düzenli hareket etmeye gayret ediyorum.
Kesinlikle doğrusunu yapıyorsunuz. Biz hastaların ağrı problemini tedavilerimizle ortadan kaldırıyoruz ancak asıl önemli olan bu iyilik halinin kalıcı olması. Bu da gerektiği kadar hareketli olup kişiye özel egzersizlerle mümkün. Bir de tabi sizin gibi hareketli kalıp ağrı oluşmadan önlem alan hastalarımız oluyor. Keşke hastalar sizin gibi yaklaşsa hadiseye
Çok teşekkürler, güzel sözleriniz motive edici oldu. Dediğiniz gibi, iyilik halinin kalıcı olması için hareketin bir yaşam tarzı haline gelmesi şart. Umarım bu farkındalık herkes için artar.
Umarım öyle olur, siz böyle hareketli şekilde devam 😂
Hareketi bırakmaya hiç niyetim yok zaten, vücudumun paslanmasını istemem. :) Size de kolay gelsin.
Sağolun teşekkürler😀
😊🙏
Cevap
6Cevap
Evet egzersizlerime dikkat ediyorum. Bel boyun fıtığı ve boyun düzleşmesinden kaynaklı ağrılar oluyor günlük rutinlerde egzersiz yapmadan devam edersem ağrılarım artıyor.
Süper çözüm. Keşke tüm hastalarım sizin gibi egzersizi hayatına entegre edebilseydi
Bu kış benim için zorlu geçti sürekli gribal enfeksiyon halinde. Ona rağmen aksatmadım. Spor hayatımda hep var. Severek yapıyorum. İnsanlar o kadar üşengeç ki yürümeyi bile meziyet görüyorlar 🤦
Valla sormayın. Biz fizyoterapistler hemen hemen her ağrı tipine yönelik çözüm getiriyoruz ancak hastadan da ağrı azaldıktan sonra kalıcı etki görmek için egzersiz istiyoruz. Maalesef katılım olmuyor. Egzersiz kültürümüz zayıf maalesef
Reformer pilates yaptım bir dönem fizyoterapist eşliğinde genellikle fıtık hastaları tercihi tabi bilinçli hastaların. Diğerleri fıtığın ilerleyip patlamasıni bekliyor. 🤦
Sizin gibi hastaları Adana'daki kliniğime bekliyorum. Burdan herkese duyurulur 😂
Ahahah bir gün ziyaret edersek hastaları bilinçlendirmek adına tabiki 😂
Buyrun bekleriz. Örnek hasta olarak gösterelim
1.83 boy 91kg hiç bir eklem ya da yerim ağrımıyor yaş 50 egzersiz sıfır arada bakkal a kadar gidiyorum
Sağlık halinizin devamını dilerim
Rica ederim
Boyun ve sırtımda olur o da fazla ayakta kalırım pek oturmuyorum aktif olmayı seviyorum ama kas ağrısı yapıyor haliyle
Kişiye özel egzersiz programıyla hareketle başlayan ağrıları önleyebiliriz
Mesela¿
Bunun için klinik değerlendirme gerekiyor. Değerlendirme olmadan size egzersiz vermek hatalı bir yaklaşım olur
Güzel, verilmesi gereken bir cevap teşekkür ederim 💫
En çok sırtım ağrıyor ve doğrusunu isterseniz bunun için hiçbir şey yapmıyorum.
Geri dönüşü zor olan seviyeye gelmeden yaşadığınız şehirde iyi bir fizik tedavi polikliniğine giderseniz sizin için iyi olur. Ağrılı durumunuz kişiye özgü çeşitli tedavi teknikleri ile azalacak ve egzersiz planlamasıyla kalıcı iyilik hali sağlanacaktır. Ağrı kronikleştikçe iyileşme de zorlaşır, ağrının santralize olması tehlikelidir
Kalça altından bacağa vuran bir ağrı oluyor ki aman Allahım yürümeyi bırak nefesimi kesiyor
Siyatik ağrısı gibi duruyor. Bu tipte ağrıların birkaç sebebi olabilir. Bu sinirin lumbal bölgede sıkışması, bu sinirin kalçadaki derin kaslardan biri olan priformisle yakın ilişkisi olduğunu biliyoruz bu sebeple piriformis kasındaki problemler de siyatik siniri irrite edip bu tipte ağrılar yapar. Neyden kaynaklandığın tespiti için fiziksel muayene ve radyolojik görüntüleme gerekiyor. Fizik tedavi hekimine başvurup muayene olmanız ve aldığınız tanıya göre tedaviye başlanması doğru olur. Her halükarda lumbal ekstansörler, piriformis, hamstring ve gastrocinemius kaslarının esnekliğinin arttırılması gerekiyor diye düşünüyorum
Fizik tedavi hekimine gittim bir kaç tahlil ve mr istedi ama mr için baya ileriye bir tarih verildi sonra ayağım falan kırılınca da gidemedilm. şu an ağrım geçmiş durumda dönem dönem tekrar ediyordu
İhmal etmemenizi tavsiye ederim. Geçmiş olsun
Teşekkürler
En çok boynum ve sırtım ağrıyor ne yapacağımı bilmiyorum bilen varsa söylesin lütfen
Büyük ihtimalle duruş bozukluğu, postür kaslarının zayıflığıyla alakalı ağrılar. Yaşadığınız şehirde iyi bir fizyoterapiste danışırsanız Manuel terapiyle ağrınızı azaltıp egzersizlerle kendinizi korumayı öğrenebilirsiniz
Sağol kanka
Rica ederim
Sırt ve bel için, çocuk duruşu ve kobra gerilmesini öneriyorum..
