Kaktüs boynuma doğru devrildi ve tüm dikeni boynuma geçti :/ canım çok yandı ama göremediğim için çıkaramıyorum. Çıkmayan dikenler herhangi bir şeye sebep olur mu? Daha önce bunu yaşayan olmuş muydu?

Kaktüs boynuma doğru devrildi ve tüm dikeni boynuma geçti :/ canım çok yandı ama göremediğim için çıkaramıyorum. Çıkmayan dikenler herhangi bir şeye sebep olur mu? Daha önce bunu yaşayan olmuş muydu?

Olabiliyor böyle şeyler. Kaktüs dikenleri çok ince olduğu için bazen hepsini görmek ve çıkarmak zor oluyor. Küçük bir parça içeride kalırsa çoğu zaman vücut onu zamanla dışarı atar ya da çevresinde küçük bir kabuk oluşup iyileşir. Ama bazı durumlarda içeride kalan diken kızarıklık, şişlik, kaşıntı veya iltihap yapabilir.
Bölgeyi temiz tutmak iyi olur. Eğer birkaç gün içinde ağrı artarsa, kızarıklık yayılırsa veya şişlik oluşursa bir sağlık kuruluşuna göstermek daha güvenli olur. Boyun bölgesi hassas olduğu için, çok sayıda diken kaldıysa bir doktora görünmek de iyi bir fikir olabilir.
Zeytinyağı sürmeyi de tavsiye ederler sıkça.
Teşekkürler:) çoğu çıktı ama elimi sürttüğüm de hala acıyan bölgeler var. Dün birini farkedip çıkardım. Umarım kalanlarda çok uğraştırmadan çıkar.
Kaynana dili o zaman.
Nasıl da bildiniz :))
Tam baş belası. Soruyu okuyunca anladım zaten. Kaktüs koleksiyonum var.
Koleksiyon? Ediz Hun'un koleksiyonunu gördünüz mü hiç?
Benimki onun yanında koleksiyoncuk bile sayılmaz. 🙂 Bende 60 tür kadar var.
İyimiş yine sizinki de :)) benim sadece 5 tür var🥲
Biri de baş belası : )
Nazar ettim sanırım ondan oldu :))
Zaten sıkıntılı bir tür. Bazen rüzgarda bile gelip batıyor insana. Ben çoğundan kurtuldum hediye ederek 🙂
Zaten aldığımda 5 cm bile değildi. Şimdi 1 mt yi geçti. Ne ara büyüdü anlamadım bile :))
Arsızdır. 😄
Arsız ve sahibine saldıracak kadar da terbiyesiz:))
Namkör : )
Kesicem o olacak :))
Ver birine, kurtul. : )
Olmaz insan evladını verebilir mi başkasına:))
Anne yüreği işte. : )
Evlatlar neden babalara emanet edilmez görmüş olduk :))
🙂 ne desem bilemedim.
Bişey demenize gerek yok anladık biz :))
Çok da anlayışlısınız. 🙏
Geçmiş olsun hayat..
Çok varsa ve içeride kaldıysa acil servise gidebilirsin. Ne olabileceği konusunu da nasıl olduğunu detaylıca anlatıp yapay zekaya sor, o bilir.
Bildiğim kadarıyla vücut bunları bir şekilde atıyor ama yine de emin olmak lazım
Sağol. Arkadaşım %70 ini çıkardı. Kalanlar da artık ya benimle yaşar ya da çıkar gider hayatımdan:))
Tamam olur bakarım 👍
🥂
Evet, sorun olur. Kaktüs dikeni vücutta kalırsa enfeksiyon, iltihap veya granülom adı verilen küçük sert şişliklere yol açabilir. Nadiren de olsa deri altında ilerleyerek doku hasarına neden olabilir.
