İlk çıktığı zamanlar normal sigaraya göre daha az zararlı olduğu, hatta duman değil buhar çıkardığı için neredeyse hiç zararı olmadığı söyleniyordu; ama sonra bir anda hastanelerin yoğun bakım servislerinin Vozol yüzünden ciğerleri sönen, iflas eden kişilerle dolu olduğu söylenmeye başladı.
1- Bu cihaz, gerçekten de duman yerine buhar çıkardığı için normal sigaraya göre daha mı az zararlı?
2- Normal sigara, içmeye başladıktan bir süre sonra dişlerde sararmaya yol açıyor; ama ben bunu aldığım zaman ( Tobacco shoptan almıştım ) tobacco shopu işleten kişi " Dişlerde sararma yapmaz " demişti. Bu cihaz da tıpkı normal sigara gibi dişlerde sararmaya sebep olur mu, yoksa gerçekten de duman yerine buhar çıkardığı için asla dişlerde sararmaya sebep olmaz mı?
3- Bu cihaz, beyin dokusuna zarar verir mi?
#sağlık
1- Bu cihaz, gerçekten de duman yerine buhar çıkardığı için normal sigaraya göre daha mı az zararlı?
2- Normal sigara, içmeye başladıktan bir süre sonra dişlerde sararmaya yol açıyor; ama ben bunu aldığım zaman ( Tobacco shoptan almıştım ) tobacco shopu işleten kişi " Dişlerde sararma yapmaz " demişti. Bu cihaz da tıpkı normal sigara gibi dişlerde sararmaya sebep olur mu, yoksa gerçekten de duman yerine buhar çıkardığı için asla dişlerde sararmaya sebep olmaz mı?
3- Bu cihaz, beyin dokusuna zarar verir mi?
#sağlık
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Normal sigaraya göre daha az zararlı olduğu doğru ama zararsız olduğu kesinlikle yanlış. Buhar içinde katran ve yanma ürünleri olmadığı için akciğer kanseri riski daha düşük, ama yine de ciğerleri tahriş eden kimyasallar içeriyor. Yoğun bakım vakaları genellikle kaçak veya vitamin E asetat katkılı likitlerle oluyor, güvenilir markalarda bu kadar ağır tablolar daha nadir. Diş sararması konusunda evet, katran olmadığı için dişlerde sararma yapmaz, bu doğru. Ama ağız kuruluğuna yol açarak başka diş problemleri yaratabilir. Beyin dokusuna doğrudan zarar verdiğine dair kesin bir kanıt yok, ama nikotin beyin kimyasını bozarak bağımlılık yapıyor. Uzun vadede odaklanma ve hafıza sorunları yaratabilir. Kısacası az zararlı ama risksiz değil.
Umarım aramızda bilim insanı vardır ve soruna cevap bulursun
Bilim insanı olmasına gerek yok, birçok kişinin bu konuda az çok bilgili olduğunu düşünüyorum. 😂
Beyin dokusuna zarar verir mi yi okuduğum an kitlendim kaldım 🤣
Niye ki? 😁
Daha zararlı olduğunu biliyorum tek
Ama ben aldığım zamanlar normal sigaraya göre daha az zararlı olduğu, hatta duman değil buhar çıkardığı söyleniyordu.
Kullanmayıver canım ölür müsün ne gereği var sanli
Hevesleniyorum. 😂
Ayrıca sanki sigara veya bu tür şeyler içenler daha kolay sosyalleşiyor.
Ya 14 yaşında ergen misin saçmalama ne hevesi bırak bu işi kral yaa
Sosyallikle ne ilgisi var saçmalama
14 yaşında ergen değilim, ama kafa yapısı olarak kendimi 18-19 yaşlarında gibi hissediyorum. Hatta 19 yaşında bir kız kardeşim var ve o çoğu zaman benden daha olgun düşünüyor. 😂
Kız kardeşinden feyz alıcan o zaman reis boş şeylere heves etmicen günah lan bi kere onu düşün Allah korkun yok mu
Var, ama alkol bile kullanıyorum. Bu ne ki? 😂
Aaaa çok yanlış yoldasın reis sen cehalet kokan işlerdesin. Müslüman kardeşin olarak seni uyardım gitti bak gerisi sende tavsiyem hatanda ısrarcı olmaman