Ben normalde de geceleri uyuyamıyorum zaten, alışkanlık olmuş haha
3 ay
Erken uyuyunca kalkıyorum ezan geç okunuyor onca saat beklenmez
Katılıyorum ama niyeti ne zaman ediyorsun peki?
Ramazanda sürekli niyete gerek yok aklıma gelince söylüyorum sahura kalkmak ya da oruç tutmak niyet yerine geçer yeter ki kul istesin yaradan esneklik sağlıyor
Geçen ramazan bende bunu çok yapıyordum ezandan önce uyuyorum ama niyet etmiyorum çünkü ezana yakın belki uyanır su içerim diye ama bu sefer de niyet etmiyorum günah olur mu diyordum uyanınca niyet ediyordum bazen akşam aklıma geliyordu falan
Ramazan dışında oruçlu olacaksa niyet getirmeyi ya da bilmeden yerse orucu gider ama Ramazan öyle değil daha esnek uyumadan niyet edersiniz ya da sahura kalkınca niyet etseniz de ezana kadar süre var yeme içmeye devam edersiniz sorun yok ramazanda çoğu zaman niyeti unutuyorum ay uzun oldu 😀
Hayır ben unutmuyorum yani örnek saat gece 3 sahurumu yapiyorum sonra uyuyorum ezan 6.00'da okunuyor ben de diyorum ki belki o saatlerde bir daha uyanırım suyumu içer uyurum o zaman niyet ederim. Ama bu sefer inanamıyorum öğlen falan uyanık niyet ediyorum bazen de öğlen uyandığımda ediyorum bazen de öğlen 4-5'te aklıma geliyor bunun günahı var mı yok mu 😅
Günaydın. Ramazan olduğu için günahı yok Çünkü Ramazan senede bir defa oluyor ve esneklik sağlanıyor bu ayda gönül rahatlığıyla orucunuzu tutabilirsiniz Ramazan dışında Nafile oruç Ya da boş oruç tutarsanız eğer mutlaka ezandan önce niyetinizi getirmeniz gerekiyor Yoksa oruç olmuyor fakat Ramazan'da her türlü ucuzu tutmaya devam edebilirsiniz
Akşam yoğurt ye... Uyurur.
Yoğurt susatmaz mı?
Cevap
3Cevap
Çok geç ya yiyip yatıyorum. Dün hiç sahur yapmadım hatta rahat da geçti
Sabah işe gidenler için iyi sadece kahvaltısını yapıp çıkmış olacaklar bir nevi
Seni yiyebilir miyim sahurda?
Nooo
Beni yiyebilirsin 😂
Uyumusm
Sabah 7
Ayaktayız