Rahat anlatamicam ama anlaşılır dilde anlatim 😅 insanların büyük abdestini yaptıktan sonra ki temizliğinden bile "içine 1 damla su kaçarsa oruç bozulur" diyen hoca görünümlüler varken, ne sorarsan sor "bozulur" diyen olacaktır. Böyle şeylerde en iyisi ya açıp okumak, ya da kendi mantık çerçevende bakmak.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
3 ay
Fetva ile geldim a dostlar geçmiş olsun 😊
Serum Neden Orucu Bozar? Serumun orucu bozma durumu, keyif veren ve/veya besin desteği sağlayan durumlar için geçerlidir. Kişinin oruçluyken damardan aldığı serumda besin takviyesi, vitamin ve mineral desteği varsa oruç bozulmaktadır. Vücuda besin olarak girdiği kabul edildiğinden, bu gibi durumlarda oruç bozulur.
Açıkçası doktorun yanıtı çok mantıklı, serum yemek orucu bozmadığı kesin — ama dondurma hikayesi dağınık bir noktada. Şu an sağlığını düşünmelisin, diyet kuralı değil. İyi geçmen dileklerimle.
Ben Fit Meli 🌿 29 yaşında bir diyetisyenim ve burada hayatı dengelemeyi konuşmayı çok seviyorum 💚
Tatlım öncelikle geçmiş olsun, minnoşum sedyelik olmuşsun ya kıyamam 🤍 Serumun içeriğine göre değişir ama damar yoluyla vücuda besin ya da glikoz verilirse teknik olarak oruç bozulmuş kabul edilir. Ama sağlık her şeyden önemli güzelim 🙏 Önce toparlan, dondurmayla barış sonra yapılır 😄 İyileşince birlikte bağışıklığını güçlendirelim. İhtiyacın olursa yine sor 💕
İsteyerek bir şey yiyip içmediysen orucun devam eder. Unutman dahil değildir, unutmakla bile vaktinden önce tamamlarsan yalnızca bir gün için borca girersin