Concerta kullananlar yardim lutfen?

11. sinif bir kizim var yani 9. siniftan berri duzenli bir sekilde ders calismaya calisiyor ama asla beceremiyor mesela kafasi calisan biri matematikte iyi sayisallardada iyi tek boyle sorunu calisamamak zaten hani adhd olduguna inaniyorum cunku cocuklugundan berri ogretmenleri bir doktora goturun cok sinirli ve assiri hiperaktif derlerdi. Ben simdi goturmeyi dusunuyorum hani concerta yazar buyuk ihtimalle ama korkuyorum daha 16 yasinda buyume ve gelismeyi durdurur mu mesela boyunun 4-5 cm uzamasini cok istiyor en cok korktugum sey boyu uzamaz diye korkuyorum acaba hormonlara bir zarari var mi ama bir yandanda hani potansiyeli var gercekten var hani hocalarida diyor niye boyle oluyor diye duzenli calisamiyor cunku hani cani istiyor calismak ama o masaya oturdugunda dikkati illaki dagiliyor yerinde duramiyor bir turlu sizce gotureyim mi doktora bana bunlari anlatti hani anne gidelim mi dedi bende ne yapacagimi bilemeidm ilaclardan korktugumdan (boy uzamasini engeller mi hormonlara bir zarari var mi lutfen benim icin en onemli olan sey bu bilgili biri varsa yardimci olabilir mi?)(birde dersleri iyiyse nasil adhd olabilir demeyin yani dersleri bazi bolumlerini anliyormus son gece calistigindada sinavlardan yuksek aliyorum falan diyordu ama son zamanlarda artik onuda yapamadığını soyledi)
Concerta kullananlar yardim lutfen?