Demiri bi normal seviyeye alamadık ya hfjfk yine kırmızı ama bu sefer yüksekmiş 😁 şokum ama mutluyum ben başardım.

Demiri bi normal seviyeye alamadık ya hfjfk yine kırmızı ama bu sefer yüksekmiş 😁 şokum ama mutluyum ben başardım.

Demir için badem, fındık, tahin, kuru üzüm,
yoğurt günde yarım kilo kadar önerilir, balık olarak hamsi ama özellikle sardalya, uskumru ve mezgit. Bildiğim kadarıyla sebzelerden de lahana, brokoli ve ıspanak gibi sebzeler demir sağlığı açısından oldukça önemli derece de demir içeriyor. Serumlar çözüm değil her şey Allah'ın nimetlerinde saklı bir de eski kan değerlerini bulmaya çalışın yeni güncellenen değerlerin değiştiğini duymuştum tabi profesyonel bir sağlıkçı falan varsa bu sitede daha iyi bilgi verir.
Rica ederim
Çok çay içmek demir emilimini azaltıyor. Suyu az tüketmek, sigarayı çok içmek hep bunlar kan değerlerini bozan şeyler. çok az sağlıklı beslense insan , geri dönülmez noktaya gelmeden önce, hepsi düzelecek.
Demir eksikliği çıktı aynı şekil.
Aşırı halsizlik yapıyor. Bende halsiz olunca inadına daha aktif olmaya çalışıyordum. Manyağa bağlamıştım bi ara AŞLDFALKDFD
Sorun içerideymiş :d
Cevap
20Cevap
benim babamda da o sorun vardı. hatta daha yüksekti 500 çıkmıştı ferritin. doktor bir şey dedi mi bunun için?
3 ay oldu , bu arada demirimin düşük çıkma ihtimali yok , aksine coook var hatta ihracat’a başladık ahahah
Mıknatısla çekeriz ya nope 😅
düzenli olarak veriyorum her 3 aya, Akdeniz anemisi taşıyıcım bunun dışında hipertiroidi var
Hepatit markerlara baktıracağım pazartesi hastaneden bulaş durumu riskine karşı
İnşallah yoksa 3 doz iğne yolda bunun üzerine işerim buralara
Amin amin bu arada fazla demir riskli haberin olsun kalp krizine kadar gidebilir Allah korusun da
Kırmızı et, karaciğer, yumurta ve yeşil bitkileri az tüket normale inene kadar
Ricassss 💫 az yemeye bak
bir hafta falan önce ya benimde demir eksikliğim ve B12'im çok eksik
HDL ve ferritin azıcık daha yükselse süper olur. Geçmiş olsun
TDBK ve ferritin daha güvenilir demire göre.
Hayvansal yağlar yerine zeytinyağına ağırlık verebilirsiniz. Omega 3 de faydalı👍
🥰🥰
19 kan değerim var ve 2 ayda bir kan vermem gerekiyor kan fazlalığım var çünkü 😂
2 hafta önce ben de kolesterol ve şeker yüksek 😂😂
Aralıkta baktırdım şubatta yine tahlil vericem , B12 biraz düşük 😅
4 ay oldu vereli bir tane değerim düşük ilaç kullanıyorum
Yakın zaman da verdim bir iki değer oynuyor işte onlar da doktor takibin de.
Yazın kan tahlili vermiştim şükür hepsi temiz çıkta.
Alçak bi şey yok yükseklerdesin 🙂
Kansızlık mevcut
Demir eksikliği azcık djdj
Bana diyene hele
Ahaha ama sonuç normal değerin altında sadece çok yaklaşmışsın
Aaa :D kör olmuşum ahahah
Gözden öpmek ayrılık demekmiş, ayrılamam senden sjdj
Anlaştık o zaman 🤤
❤️
Demirin çok düşük canın toprak çekiyor mu
Referans değer 23-164 arası senin değerin 20. Demir eksikliği görme problemine neden oluyor anlaşılan
Ben yanlış görmüşüm 😃 demir bağlama oranın çok düşük. Ya çay içmiyorsun ya da yemek yerken kaşığını da kemiriyorsun 😂
Çay demiri düşürüyor 😃
Düzenli kontroller sırasında kan verdim
Değerlerim güzeldi 6-7 ay olmuştur
Geçmiş olsun, maaşallah
D vitaminim düşükmş 1 ay oldu
Tahlil vermedim bilmiyorum
9 ay olmuştur
benım değerler normal değerın 20 katı ıdı. ölmedık :))
%10-15 ustu altı sorun etme o kdr
Hatırlamıyorum
6 ay olmuştur
Mayısta
2 3 yıl olmuştur
2 3 ay oluyor
2 ay oldu sanırım
Uzun zaman oldu.
Hiçbir zaman
2:ay önce
Nasıl yükselttim
Bayilmisim