Bende OKB var çok ayrıntılı kafaya takıyorum maalesef bir olayı günlerce belki aylarca düşünürüm
Geçen ay kötü rüya gördüm bir ay etkisinden çıkamadım hâlâ aklımda kafamdan atamıyorum ne yapmam lazım her an o rüya aklıma geliyor
Bende OKB var çok ayrıntılı kafaya takıyorum maalesef bir olayı günlerce belki aylarca düşünürüm
Geçen ay kötü rüya gördüm bir ay etkisinden çıkamadım hâlâ aklımda kafamdan atamıyorum ne yapmam lazım her an o rüya aklıma geliyor
benim ki böyle değil, ben bir şey olmasından ya da olmaktan (mesela atıyorum sevdiğim birini incitmekten ya da sosyopat falan olmaktan) korkuyorum ve sürekli olmadığıma dair kanıt arıyorum ama hiç bir kanıt ikna etmeye yetmiyor.
Bende de olduğunu düşünmeye başladım ama senin dediğin gibi değil benimki. Sürekli bi yere dokunuyorum suraya dokunmasam rahat edemiyorum illa dokunucam bardağı 2 kere indirip kaldiricam sürekli böyle dönem dönem değişiyor neye taktığımm bu haftada da yeni bi kilit açıldı saçma sapan ya delrcm
Cevap
3Cevap
psikoloğa git
Gittim okb dedi takma kafaya diyor sadece
Bunu psikoloğun mu söyledi sana yoksa internetten test yaparak mı anladın internetteki testler teşhis koymaya yetmez çünkü
Umurasama Sen dusundukce attar kalici degil bu vesvese
Zikir çek dua et allah büyük mehmet Yıldız vesvese video izler mısınız
Okb ne tanısı nasıl konuyor
Obsesif kompülsif bozukluk her ne kadar takıntılı olmak zannedilsede bi çeşit anksiyete bozukluğudur kişi anksiyete yaşamamak için belli davranışlar geliştirir yenileyici olumsuz düşüncelere obsesif bu davranışları gidermek için yapılan davranışlarada kompülsif denir birisine tanı koymak için o kişinin bu durumdan rahatsız olması hem kendisine hem çevresini zor durumda bırakması gerekir ama hem kendine hemde çevresine zarar vermiyorsa tanı konulmaz
@Gshshshsh örnek verebilir misin nasıl rahatsızlık verir
Mesala elini yıkamadığında sürekli olarak hasta olup ölebileceğini düşünüpte sürekli elini yıkıyorsa kişinin eli bi süre sonra kıp kırmızı olur kendisine zarar vermiş olur ya da aşırı düzenli olmak isteyen kişiler her şey onun kontrolünde olmadığında hem kendisinin hemde sevdiği kişilerin başına bişey geliceğinden korkarlar bu yüzden gün içinde sürekli nasıl rahat ediceklerse eşyaları nesneleri o şekilde düzenlerler bu durum bazen iş hayatında işe odaklanmak yerine sürekli eşyalarını düzenlediği için işe odaklanmasını zorlaştırir patronu kaytarıyo zannedip kovabilir işsiz kalabilir bazı insanlar ya birine zarar verirsem ya başkaları bana zarar verirse diye düşünerek kendilerini eve bağlayabilirler bu hem psikolojik hemde fiziksel zarar verir bazı kişilerinde dini düşünceleri olur sürekli acaba günaha giriyomuyum ya da etrafımdaki insanlar günahkarlar mı diye düşünmekten hem kendilerine hemde başkalarına karşı günahkar gibi davranabilirler buda hem özgüvenlerini etkiler hemde başka insanların sürekli işlerine karışmalarına neden olabilir cinsel düşünceleri olanların aklına sürekli cinsel şeyler gelebilir ve bu yüzden insanlar tarafından yanlış anlaşılacaklarını ya da başkalarının ona taciz ediceklerinden dolayı korkabilir fakat bunlar paranoya ya da şizofreni sayılmaz çünkü kişi bunları kesin olur gözüyle bakmaz saçmada bulabilir ama genede bu düşüncelerden kendisini alı koyamaz
@Gshshshsh anladım sağol
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?