Panik atak sonrası dışarı çıkma korkusu ve agorafobi gibi durum yaşayan var mı 😔?

Şimdi normalde bundan 1 sene önce ağır bir panik atak yaşıyordum 2025 Ocak Şubat ayı hatta evden çıkmak istemiyordum ev işlerimi yapma istemiyordum sonrasında 2025 Mart itibari ile uzun yol yapıp şehir dışına bile çıktım istemesem de. Şimdi bu sene panik atağın fiziksel belirtileri biraz azaldı lakin örneğin bugün avmye alışverişe gidecektim avmye gitmek yerine normal cadde üzeri bi mağazaya gitmeye karar verdim o kadar gözümde büyüdü sıkıntı basti ki evden çıkana kadar bin bir türlü felaket geldi aklıma çıkmak istemedim sonra cesaret topladım çıktım mağaza 30 dakikaydı vardık eşimle arabayı park ettik ama içeri girmek istemiyorum sonra neyse gireyim dedim ama acayip sıkıntı bastı sonra çıkayım diye düşündüm ama bir iki bir şey bakandım ve geçti yahu bu agarafobi mi araştırdım biraz ama lütfen ilaç kullanın vs demeyin ilaç istemiyorum. Dışarı çıkmaktan kaçınıyorum ama cesaret toplayıp çıktıktan sonra da eve girmek istemiyorum 6 yıl önce panik atak geçirdim otobanda gezmeye giderken ve ilk defa geçirdiğim için bilmiyordum hastanelik olmuştum kalp krizi geçiriyorum diye şimdi o sahneler geliyor gözüme tatil yapmak istiyorum ama o uzun yolda nefesim tıkanacak gibi ya da mesela kuaföre gideceğim beredeyse kuaföre girmekten vazgeçeceğim sonra girince bu düşünceler azalıyor yani o an korku basıyor titreyecek bayılacak başım dönüyor gibi oluyor var mı yaşayıp atlatan dalga geçmeden cevaplayın lütfen küçümsemeyin

Panik atak sonrası dışarı çıkma korkusu ve agorafobi gibi durum yaşayan var mı 😔?