Off nasıl çıkacaklar görünmüyorlar ki :/
Ben yaşadım fakat küçük kaktüstü. Hatta burada sormuştum aylar aylar önce 😂 dalga geçiyorlar. İlk zamanlar acıyordu sonradan kayboldu kendiliğinden. Elimde parmağımdaydı.
Ben elimi çiçeğe çarptım yanlışlıkla görünenleri cımbız yardımıyla aldım. Kaktüs küçük olduğu için bazı ince iğneleri çıkaramadım. Biraz ödem oluştu o parmakta sonradan geçti. Hastanede bunun için bir şey yapmıyorlar 🤦
Sizede geçmiş nolsun efenim. Benim ki aksi bir yerde. Ve bazıları çok küçük olduğu için görünmüyor bile. Ama çoğunu çıkarmayı başardık şükür. Kalanlar bir sorun olur mu bilemiyorum 🤷♀️burda yorumlarda gözümü korkuttular biraz açıkcası.
Hiçbir şey olmuyor korkmayın 😂 eğleniyor çocuklar kimse dermatolog değil 😄
Bende onlarla eğleceğim o olacak :))
😀😀
Cevap
19Cevap
Geçmiş olsun. en yakın sağlık kurumlarına görün bence.
Sağol
Ağrılı şişlik yapıyo o bölgede aşırı hassaslaşıyor bölge... yani benimki tam kaktüs sayılmazda tahta kıymığı olur ya o kalmıstı parmagımda bir ara acaip rahatsız edıyordu. o bahsettiğim semptomları gösterdi. Gecmıs olsun.
Kıymık biliyorum benimde olmuştu bir kere. Ama dikenler yüzeysel alabildiğimizi aldık. Kalanlar için yapacak bişey yok. Teşekkürler.
Dikenlerin çıkarılması gerekir
Uçlarında az da olsa zehir olabilir
Enfeksiyon kapmanıza sebep olabilir
Ancak daha da önemlisi deri Altın’da kalıp derin tadında ilerleyebilirlerde.
Artık ne olacak bilmiyorum. Bişey olursa soruyu güncellerim.
İhmal etme
En azından eczaneden bir antiseptik al sür
Tamam denerim👍
Deneme yap
Gece üzerine yatacaksın sabaha kadar çayır çayır yakacak seni
İhmalkâr mısın nesin
Kocana söyle gitsin alsın eczaneden
Kaç Kuruşluk şey allasen
Evli değilim birincisi, 2 cisi üzerinden 2 gün geçti zaten. Artık bişeyler için çok geç🙄
Özür dilerim o halde
Yanma kaşınma var mı
Ya da dikenler görülüyor mu birisi baksın
Belki cımbızla falan alınır
Estağfurullah. Çoğu çıktı zaten. Kalanlar için yapacak bişey yok
Biz çocukken cam yünü vs bulaştığında sabunsuz nemli bir bezle yukarı aşağı sürterek toplardık
Eğer dikenleri hala görünüyorsa tabi görebilen birisi olursa dikenlerin giriş yönünün tersine sürtmelerle alabilir
Hayır çok ince görünmüyor
Umarım kalıntı alerji falan yapmaz ya da enfeksiyon
Umarım
Vücut zamanla onu dışarı atar, ya da bir büyüteç yardımıyla bakıp yerini tespit edip çıkarabilirsin, geçmiş olsun
Teşekkürler
Önemli değil
Yani biri çıkarırsa iyi olur dikenlerin vücudunda bulunması sağlıklı bir durum teşkil etmiyor sonuçta
Evet öyleymiş
En kısa zamanda çıkarttır. Kısa vadede bişey olmaz ama ilerliyor yavaş yavaş derine. İltihaplı yaraya dönüyor
Korkutmayın yahuu beni🙄
Olanı söylüyorum başıma gelmese sana bişey olmaz geçmiş olsun der geçiştiririm
Seninde mi başına geldi
Evet ama Boynuma değil ellerime
Elime çok batıyor ama çıkarabiliyorum. Bu sefer aksi yerime battı.
