Özellikle beyaz tenliyseniz maalesef ki alerjik hastalıklarla yatkın olursunuz. Psörazisden (Sedef), alerjik astıma, ürtikerden, gıda alerjisine kadar farklı tablolar oluşabilir. Siz alerjik biri misiniz?

Özellikle beyaz tenliyseniz maalesef ki alerjik hastalıklarla yatkın olursunuz. Psörazisden (Sedef), alerjik astıma, ürtikerden, gıda alerjisine kadar farklı tablolar oluşabilir. Siz alerjik biri misiniz?

Kolumda ;zamanını yanlış hatırlamıyorsa) lisede basit egzama çıkmıştı.
Üniversitede okuduğum şehirde kuru soğuk olduğu için ellerim çatlayıp kanıyordu. Soğuk egzaması olmuş.
Yumurtaya alerjim çıkmıştı. Blr defasında sırtım acayip derecede kaşınıyordu. Kabarmıştı. Doktor test yaptı ve yumurta kaynaklı çıktı. Ondan sonra bir, bir buçuk yıl yumurta ağzıma sürmedim. Artık bir süredir yiyorum ve böyle bir şey tekrar yaşamadım. Bu yüzden acaba test mi yanlış diye düşündüm. Bir dikkat testi bir alerji testi bana inandırıcı gelmiyor.
Bir de alerjim arıya var. Sokunca hastanelik oluyorum. Yani olduğu yerden kaçıyorum. Aşıyı soğuk bir yerde ( buzdolabı gibi) bulundurmam gerek ama bu defa aşıya ulaşmak her zaman mümkün olmuyor. Ki onların da bir son kullanma tarihi var diye hatırlıyorum. Varsayalım evde değil de dışarıda gezerken soksa ne olacak?
(zamanını yanlış hatırlamıyorsam)*
Şu an hatırladım. Alerjim çıkmasa da köpek falan sevdikten sonra ellerimi yıkamazsam ve vücuduma temas edersem kaşınıyorum. O yüzden yakın bir yerde elimi yıkayacağım bir yer yoksa ne kadar seversem seveyim köpekleri uzak duruyorum.
O yüzden DİYKAT adlı üyenin yorumu da bana komik geldi. 😂😂😂😂Kendi esmer diye milletin beyaz veya açık buğday tenli olmasını kıskanmış diye düşünüyorum. Ki beni sen @büyükyorumcu gördün fotoğrafımda. Esmere benzer bir hâlim mi var benim?
Çekirdekli siyah üzüm yediğim zaman kaşınmaya başlıyorum. Şekeri gün içerisinde biraz abarttığım zaman sanki bir şey ısırmış gibi kabarıyor ve kızarıklık olup kaşınıyorum. Kedi ve köpek ile samimi olamıyorum hapşurmaya öksürmeye başlıyorum ve burnum tıkanıyor
Bu sitedeki en alerjisi çok kişi olan tek kişi de benim muhtemelen. Ve hani millet beyaz tenli olmak için uğraşıyor ya saçma sapan. Aslında esmer olmak büyük bir nimet, keşke bilseler
Hayır, belirgin bir alerjim yok. Mevsim geçişlerinde hafif hassasiyet olur ama günlük hayatı etkileyecek bir durum yaşamadım. Alerji işi zor, sürekli tetikte olmayı gerektiriyor. Şimdilik o konuda şanslı sayılırım.
Cevap
6Cevap
Evet var
Evet beyaz tenli olduğum için çabuk kızarıyo ve kaşınıyo cildim. Çoğu şeye alerjim var. Suya bile alerjim var gerisini siz düşünün sjsk
Bende de evet, birçok aile üyesi astım ve alerji geçirdi. Özellikle bahar aylarında oluyor, çok anlıyorum seni.
Alerjim yok ama esmer olmama rağmen tenim çok hassas dokunulan yer morarıyor
Evet, bazı şeylere alerjim var ama nelere olduğunu bilmiyorum.
Kendimi gördüm maalesef tenden dolayı bende aynı durumdayım
İlaca karsi alerjim var soğuk algınlığı ilaçları içemiyorum mesela nurofen Augmentin gibi ilaclar
Sanırım alerji olmuşsun
Beyazım ve alerjim var birden çok şeye
Hem alerjik hem hassas bir cilde sahibim
Güneşte fena yanıyorum
Metal , motoryağı , domates :)
Evet anafilaksi geçirdiğim an aynı böyle oluyor
Hiçbir şeye alerjim yok şükür 😂
alerjik değilim
Var evet
Hayır yokk
Var evet bende
Maalesef ve çözümü de yok hassas olmak kötü