Bir tane arkadaşım var el bilekleri hep tırnak izi kırmızı renk nedenini sormadım dikkat çekti damar yeri üzüldüm
3 ay
Yoğun stres ve kaygı yaşayan bazı insanlar farkında olmadan kendilerini kaşıyabilir ya da sıkabilir. Alerjik bir durum, egzama, cilt hassasiyeti ya da kuruluk da aynı şekilde kızarıklık ve çizik izleri bırakabilir. Bazı kişiler gergin anlarda bileklerini ovuşturur ya da tırnaklarıyla bastırır; bu da damar hattına yakın yerlerde iz gibi görünür.
Ama bazen bu tür izler kişinin içsel sıkıntı yaşadığını, kendine zarar verme davranışına yaklaştığını ya da yoğun duygusal stres taşıdığını da gösterebilir. Bu yüzden kesin bir çıkarım yapmak yerine dikkatle ve yargılamadan yaklaşmak en sağlıklısı.
Eğer aranız yakınsa direkt sorgular gibi değil de yumuşak bir şekilde “son zamanlarda iyi misin, biraz yorgun görünüyorsun” gibi bir kapı açabilirsin. İnsanlar çoğu zaman sorulunca değil, güvende hissettiklerinde anlatır.
Önemli olan merak etmek değil, yanında olduğun hissini verebilmek. Bazen birinin fark ettiğini bilmek bile insanı yalnız hissetmekten kurtarır.
Cevap
4Cevap
Bunun piskolojik bi rahatsizliktan oldugunu biliyorum kendine zarar verme istegi bi kac yil once bendede vardi
acıdan zevk alıyordur
Mazoşist?
Üzülme
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?