Estradiol 60.3
FSH 8.91
LH 27.3
Prolaktin 21.2
Serbest T4 1.45
TSH 3.3
Adetin 3. günü yapıldı bu testler 22 yaşındayım normal mi pcos olabilir mi?
Estradiol 60.3
FSH 8.91
LH 27.3
Prolaktin 21.2
Serbest T4 1.45
TSH 3.3
Adetin 3. günü yapıldı bu testler 22 yaşındayım normal mi pcos olabilir mi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
tsh yüksek gibi diğerleri normal bence. kontrole gittin mi, yumurtalıklarına bakıldı mı? sivilce adet düzensizliği saç dökülme vs var mı? sadece değerlere bakıp pcos denmez
Normalde de tiroid hastasıydım uzun süre ilaç kullandım nodüllerim vardı normale dönünce bıraktım ama genel troid rahatsızlığım var kontrole de gittim ultrasonla bakıldı normal gibi dedi doktor sivilce adet düzensizliği var ama bu pcosla mı ilişkilendirilir tiroid ile mi bilemiyorum
pcos çok yönlü bir şey doktorun davranışı da çok etkili. hiçbir şey yokken doğum kontrol hapı veren doktor bile var o yüzden pcosa değil de sağlıklı beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. şu görüntüde kesin pcos değilsin ama bazı doktorlar pcos der bazıları demez muhtemelen
Mesele ideal aralıklar. Bu şekilde karşında doktor olsa dahi net bir şey diyemez. GBT'ye direkt tahlil pdfini at.
Attım normal aralıklar dedi ama LH biraz yüksek şüpheli olabilir dedi emin olamadım aynı sorunları yaşayan varsa anlar belki diye
Lh fsh tan belirgin şekilde yüksek pcos olabilirsin
Herkes farklı bir şey diyor ya neye inanacağımı şaşırdım doktorum izinli sonuçları gösteremiyorum da
Ultrasonda ne çıktı
Doktor normal gibi dedi bana öyle not aldı
Bazen ultrasonda kist görünümü olmayabiliyor yani ama kan sonucunda fsh /lh oranın normal değil dhea-s bakıldı mi? Triod hormonun da pek normal durmuyor
Regl düzenin nasıl tüylenme nası bunlar da önemli
Yok deha-s bakılmadı sadece bunlar bakılmış
Normalde de tiroidlerim az çalışıyor nodüllerim vardı onun için uzun süre ilaç kullandım normale dönünce bıraktım genel tiroid rahatsızlığım da var o da nüksetti sanırım tekrardan ama bu değerler pcostan mı yoksa tiroidden mi oluyor ondan emin değilim
Regl düzensizliği hep vardı ama bana doktorlar hep tiroidlerin az çalışmasındandır dediği için üzerinde durulmadı hiç onun dışında sivilcelenme var bir kaç ayda yüzüm çok kötüleşti tüylenme normal hiç anormal bir durumla karşılaşmadım
Doktor ya da tamamen ilgili birisi değilim ama pcos olma olasılığı var anladığım kadarıyla doktor daha net söyler
Ben böyle düşünüyorum umarım pcos degildur
Teşekkür ederim yardım için
🌚🙏
Hayır değerler normal.
Amma obsesifsin haaa
Normal değil asla
Bazıları normal diyor bazıları değil neye inanacağım şaşırdım
Dr sor
İzinli şu an o yüzden gidemiyorum
Olabilir
Normal aralıkta gösteriyor ama internette araştırdığıma göre yüksek gibi siz nereden anlıyorsunuz
Askım en doğrusunu dr anlarr