L4-L5 disk seviyesinde belirgin disk yükseklik kaybı ve anüler fibröz yırtığı izlenmektedir.
L4-L5 seviyesinde merkezi disk herniasyonu mevcuttur ve yaklaşık 10 mm çapında ölçülmektedir.
Disk herniasyonu spinal kanala belirgin protrüzyon yapmaktadır.
L4-L5 seviyesinde spinal kanal posterior kesimde daralma görülmektedir.
Teka sak L4-L5 seviyesinde anteriora itilmiş durumda izlenmektedir.
L5-S1 disk seviyesinde belirgin disk yükseklik kaybı ve dejeneratif değişiklikler mevcuttur.
L5-S1 seviyesinde posterior disk protrüzyonu yaklaşık 8 mm çapında ölçülmektedir.
L3-L4 disk seviyesinde hafif disk yükseklik kaybı ve erken dejeneratif değişiklikler izlenmektedir.
L3-L4 seviyesinde minimal posterior disk bulgingi yaklaşık 3 mm çapında görülmektedir.
L1-L2 ve L2-L3 disk seviyelerinin normal görünümde olduğu izlenmektedir.
L1, L2, L3, L4, L5 vertebra korpusları normal yükseklik ve sinyal özelliklerindedir.
Faset eklemler normal görünümde izlenmektedir.
Paravertebral yumuşak dokular normal görünümdedir.
Conus medullaris normal seviyede sonlanmaktadır
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Spinal kanala protrüze olmuş ameliyat şart yani. Bu saatte doktor olan bana denk gelmen de Allah'ın hikmeti böyle ciddi sorular buraya sorulmaz
Hocam sadece Mr raporuna bakarak ameliyat şart demek doğru mudur :)
@bluefintuna normalde doğru değil derdim ama hanım kızımızın sağlam omuru kalmamış :D bu rapor doğruysa olmalı. Yine tabii beyin omurilik cerrahisi kararı sonuçta ben dedim diye olmaz.
Hocam cerrahi sonrası da ağrısı geçmeyen birçok hastanın ağrısını geçirdim. Öncelikle iyi bir fizyoterapistten iyi bir ftr denenmesi şart bence.
@bluefintuna burada spinal kanala bası var ama ftr'likten çıkmış olay operasyon sonrası daha çok ftr'nin işi
Sol bacağımda bir kaç günden beri alt bacakta ön ve arkada kasılma oluyor. Sebebi fıtık mı
Muhtemelen
Aynı şekilde bir Mr sonucuyla operasyon olmuş bir hastam vardı. Sonuç piriformis sendromu çıktı :) sizi anlıyorum fakat Mr raporunda görülen her anatomik değişiklik her zaman ağrının sebebini vermiyor.
@bluefintuna ne demek o
Kalça içindeki bir kasın siniri sıkıştırması
@bluefintuna ama benim raporda bariz fıtık var. Beyin ve sinir cerrahisi fıtık başlangıcı dedi ama şok oldum başlangıç değil ki bu ciddi bir şey yani pek ilgili olmadı başka bir doktora görüncem ama bu raporu göründe direkt acil ameliyat mı der
@bluefintuna burada mesele ağrı değil ki her türlü beyin sinir cerrahisi görmeli zaten bu hastayı
Senin deminki soruna da ciddi bir şekilde cevap verdim. Aslında buraya yazmayacaktım ama doktor beyle konuşmak istedim. Sen doktor doktor gezip kafa bulandıran ona buna dert yanan hasta tipindensin. Senin gibiler genelde iyileşmez de. Allah şifa versin bacım
Ben görmesin demiyorum zaten. Ama bu süreçte zaman kaybetmektense birkaç seans iyi bir ftr seyri değiştirebiliyor diyorum. Denemekten hiçbir zaman zarar görmez.
ama benim raporda bariz fıtık var. Beyin ve sinir cerrahisi fıtık başlangıcı dedi ama şok oldum başlangıç değil ki bu ciddi bir şey yani pek ilgili olmadı başka bir doktora görüncem ama bu raporu göründe direkt acil ameliyat mı der
İki tane protrüzyon seviyesinde fıtığın var ama gerisini anlamadım sinire baskı yaptığını yazmış