3 ay

Her gece uyku felci, kabuslar ve halüsinasyonlar yaşayan var mı, ne yapmalıyım?

Yaklaşık 8-9 aydır geceleri normal uyuyamıyorum. İlk zaman 9. sınıfta oldu şu an lise son sınıfım. Gece gözlerimi ne zaman kapatsam tam uykuya dalacağım sıra kendimi düşünmediğim garip düşünceleri hayal ederken buluyorum ve çoğu ürkütücü oluyor. Daha sonra "bir dakika ben bunu ne zaman düşünmeye başladım?" oluyorum. Daha sonra gözümü istemsiz açıyorum ve hareket edemiyorum. Biri beni engelliyor. Ses çıkaramıyorum, nefes almakta zorlanıyorum ve çoğu zaman sesler duyuyorum. Yüksek sesli bana yaklaşan ezan sesi, bazen kız çığlık sesleri. Zaman zaman bir şeyler gördüğüm de oluyor. Çoğu kabus sonrası oluyor ama uyanık olduğuma yemin edebilirim. Bir keresinde rüyamda kuyu gördükten sonra odamda bana bakan Hz. Yusuf'u gördüm. O olduğunu hissettiğim için biliyorum. Başka zaman yine hareket edemediğimde göğsümde oturan bir oyuncak bebek vardı. En korkutucusu ve beni etkileyen de yine gözümü açtığımda solumda 8 yaşındaki erkek kardeşimin cesedi vardı. Başlarda bu kadar korkutucu ve fazla olmuyordu ama artık her gece oluyor kafayı sıyırmış gibi hissediyorum kötü hissediyorum. Hocalara falan inanmıyorum. Hastanelere gittim ilaç yazdılar ama asla etki etmiyor. Son çare annem hocaya gitmem için bana ısrar ediyor ama inanmıyorum. Böyle bir şey hiç başınıza geldi mi lütfen cevap verin.

Her gece uyku felci, kabuslar ve halüsinasyonlar yaşayan var mı, ne yapmalıyım?