11. sinif bir kizim var yani 9. siniftan berri duzenli bir sekilde ders calismaya calisiyor ama asla beceremiyor mesela kafasi calisan biri matematikte iyi sayisallardada iyi tek boyle sorunu calisamamak zaten hani adhd olduguna inaniyorum cunku cocuklugundan berri ogretmenleri bir doktora goturun cok sinirli ve assiri hiperaktif derlerdi. Ben simdi goturmeyi dusunuyorum hani concerta yazar buyuk ihtimalle ama korkuyorum daha 16 yasinda buyume ve gelismeyi durdurur mu mesela boyunun 4-5 cm uzamasini cok istiyor en cok korktugum sey boyu uzamaz diye korkuyorum acaba hormonlara bir zarari var mi ama bir yandanda hani potansiyeli var gercekten var hani hocalarida diyor niye boyle oluyor diye duzenli calisamiyor cunku hani cani istiyor calismak ama o masaya oturdugunda dikkati illaki dagiliyor yerinde duramiyor bir turlu sizce gotureyim mi doktora bana bunlari anlatti hani anne gidelim mi dedi bende ne yapacagimi bilemeidm ilaclardan korktugumdan (boy uzamasini engeller mi hormonlara bir zarari var mi lutfen benim icin en onemli olan sey bu bilgili biri varsa yardimci olabilir mi?)(birde dersleri iyiyse nasil adhd olabilir demeyin yani dersleri bazi bolumlerini anliyormus son gece calistigindada sinavlardan yuksek aliyorum falan diyordu ama son zamanlarda artik onuda yapamadığını soyledi)
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
bende adhdyim concertayı cocukluktan beri kullandım , uyarıcı bi ilaç dikkatli kullanılması lazım, bana yan etki yaptı ciddi yaptı kaygı vs ama hani siz yine benim sözüme bakmayın herkeste farklı şey olabilir ama 1. sınıftan 9. sınıfa kadar fiziksel bişey yapmadı hatta boyum çokta iyi uzadı ve dürüst olayım ilaç yan etki yaparsa psikolojik yapıyor diye düşünüyorum ya da iştahsızlık falan prospektüste ne yazıyorsa işte ama ben kesin bir şey diyemem benim sözüm kendi tecrübem ne yaptığınız gerisi size kalmış
Sayısalm aşırı iyi ve ssınav döneminde bellir biri dönem asla düzenli çalışamadım ama sonrassında düzene oturtum çok şükür bunun aşırı fazla ilaç kullanımıyla bir ilgisi yok ben asla ilaç , vitamin takviye falan kullanöadım herşei sıfırdaan kendim öğrnerek temel kavramlardan integrale kaadar herşeyi kendi kendime dirseklerimi çürüte çürüte geldim
Oda oturuyor mesela karar verdik bundan 4 ay once dedik hani ilac milac dusunmeyelim bir deneyelim tekrar dedik kiz eve geliyor oturuyor masa basina hani calismak istiyor ama otursa bile kafasi baska yerlere kayiyor uzun sure masa basinda duramiyor anne yemek yiyeyim anne surayi toplayayim anne sarki acayim anne dans edeyim anne cizim yapayim diyor ve vakit gecip gidiyor sonra yanima gelip ben yine calisamadim napacagiz anne boyle diyor. Bende niye calisamiyorsun diyorum anne anlamayinca dersten kalkmayayim diye sarki aciyorum bu sefer dersten cikiyor dans etmeye basliyorum diyor sarki acma diyorum derse oturuyorum ama kafam baska yerlere kayiyor yuz defa aciyorum ayni videoyu tekrar tekrar geriye aliyorum en son bunaliyorum kalkiyorum diyor kalkma diyorum anlamiyorum deniyorum verimsiz geciyor verimsiz gectikten sonra 10 saat otursam neye yarar diyor. Bende napacagimi sasirdim resmen
O bende de oluyor abla ben ayıptır söylemesi sınav döneminde oyun bağımlılığına tutuldum asla oyun oynamam o kadar psiokolojimi bozduki sınav dönemi
Aynıları bende de oluyor kesin birözümü yok hergün ksurusuz çalışamıyoruz asla ama şunu yapmasını tavsiye ederim ben haftalık program yapıyordum ve haftalığımı günlüklere böler günlükleriimi bitirmeye çalışırdım hedef net olunca bitirme isteği artıyor
Canım sıkıntı olmazsa sen kaç bin siralama yaptin? Veya nasil calistin duzeni nasil oturttun?
