Malum, bu yaşlarda olan ergenlerin bazıları iğneden korkmasalar da ama bir çoğu korkuyor, hatta iğne sırasında ağlıyordur hatta iğne yerini alkollü pamukla silmeğe başlarken kendilerini aşırı derece kasıyorlar ki bu da iğnenin vurulma işlemini zorlaştırıyordur. Böyle bir durumda hastanı sakinleştirmek için napıyorsunuz?
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar Ne Diyor
Yaşla alakası olan bir durum değil bende kasıyorum. Morarıyor her seferinde. Bu yüzden tanıdığım sevdiğim birine yaptırıyorum mümkün oldukça hayvan gibi yapıyolar hastanede... Hemşirelere gelince uğraşan görmedim yapıp geçiyorlar. Kandan sonra bayılınca ilgileniyorlar ama 😄
Hahaha sok cümlene baya güldüm Allah hep yüzünü güldürsün yaa onu doğru söylüyorsun ama başımıza bir olay gelince ilgileniyorlar yalnızca ama genelde pat diye saplayıp geçiyorlar yaa ;)
E öyle ama hdjfkf abuk subuk davranan kadın kanı aldıktan sonra yığılınca 180 derece dönüyor :D çok gerekmedikçe hastanede yaptırmam
Nekadar tehlikeli olsa da en iyisi tanıdık ve eli hafif olan birine evde yaptırmakdır yaa. Ben stajyerim aileme akrabalara hatta komşulara evde vuruyorum iğnelerini çok da rahat oluyor.
Tehlikeli değil 😄
Bir tek antibiyotikleri vururken dilimizde nekadar dua varsa ediyorum ki anaflaksi olmasın hahaha))))
alerji testi yapıyorum tabiki de o ayrı birde soruda sorduğum gibi ençok 14-16 yaş aralığında olanlar beni baya uğraştırıyorlar yaa asdghdgaf
Sen muhtemelen iğne girişinde kasıyorsun ve tenin de hassasdır diye morarıyor
@ANGEBLANC Selam canım kasmaman lazım o sırada. Kasarsan tabiki de morarır iğne yeri hatta şişkinlik bile olur. Allah korusun aniden kasarsan iğne girişinde iğne kırılabilir. Buyüzden derin derin nefes alıp dikkatini başka yöne çekmen lazım o sırada.
@İnci_Həsənova ay teşekkür ederim canım ama benim asla elimde değil. şu an sevdiğim bir ablama vurduruyorum eskisi kadar zorlanmıyorum ama hastanede yaptırdığım zamanlarda kan aldırmak olsun iğne vurdurmak olsun hayat benim için çok zor... Öncesi de sonrası da sanki dünya yıkılmış altında ben kalmışım gibi bir his. Öyle çok depresif korkak bir insan falan da değilim ama bu konu istisna
@ANGEBLANC Canım yaa kıyamam sen bu konuda yalnız değilsin ki gülüm. Sen gel bir acile bak senin kadar onlarca yüzlerce böyle iğneden korkan insanlar vadır. Asla kendini suçlama bu konuda. Normal bir durum tabiki elinde değil elinde olsa zaten yapmazsın ki. Ama sağlık bu sonuçta yani böyle düşün sağlığın için önemlidir. Ben iğneden korkan küçük minnoşlara da böyle motivasyon veriyorum böylece ikna oluyorlar. O abla dediğin kendi ablan mı canım bu arada? Kendisi hemşire mi? Bak kuzum sıradan birine asla iğne vurdurma Allah korusun siyatik sinirine denk gelir bir ömür felç kalırsın.
Her hemşirenin eli hafif değildir. Buyüzden bazıları biraz sert davranırlar evet. Hele sabrı olmayanlar pat diye vurup geçiyorlar. Bir kısmı da dışarıda sırada bekleyenler olduğu için iğneden korkan küçüklerin nazıyla çok oynamazlar zorla vurup bitirirler bazen mecbur.
@İnci_Həsənova mısırda bunun eğitimini almış yıllardır kendisine de ailesine de vuran biri. Kendi ablam değil ama çok çok severim
Hemşireler için de zor tabii ki her hastayı motive edemezler kaldı ki ben kendim için söyleyim motive edilemem. Sadece olup çıkıcam diye kendimi mecbur bırakıp girebilirim. Eli çoğunun çok ağır
Eğer öyleyse demek ki tecrübelidir. Ozaman ona rahat rahat vurdurabilirsin iğnelerini. Eli hafif mi bari? Evet bizim için çok zor oluyor bazen hastaları motive etmek iğne vurulmaya ikna etmek. Çoğu iğneyi gözünde gerçekten çok büyütüyor tamam bazı ilaçlar yakıyor doğru ama ona da biz hemşireler bişey yapamayız ki maalesef yani ilacın içeriliğini değişemeyiz. Elimizden gelen tek şey ilacı yavaş yavaş enjekte etmek ki hastanın canı çok yanmasın. Ama bazı hemşireler çok sabrsız oldukları için hızlı veriyorlar ilacı hemen bitsin diye maalesef. Genel olarak hastalar kalçadan vurulan iğneden çok korkuyorlar. Sebep şu ki koldan vurulan iğnede veya damardan vurulan iğnede bakabiliyorlar ama kalçadan vurulan zaman bakamıyorlar diye ne olup bitdiğinden haberleri olmuyor. Buyüzden en çok korktukları kalçadan vurulan iğnelerdir ve ençok da o sırada kasıyorlar kalçalarını.
@İnci_Həsənova kol da beni geriyor 🤦🏼♀️
Eli çok hafif evet o yüzden ona gidiyorum
Ben hep söylüyorum aksine kalçadan iğne daha rahattır çünkü diğer bölgelerden farklı olarak kalça bölgesinde kas tabakası daha fazladır er daha yumuşaktır. Bu da iğnenin rahar ve ağrısız girmesini sağlar ama tabiki eğer o sırada kalçanı kasmazsan ve kendini sıkmazsan. Doğru bazı ilaçlar var ki hem kas içi hemde damardan uygulanabiliyor. Kas içi uygulandığında aşırı yakan o ilaçlar damar yolu uygulanınca hiç yakmazlar. Damardan vurulan ilaçların deredeyse hiçbiri yakmıyor 1-2 ilaç hariç.
@ANGEBLANC Dediğim gibi canım bak kendin de söylüyorsun ki kol da seni geriyor neden biliyor musun hem bakıp görebildiğin için hemde demin söylediğim gibi kas tabakası ince olduğu için hem iğne girişi acıtır hemde eğer ilaç yakan ilaç olursa üzerine bide o yakar. Peki kalçadan iğne sırasında nasıl oluyorsun koldan vurulan iğnede mi daha çok geriliyorsun yoksa kalçadan vurulan iğnede mi?
Utanmaları da oluyor. İğne popodan ise çok sıkıyorlar ağlıyorlar
sakinlestirmiyoruz direkt vurup geciyoruz
hemşire misiniz?
Kasıyorlar o sırada kendilerini yaa siz kasılıyken mi vuruyorsunuz?