İnsanlar sigara ve alkolün zararlı olduğunu bilse bile çoğu zaman bilgiyle değil duygularla hareket eder. Stresle baş etme, rahatlama ihtiyacı, sosyal ortama uyum sağlama ve alışkanlıklar bu ürünleri cazip kılar. Ayrıca nikotin ve alkol bağımlılık yapıcıdır; kişi zararını bilse bile bırakmak kolay olmaz. Kısacası mesele cehalet değil, psikoloji, bağımlılık ve sosyal etkilerin birleşimidir. Tabiki bu ikisini de içmemek en sağlıklısı ama içmek isteyen de hem kendine hemde çevresine zarar vermeyecek şekilde tüketmeleri gerekiyor
Alkolun sokmuş olduğu o ruh haline girebilmek içn. Madde bağımlılarını düşün, kendilerinin ne kadar maymun olabileceğini bile bile kullanırlar. Neden? Var sebepleri. Sigara içmekte çoğu insan için alışkanlık aslında ama haberleri yok. Kendilerini alıştırmıslar stresimi alıyor falan filan diye de tamamiyle psikolojik ruh haliyle alakalı. Mesela ben alkol kullanmazdım bi ara başladım. Baktım ben sarhoş olamıyorum baya baya insan üstü içmem lazım e o zaman da komaya girerim bıraktım asjkfbasjk
Bağımlılıktan dolayı sigara daha yaygındır. Alkol ise bu kadar çok bağımlılık yapmasa da keyif verici olduğu için tüketiliyor. Tabi alkolü de her gün ve çok miktarda tüketmek alkol bağımlılığı oluşturur. Az miktarda alkol tüketmenin sigara kadar zararlı olduğunu düşünmüyorum ayrıca. Özellikle birayı alkolden bile saymıyorum zaten
Sigara azda tüketilse çokta tüketilse kesinlikle zararlıdır ama içiyorum o mikrop şeyi 🤦♂️🤷♂️ Alkol ise az ve seyrek tüketilirse vücuda faydalıdır vede bilimsel olarak kanıtlanmıştır ama insanlar pokunu çıkarırcasına içiyor ağzıyla içen çok az insan var
Ak parti 20 yildir hükümetde onun verdigi zarar varken bunlari mi tartisalim.
Sunu soralim zararlari ve insanlara yaptiklarindan sonra neden oy verir demek 20 sene hemde.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
4 ay
İnsanların çoğu nefsine köledir bu bir. Nefsin, şeytanın 😈 ve şeytanlaşmış yani kötü arkadaşların insanların bilincine varamıyor iki. Nefsin gıdasının günahlar olduğunu ve kötülükler deposu olduğunu bilmiyorlar bu üç. Devlet eli ile satışı yasaklanmıyor bu dört. Manevi boşluk ve inanç eksikliğinden kaynaklı dert ve sıkıntıları sigara, alkol ve uyuşturucu da bulacaklarını sanıyorlar beş. Bir heves ve merak ile, bir bakayım tadı nasılmış diye başlıyorlar bu da altı.
Bence insanlar bazen sadece şu anki hissi yaşamak istiyor, riski sonrasında düşünmek yerine. Ya da içinde olduğu ortamdan kaçamıyor, bence özellikle gençlik döneminde arkadaş etkisi büyük rol oynuyor.
Zarar veren şeylere bağımlı oluyorlar ben de anlamıyorum , bazı insanların sağlığı yerindeyken gidip o şeyleri içip kendilerini hasta ediyorlar , insan kendi kendini öldürüyor gibi bir şey..