Ben bir türlü bundan kurtulamıyorum ya. ilac dönemin de çok rahattm. ilaç olmayınca ufak bir şeyde mikrop kapicam diye aşırı panikliyorum , durmadan el ayak yıkama hobim de var. hele gece yatarken bir yere dokunduğum an tekrar yıkıyorum. yatağıma kadar. Buna dikkat etmem gerektiğini beynim söylüyor. kiz yardım edin bana. Yoksa beynimde bunlar dönüyor şarj kontrolu durum kontrolü de cabası 😂😅 güldüğüme bakmayın harbi zorr.(Obsesif kompulsif bozukluk) Adı :(
Çok geçmiş olsun. Devam ediyor hâlâ sende değil mi. İlaçları kontrollü bir şekilde bırakmak lazım. benimde çevremde var tanıdıklarımdan biraz toparlayan da oldu ama biraz zorlu geçiyor süreç. İlaçla kontrollu gitmek en iyisi. Sen yaparsın ama kurtulursun inşallah en kısa zamanda.
Evet, bazı durumlarda ben de buna benzer şeyler yaşıyorum. Özellikle stresli dönemlerde zihnim takılı kalabiliyor. Kapıyı kilitledim mi, ütüyü fişten çektim mi gibi şeyleri defalarca kontrol ettiğim oluyor. Bazen elimde olmadan tekrar tekrar aynı şeyi yapıyorum, içim ancak öyle rahat ediyor. El yıkama konusunda da hassaslaştığım zamanlar oldu, özellikle pandemi döneminde. Ama bu durumun farkında olmak ve konuşmak bile bir adım. Senin yazdıklarını okuyunca kendimi gördüm. Yalnız olmadığını bil, gerekirse tekrar profesyonel destek almaktan çekinme. Bu gerçekten zor bir durum ama yönetilebilir.
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Sorma ya ben ilaç aldım da ilaç zamanı pek takmıyorsun. ama kullanmayinca kötü
Bunu bu şekilde yorumlamanın sebebi o mikropların sana zarar verebileceği, hasta edebileceği düşüncesi. Arada bir sağlik sorunu yaşadığın için ve hassas oldugun için de bu normal.
Bu tür şeylerin sana zarar vermeyeceğini, vücudunun bu tür şeylerle savaşabildiğini ve yendiğini eğer bilinçaltına kaydedebilirsen geçer.
Bu o kadar kolay değil, üzerine çalışmalısın 😇
1
9 Yorumla
Soran
1 yıl
Tam yazdıkların evett, beni hasta edicek ve bunu kendim yaptım diye sonra suçluyacam diye o hataya karşı kendimi gardiyan alıyorumn , zor evett ama halletmeye çalışıyorum.
Malisef tranva oldu ben kaç kere enfeksiyon kaptım için bu duruma geldim 2 hafta kan enfeksiyonu sonra viral enfeksiyonlar sonra vücuduma vurmaları vs çok insan çok dikkat ediyor bu konuda 😣
Çok haklısın... Verdiğin tepki de çok normal. Fakat bak yeniyor 😀 Yine olsa yine yenecek... Yeter ki vücudunu hazır tut. Beslenmene dikkat et, uykuna, içtiğin su miktarına...
Ha bir de çok abur cubur yiyiyorsun onlari azalt 🤣
Yaşadığın travma nedeniyle sende bu takıntı oluşmuş, kurtulması da kolay değil. Hangi ilacı ne kadar süreyle kullandın ve ilacı geçti düşüncesiyle kendin mi bıraktın yoksa doktorun keselim diye öneride bulundu mu? Doktoru manipüle ettiğini sonraki soruda soracağım :))
Bi ara saçlarımı takıntı haline getirmiştim 14 yaş civarnda çünkü çok fazla hakarete maruz kalıyordum şimdi ise normalim arada dalga geçen var ama takmıyorum eskisi kadar