Umarım sorun olmaz.( Tok hissediyorum ama kendimi jsjsjs)
3 ay
Bence tok karınla ilaç alırsan beynin dozajı almış sayılır, ama açıkçası herkes farklı tepki veriyor. Eğer tok hissediyorsan ilacın etkisi biraz geç kalabilir ya da zayıf kalabilir. Umarım sorun olmaz, ama en iyisi doktorun tavsiyesini dinlemek.
içindeki etken maddelerinin yoğunluğuna göre değişir. örneğin antibiyotikler mide asitini arttırır ve mide forasına zarar verir. parasetamol grubu ilaçlar mide özsuyunun azalmasına ve mide yanmasına sebep oluyor. her ilacın farklı etkisi olabilir. dikkat etmelisin.
Benim ki de çok ciddi ilaç ama yutuverdim gitti
geçmiş olsun kurabiye :) bol su iç o zaman. mide fazla kalmaz ve hemen kana karışır.
Mide boşken aşınan ilaç mideye zarar verebilir. Ayrıca ilacın emilim düzeyi düşebilir. İlaçtan beklenen faydayı maksimum görmek istiyorsam tarife göre kullan. Ama ara sıra uymamak sorun oluşturmaz.
Mide rahatsızlığı yapabilir. Bulantı, mide ağrısı, yanma gibi şikayetler görülebilir. Bazı ilaçlarda yan etkiler artabilir ya da emilim değişebilir ama tek dozda çoğu zaman ciddi bir sorun olmaz.
Cevap
34Cevap
doktor nasıl söylediyse o şekilde içilmeli.
Barış yemem lazım mis oyle dedi sonra ilacc
yemek ye o zaman aç içmee
Ya barış yemem lazımmis barış 🤣
Hissetmek başka tok olmak başka birşeyler atıştır öyle al ilacını
Yuttum bile 😁
İnşallah
Mideni rahatsız eder bence bir dilim ekmek bile olsa onla tüket tok hissediyorsan bişi olmaz miden doludur belki
Yedim bugun ama ilaç gülme krizine sokuyor beni kimse de bu yan etki olmamış anlamadım 😂
Ee dedim ya sana ne ara Unuttun
Böbrekler için sıkıntılı bir durum. Bunu alışkanlık haline getirirsen yakında böbreklerine ağrı girmeye başlar. Bu şekilde içtiysen şu an bol su içmeye bak.
Midenize zarar verebilirsiniz ve ilacın hızlı emilimi bazı şeylere sebep olabilir. Mide yanması yapabilir mesela.
Tok karnına alınması gereken ilacı aç karına içersen hem miden rahatsız olur hem de ilacın etkisi değişir
Yok hissetmen değil tok olman gerek yemekten bir saat sonra
Tok karnına olma sebebi ilacın midede çözülmesi ile ortaya çıkan asitin mideye zarar vermesini engellemektir. Aç karnına alınırsa mide yanması olabilir.
aç karına her ilaç alınmaz. çok riskli gruplar var
Mide koruyucu varsa onuda iç tavsiyem, aç karna midene, bağırsaklarına zarar verme riski var
Ne gezer bende mide koruyucu
O zaman evde muz varsa muz ye, ya da bir kaşık zeytinyağı iç, mide ceperini kaplasin, zarar görme
İlaç gitti bile içeri nsjwjw
Hala yaşıyorsan sorun yok😂😂
Ufakta olsa bişey ye miden zarar vermesin bide bulantım olmasin
Ben öyle alıyorum genelde 😃
Bende ya yemekten 1 , 2 saat sonra ya aç nsjssj
üstüne bir eyler yersen bir sye olmaz
Canım çekemiyor kii
olsun en azından 1 muz elma yemelisin
Muz yok elma yiyemem
Dondurmali kurabiyeye donusursun
Vücudun ss alır yapma
Ne ilacı olduğuna bağlı
Pek bi şey olacağını sanmıyorum
bi ekmek falana t ağzına
Mide için kötü olur
dene ölmezsen bizde öyle yaparız.
O zaman sorun yok geçmiş olsun kurabiyem
Mide için zararlı. Her zaman aç almamaya çalış
Sıkıntı olur mide için
Sorun olmaz da faydası da olmaz muhtemelen.
Bir şey olmaz korkma
Mideni yakar, ağrıtır
Sorun olmaz
ya hiç bir şey olmaz ya da yan etki
Bişey olmaz
Zehirlenme olabilir
Çok bir şey olmaz
bişey olmaz
Toksan icy
Mideni delebilir
En azından bir parça ekmek ye
Midenin mukoza tabakasına zarar verebilir