Arkadaşlar merhaba 🌸 Son zamanlarda bağışıklığım çok düştü, sık sık hasta oluyorum. Doktora da gideceğim ama bu süreçte bağışıklığımı desteklemek için bir takviye arıyorum.
Toz formda, kaliteli ve mümkünse probiyotik + prebiyotik içeren ürün kullanan var mı? Gerçekten faydasını görenler yazarsa çok sevinirim 🤍
Bağışıklığı güçlendirmek için hangi takviyeleri önerirsiniz?
öncelikle kan tahlili yaptır bence değerlerini bir öğren. Bazıları eksik olunca çok etkiliyo. Bir de şimdi doğal ürünlerden ottan falan fayda almamız çok zorlaştı bi hapın vereceği faydayı 10 kilo ıspanak veremiyo yani o yüzden takviyeler mantıklı. Mesela çocuk bağışıklığı için yeğenime Alvikid immun alıyorum trendyoldan içinde bir sürü vitamin mineral var çocuk yemek yemiyor bu kadar çeşit vitamini alabileceği yemek de yok o yüzden bağışıklığı için mantıklı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
5 ay
Önce kan tahliline baktır, eksik olmayan bir şeyi laf olsun diye takviye almanın manası yok çünkü. Her gelen bir şey önerir.
Gıda olarak da turşu kefir boza ev yapımı yoğurt gibi ürünler iyidir. Meyve sebze tüketimini de arttır.
0
6 Yorumla
Cevap sahibi
5 ay
Kapalı alanlarda veya kalabalıkta maske takabilirsiniz bu arada, faydası olur toplu taşıma vs çok kullanıyorsanız
Stres de çok hava kirliliği vs bir de dediğiniz gibi hepsi paketli koruyuculu gıdalar. Çoğu şeyi hazır dondurulmuş vs almamaya çalışıyorum evdekini yiyorum ama hazır almamak de nereye kadar illa paketlenmiş gıdalar lazım oluyor. Kış mevsiminde yaz meyvesi yiyoruz eskiden Haziran ortası anca gelirdi bizim burada meyve geç olgunlaştığı için 😄
Beslenmede eksiğiniz yoksa bence bağışıklığınız için genel bi vitamin ve kan değerlerine baktırın. Bu sene çok da fazla virüs var ortalıkta, tekrar tekrar enfekte olduk o yüzden.
Tüm bu saydığınız sebeplerden beslenmeden kaynaklı muhtemelen vitaminlerim sık sık düşük çıkıyor yediğimiz içtiğimiz ürünlerden ihtiyacımız olan vitaminleri destekleri alamıyoruz