Bel ağrısı ama her zaman değil bı ara egzersiz yaptığımda azalma da olmuştu ama hatırlamıyorum çok oldu
Umarım tekrar etmiş ancak egzersizsiz ve hareketsiz bir yaşam varsa tekrar kapınızı çalacaktır ağrılar
Fıtık başlangıcı yani sadece ağır iş yaparsam olur ağrı
Ağrınızın sebebi büyük ihtimalle fıtık değil. Fıtık var olsa dahi genellikle ağrının sebebi kas eklem ilişkisinin bozulması oluyor
Yani doktor fıtık başlangıcı demişti
Fıtık başlangıcı endişe edilecek bir durum değil. Fıtık 30dan sonra görülür ve çoğunlukla normal bir durumdur
İşte bende o bile yoktu
Bel bölgesindeki sakroiliak eklemde ve kaslarda bir miktar sorun olabilir. Çözümü olan ve yönetilebilen durumlar bunlar
Bende öyle düşünüyorum egzersizle sanki azalmıştı
İşin içinden çıkamazsanız yaşadığınız şehirde bir fizik tedavi kliniğine başvurun
Yok o kadar ağır değil teşekkür ederim
Rica ederim
Evet olur bunun için ben Ççtpti baş vuruyorum genelikle
Yapay zekayı tavsiye etmiyorum, çoğu kez yanlış yönlendirme yapabiliyor
Yaşadığınız şehirde bir fizyoterapiste danışın mutlaka
Üst kollar genellikle
Boyun omuz kuşağında problem var büyük ihtimalle
Çözümü basit halledilir
Teşekkürler 🔥❤️👠
Fizik tedavi deneyebilirsiniz yaşadığınız şehirde
Belim ağrıyor sürekli oturduğum için 🥲
Oturma hadisesi eğer elinizde olmayan sebeplerdense ve değiştiremiyorsanız en azından oturma biçimini değiştirip kişiye özel egzersizlerle uzun süreli oturmanın olumsuz etkilerini azaltabilirsiniz. Manuel terapi ve kan dolaşımını arttırmayı amaçlayan cihazlarla desteklendiğinde çok daha bir sonuç elde edilir
Sırt ve bel genelde cignetiyorum
Geleneksel teknikler zamanında güzeldir ancak daha etkili yöntemler mevcut 😂
Nedir nasıl yaparım kurtarın beni şu bel ve sırt agrısından
Adanadaysanız yardımcı oluruz. Bulunduğunuz şehirde iyi bir fizyoterapiste başvurabilirsiniz
Mesleki deformasyon diyelim benimkine bir süre sonra yine olacagı için evde yapabileceğim bir şeyler önerir misiniz
Boynum cok kötü benim ya
Bir Manuel terapiyle her şey halledilir 😂
Yaşadığınız şehirde iyi bir fizyoterapiste danışın bence
Bel Ağrısı oluyor genelde.
Bir önlem aldınız mı?
Bir çözüm değil ama toplum şu an alternatif tıbba yakın bir yaklaşımı benimsemiş durumda 😂
Aynen öyle 😀
Kronik ve rahatsız eden bir ağrıysa fizik tedavi muayenesi gerekir. Günlük hayatını çok etkilemiyorsa sıcak torba, egzersizle birlikte bel kalça ve sırt kaslarını doğru şekilde eğitmek kalıcı çözüm
Egzersiz kurtuluşun
Rica ederim kankam 😀
Yağlar kıl köklerini besler ya hani bilemedim. 😀 Geçmişler olsun
Çıkmasın ya 🤦 egzersiz daha iyi boş verin kocakarı ilaçlarını 😂
Bir de imkân varsa haftada en az iki gün yüzme 🐣
Fıtık ve düzleşmem var
Bir tedavi başlandı mı
Hayır
Bence geciktirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurun
Çok sağolun
Dizlerim ağrıyor
Daha önce muayene oldunuz mu konuyla alakalı
Diz sırt bel genelde
Sorun çıkmayan bir bölge kalmamiş maalesef
😅😅evet
Zincir bir reaksiyon gelişmiş olabilir
Kalbim agriyor
Alkol stres sigara veya kas ağrısı sebebiyle olabilir. Bir diğer ihtimal de aşk acısı tabi bsjsj
Ikiside degil
Kardiyolojiye başvurun o zaman tetkik yapılması gerekebilir
Ya yok duygusal bisey ama ask acisi degil
Bunu hissettiren şeyi ortadan kaldıramıyorsanız yüzünüze başka taraflara döndürmeyi deneyin. Genelde çözümü olmayan şeyler oluyor maalesef
Nereye donsem hep karsimda ama kurtulamiyorum
Valla içeriğini bilmediğim için bir şey de söyleyemiyorum. Bazen aşamadığımız sorunlar oluyor evet
Herseyin ilaci zaman ama insanin aklindan gidemiyor gozumu kapatsam aklima geliyor
Birini mi kaybettin
Istemedigim seyler yasadim
Belki hiç unutmayacaksın ama zamanla ve yapmak istediklerini yapmaya başladığında bu kadar yoğun şekilde de etkilemeyecek seni
Umarim oyle olur kendimi cok pis hissediyorum
Kötü darlanmışsın kankam be
Gecer ama ya
Geçer ya relax
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?