12 yıllık hasta eşimden ayrıldım, şimdi vicdan azabı çekiyorum siz olsanız ne yapardınız?

12 yıldır evliyiz çocuk yok 17 yaşındaydım tanıdığımda. Eşim fmf hastası (aylık çok ağır ağrı atakları geçirip bir hafta felç gibi yatıyor) sonra zamanla sigaraya bağlı koah çıktı. Epilepsi de eklendi. Zorla onu hastaneye götürüyordum kendisi tedavi olmak için gitmez. Yine zorladım götürdüm erken unutkanlık olabilirmiş. Bulmaca aldım çözmüyor. Hastalığından dolayı çalışmıyor ama maaşı yatıyor. Süreli sinirli ve gergin bende bir yıl önce ayrıldım ondan ailesi bana cephe aldı. Hasta ama bende 29 yaşındayım ve bu kadar hastalığa rağmen hala sigara içiyor telefona bakma artık diyorum annem gibi buna da karış diyor günlük 10 saat ekran süresi var (abartısız) . Birlikteliğimiz ayda bir filan oluyor. Benim hayatıma biri girdi zamanla girer girmez eşimden ayrıldım ama şimdi vicdan yapıyorum bazen evlendik ama ya bedduası tutar da evliliğim mutsuz olursa diye koruyorum şimdiki evliliğimde çok mutluyum.

Güncellemeler
8 ay
Hasta ama benim zorlamamla yapıyordu her şeyi ve ben onu düşürken o gerilip bana bağırıyordu
12 yıllık hasta eşimden ayrıldım, şimdi vicdan azabı çekiyorum siz olsanız ne yapardınız?