Gözü iyi gören birinden mutlaka yardım al
Yaa çoğu çıktı ama küçük küçük dikenler gözle bile görünmüyor. Ayrıca minik minik sivilce gibi reaksiyon gösterdi cildim.
Tekrar geçmiş olsun
Sağolasın
Kanama veya enfeksiyon riski olabilir dikenler çıkmadıkça, hemen bir doktora görünmelisin.
Sanırım artık tesiri kalmadı.
Ayy ben olsaydım yanında çıkarırdım, çok üzüldüm. Bir bilgim yok maalesef.
Kesin çıkarırdın :))
Tetanos aşın yoksa yaptırmanı tavsiye ederim. Bakarlar hem bir şey kaldıysa da...
Aşı mı :/
Belki çocukken yaptırmış olabilirim
Napim işim olmadı ki hiç🙄
Yaptırmam acır🥲
🙄
Küçük ise yüzeyde ise kendiliğinden düşer ama derinde ise enfeksiyon riski söz konusu
Yüzeyde gibi bilmiyorum dokununca acısını hissediyorum
Neredesin şu an İşte mi evde mi yakınlarda bir eczane falan varsa orada çıkarttır
😔😔
İşteyim arkadaş bakacak birazdan
Hmm tamam
İltihap olur sinire baskı yapabilir, birinden yardım al
Annem yakını göremiyor artık bi arkadaştan yardım alacağım
Asm ye gitsene
Gidemem işe gidiyorum çünkü🥲
İşyerinde çıkarttır
Öyle yaptırcam artık
Kolay gelsin
Sağolun
Bişi değil kutbettin beni hatırlamadın dimi😂😂
Nerden hatırlayayım 🙄
Seni kızdıran bi richard vardı😂
Ahh hatırladım🤦♀️
Ahahaha geçmiş olsun hacı abla
Sağol richerd amca
Bişi diil yavrum
Yaşayan çok olmaz. Geçmiş olsun ya. Ama çıkart bence
Aksilik olacak ya beni bulur hep:))
Olur :))
:))
evet dikenler deri altına girerse enfeksiyon riski var. bi doktordan yardım almanda fayda var. kendisi görmeden çıkaramıyorsa uzman biri gerekli.
Kötü oluyor çıkartabildiğini al vücut kabul etmiyor atar
Allah bununla geçmiş etsin.
Teşekkürler
Kaktüs olursun sen de
Zaten tabiatım öyle dikenliyim😏
Yapma be
Çıkmayan diken enfeksiyona sebep olur
Çoğu çıktı kalanlar da artık bilemem :/
Bazı yerler reaksiyon gösterdi. Sivilce gibi minik minik dışa attı cildim. Artık evde denerim.
Aynen kaktüsümün beni seveceği varmış 😌
En azından niyetimiz güzel🌸
Sulamazsan kurur biter..
🙄
Bişey olmaz gel çıkartım
🙄
Geçmiş olsun şu an ne durumdasın
Elimi gezdiriyorum dikenler batıyor ama göremiyorum çok inceler
Yardım edecek kimse yok mu yanında
Annem yakını göremiyor
En iyisi yapay zekaya sor belki faydalı bilgiler çıkarır karşına @HayatKısaKşlrUçyr
Teşekkürler
Acile git geçmiş olsun
Sağol
Diken dikene ne zamandan beri batar oldu 🧐
Muşmula😒
Evet seneye artık😒
😒😒
sorun olabilir, çıkarılması daha güvenli.
Enfeksiyon kapar
Artık bakacağız 🥲
Geçmiş olsun
Teşekkürler 🙏
Destek al birinden
Eczaneye cımbızla git en azından
Arkadaşım birazını çıkardı, teşekkürler
Geçmiş olsun. Gülen yüzün hiç solmasın :)
Bilmukabele efenim :)
Elleyince batar
Çok geçmiş olsun.🙏
Teşekkürler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?