Ben 7 bin yaptım
Onuda denedik mesela haftalik yaptik birazini yetistirdi birazini yetistiremedi sabah yerinde duramiyormus okulda eve gelincede yorgunluktan cokuyor o yuzden anlamadigini dusunuyoruz. Ama sonra baktik hani yorgun olmasa uykusunu alsa bir yere gitmese bile ayni napacagiz boyle dedik
Cok guzel bir siralama yapmissin basarilarinin devamini dilerim. Nasil calistin verebilecegin bir oneri bir bilgi var mi bu konu hakkinda
Teşekkür ederim sayısala mı hazırlanıyor çocuğunuz
Ea mı sayısal mı
Evet sayisal
Konuları hakkında fikriniz var mı
Matematikte nerde olduğunu biliyormusunuz
Ort bir fikrriim ollsun
Evet konularin cogunu inceledim biraz zor ama calisirilirsa ve pekistirilip bol soru cozulurse anlasilabilecek seyler bence zorlanirsa eger zaten dershane veya ozel derste aldiriyorum
Analitik geometriyi bitirdigini ama unuttugu icin tekrar baslayacagini soyledi evede bir suru kitap aldi mikroorijinal apotemi bilgi sarmal falan
Anladım ben bir ara aşırı bozmuştum asla yapamıyordum ders 2 ay boşladım direkt aynen çocuğunuz gibi piskolojim bozuldu sınavdan.
Ben o durumdan şöyle kurtuldum bütün konularımı hesapladım her hafta bütün konulardan 1 bölüm bitirmek şartıyla tam 11 hafta sürecekti ve haftalığı günlüğe bölüp çalıştım beni ayakta tutan günlük btirime isteği ve günlükler bitince haftalığında bitme durumu
Çok geride değilmiş zaten düzenli çalışmak için biraz da ne yalan söyeleyeyim ya zorluk ya da heedef lazım
Yani siz masa basina oturdugunuzda calisabiliyor musunuz? Bizimki calisamiyor anlamayinca cok morali bozuluyor tekrar deneyince oluyor anliyorum ama bol soru cozmem lazim diyor iste o kisma gelince duzensiz oldugu icin soru cozmuyor dogru duzgun bu yuzden yazililardan yuksek alirken denemelerde kotu sonuc getiriyor maalesef. Programida aslinda program konusunda hakli olabilirsiniz haftalik program yaptığında calisabilmisti ama bir kere daha program yaptiginda cok calisamadi agir bir program yapmisti cunku heralde arkadaslari bir gunde matematik fizik kimya biyolojiyi calisabiliyormus buda biraz agir yapmis programi saatini hesaplamis yetistirecekmis ama yine dikkati dagilmis veyada boslamis hicbirsekilde duzenli calisamadim diyip yanima geldi agladi. Ugrasiyorum duzelsin duzenli bir ders hayati olsun diye ama bende napacagimi bilmiyorum.(Gunluk programda yapiyor ama cogunu yetistiremiyor)
Tip istiyor o yuzden moralini bozuyor zaten ben boyle nasil tip kazanacagim diyor
Konuyu videolardaan mı dinliyor okuldan öğrendiği haliyle kalıyor mu
Videolarla dinliyor diye biliyorum hocayida dinliyormus ama kendisi videoyu izlediginde daha eksiksiz amladigini hissediyormus
Anladigini*
Dershaneye gonderdim bir sure okulla ayni anda gitmiyor dedi ozel hoca tuttum ama kendim calisinca daha iyi diyor
Anladım yani şimdi zaten toğu toğu 5 ders var ayt de biyoloji, kimya, fiziik geo ve ayt mat burdan öncelikle günde 1 bölümü bitirsin mesela ayt biyolojinin endokrin sistemi örnek olsun diye hangi konuda bilmiyorum günde 1 bölüm bitirmek zor değil toplasan 3,4 saat bu video bittikten sonra konuyu kendii lendine tekrar edip aanladıjlarını anlatabilmesi lazım ki ondan sonra kalıcı öğrenme olsun ve sonrada test çözerse konuya tam hakim olur noktalar
Günde 1 konu bitirmesi lazım kendini ona göre ayarlaması lazım zor evet ama mecbur
Kısaca günde 1 konu bitirmesi lazım fen derslerinden
Kendini ona göre ayarlamalı zor bir şey değil videoları günün beelirli zamanında ayarlıkcak masa başına oturacak çok fazla düzenli çalışamadığı için tabiki zorlanacak
Deneyecegim gercekten cok tesekkur ederim yardimci oldugunuz icin. Eger rahatsiz olmazsaniz kafamiza takilan birsey olursa buraya yazabilir miyiz? Sizi rahatsiz etmeyecekse
Çözümü yok oturup mecbur dinliycek zaten videoya 2 dk baksa ister istemez video akıp gidiyor
Olur ne demek asla rahatsız olmam bende aynı dönemden geçtim gerçekten kolay gibi görüünüyor ama aşırı zor bir dönem benim saç kırnaım oyun bağımlılığım kendimş sorgulamam hayatımın dönüm noktası oldu gerçekten çok zor bir dönem geçmiş olsun diyorum allah kolaylık versin
Cok tesekkur ederim gercekten. Soylediginiz seyleride aklımin bir kenarina not aldim gozlemleyecegiz bakalim. Sagolun sizede hayatinizda allah kolaylik versin.
Rica ederim 👋